Vitens traineeship 2018

Standplaats
Zwolle

Het Traineeship

In dit traineeship combineer je zowel inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling door te werken aan diverse individuele en groepsopdrachten, opleiding (intern en extern), coaching en intervisie. Door uitdagende projecten en professionele begeleiding zorgen wij ervoor dat je het maximale uit je traineeship kunt halen!

Klik hier voor meer informatie rondom de inhoud van het traineeship. Ervaringen en waar onze (oud) trainees uiteindelijk geland zijn vind je hier.

Wie zoeken wij?

Je bent een maatschappelijk betrokken (bijna) afgestudeerde HBO’er of WO’er met affiniteit voor water, techniek en/of IT. Je durft verantwoordelijkheid te nemen en bent communicatief sterk. Tijdens het traineeship krijg je veel vrijheid en heb je te maken met de gehele organisatie, van directie tot monteurs. We verwachten dat jij je onafhankelijk en gemakkelijk beweegt binnen deze context en een proactieve, leergierige houding hebt. Beheersing van de Nederlandse taal op moedertaal niveau is een vereiste. Daarnaast heb je maximaal 2 jaar werkervaring. Nevenactiviteiten zijn een pré.

Wat bieden wij jou?

Samen kijken we naar jouw kracht om van daaruit jouw verdere ontwikkeling binnen Vitens vorm te geven. Dit kan zowel in de richting van (project-, proces-, team-)management als de rol van specialist. Jij zoekt zelf de uitdagende opdrachten die je helpen bij deze keuze.

Je krijgt een tijdelijke aanstelling van 2 keer 1 jaar op basis van een 40-urige werkweek. Verder bieden we je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met veel flexibiliteit in zowel werktijden, werkplek, mobiliteit als secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een laptop en een smartphone tot je beschikking en de mogelijkheid tot een bedrijfsauto of mobiliteitsbudget.

Over Vitens

Wij zijn een drinkwaterbedrijf met 1400 betrokken medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het leveren van schoon drinkwater aan consumenten en zakelijke klanten in Friesland, Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Jaarlijks levert Vitens 330 miljoen m3 drinkwater uit 100 productielocaties aan ruim 5 miljoen klanten via een leidingnet van 47.500 km. Vitens is voor 100% eigendom van lokale en provinciale overheden.

Als grootste drinkwaterproducent van Nederland voelen wij de verantwoordelijkheid een voortrekkersrol te nemen op het vlak van innovatie en maatschappij. De wereld verandert in rap tempo en Vitens verandert mee. Dit vraagt om flexibele, kritische en enthousiaste medewerkers, die meegroeien, openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en deze ook in gang zetten. Ons hoofdkantoor staat in Zwolle en we hebben kantoren in Arnhem, Leeuwarden en Utrecht.

Solliciteren

Net zo enthousiast over het traineeship geworden als wij dat zijn? We zien je sollicitatie graag tegemoet! Solliciteer voor zondag 6 mei door een e-mail te sturen naar traineeship@vitens.nl met daarin het volgende als bijlage:

 • Je CV
 • Je motivatie als Powerpoint presentatie met maximaal 10 slides, waarin je in ieder geval het volgende toelicht:
  • Wie ben jij en wat typeert jou?
  • In welke werkomgeving kom jij het beste tot je recht?
  • Waarom wil je voor Vitens werken?
  • Wat draag je bij aan de (toekomstige) uitdagingen van Vitens?
  • Wat moeten we echt van je weten?
  • Het staat je verder vrij om je eigen invulling eraan te geven

Naar aanleiding van de aanmeldingen, nodigen we 35 kandidaten uit voor de Talentendag op maandag 28 mei op onze productielocatie Soestduinen. Op deze dag maak je kennis met de organisatie en ga je samen met andere kandidaten aan de slag met een boeiende opdracht. Op basis van deze dag besluiten we of je wordt uitgenodigd voor een vervolggesprek. De selectieprocedure ronden we af vóór 1 juli. Als je de selectieperiode succesvol hebt doorlopen dan ga je in september echt aan de slag als nieuwe trainee!

Contact

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Evelyne Rood (Coördinator Traineeship) via 06-51152878 of via traineeship@vitens.nl.

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.