Heeft u een afspraak gepland? Dan wordt u binnenkort door ons gebeld.

Op dit moment voert Vitens alleen urgent werk achter de voordeur uit. Heeft u een afspraak gepland? Dan wordt u zo snel mogelijk door ons gebeld om deze te annuleren of te verzetten.

Meer informatie

Watertoren Overvecht

Neckardreef 40

Utrecht (3562 CP)

Highlights

  • Rijksmonument
  • Amsterdamse Schoolstijl
  • Gelegen aan park in wijk Overvecht

Het object

De toren is ontworpen in stijl van de Amsterdamse School door de architect J.L. Pateer. De achtzijdige watertoren heeft een hoogte van 48,6 meter. Het betonnen vlakbodemreservoir heeft een inhoud van 500 m³. Het dak is bekleed met koperen platen. De toren heeft de status van rijksmonument en staat op een eigen perceel met een oppervlakte van ca. 1534 m2.

De omgeving

In het park “de Watertoren” in de wijk Overvecht staat de toren. De wijk is ruim opgezet met tussen de bebouwing veel groen. Overvecht biedt veel voorzieningen: o.a. meerdere parken, een groot wijkwinkelcentrum en een eigen treinstation. Met een eigen cultureel centrum biedt de wijk veel op cultuurgebied. Overvecht is de grootste uitbreidingswijk van Utrecht.

Status

Verkocht.

Alvast een kijkje willen nemen? Bekijk de virtuele rondleiding http://www.studioraak.nl/watertorens/Watertoren-Overvecht.html

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.