Teammanager Netwerkperformance & Informatiemanagement (NIM) Asset Management

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40
Educatie
WO
Afdeling
Asset Management
Salaris
Maximaal € 96.000,- bruto per jaar inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget.

De uitdaging

De afdeling Asset Management (AM) levert, als ‘architect’ van de infrastructuur, het strategisch en tactisch kader voor de operationele afdelingen, dat hen in staat stelt om op toekomstbestendige wijze 24/7 betrouwbaar drinkwater te produceren en leveren. Dat doen we door beleid, advies en plannen te leveren met oog voor de middellange en lange termijn.

Bij het team Netwerkperformance & Informatiemanagement (NIM), onderdeel van de afdeling Asset Management (AM), werken 15 collega’s elke dag intensief met data die nodig zijn om onze assets zo goed mogelijk te managen. Zij organiseren, bewerken en modelleren deze data voor zichzelf en gebruikers binnen AM alsook voor de andere afdelingen in het primaire proces. Zo wordt door middel van netwerkanalyses door de netwerkanalisten de performance van de infrastructuur in beeld gebracht ten behoeve van de infrastructuurtoetsen en worden scenario’s uitgewerkt en opgesteld voor infrastructurele projecten. De data-analisten en datastewards, werken dagelijks aan de verbetering van de datakwaliteit en aan de inrichting en borging van datamanagement Vitensbreed. Tevens ontwikkelt en beheert NIM zelf verschillende assetmanagement gerelateerde modellen en worden diverse analyses en rapportages opgesteld. Ook het kennisveld GIS heeft een steeds belangrijkere plek binnen NIM.

De functie

Als teammanager Netwerkperformance & Informatiemanagement rapporteer je aan de manager Asset Management en neem je deel aan het MT van AM. Je levert een belangrijke bijdrage aan de formulering van de strategische doelstellingen van AM en Vitens. Waarbij je specifiek aandacht hebt voor de ontwikkeling binnen Vitens en AM naar ‘datagestuurd en mensgericht’. Je bent verantwoordelijk voor de data governancestructuur, de ontwikkeling van het vak data- en informatiemanagement en waterverdeling/netwerkmodellering binnen AM en Vitens.

Je stuurt op concrete doelstellingen, voert voortgang- en beoordelingsgesprekken en bent medeverantwoordelijk voor de doelstellingen van de afdeling. Je bent in staat om de samenwerking binnen het team naar een hoger plan te brengen. Je coacht het team en de individuele teamleden op inspirerende wijze. Hierbij ligt de focus op de vak- en competentie ontwikkeling op individueel- en teamniveau. Specifieke aandacht is er voor de ontwikkeling van kennis en vaardigheden op het vlak van data- en informatiemanagement, conceptueel vermogen en integraal advies.

Daarnaast is een belangrijk aspect de verbinding en samenwerking tussen het team en de operatie. Te meer omdat data- en informatiemanagement een nieuwe tak van sport is binnen Vitens en er nog veel inspanning nodig is om het vakgebied een vanzelfsprekend onderdeel te maken van het werken binnen Vitens. Naast je leidinggevende rol ben je zelf ook betrokken in projecten en adviestrajecten, maar de focus ligt op de verbinding en samenwerking en de effectieve inzet van het team en de teamleden.

Kennis en vaardigheden

We zijn op zoek naar een collega die het beste uit medewerkers en het team weet te halen. Je weet hoe je een team moet bouwen dat uiteindelijk wordt (h)erkend als het kennisdomein m.b.t. het verbeteren en organiseren van data en netwerkperformance.

Je neemt initiatief, je verbindt mensen en onderwerpen, je bent communicatief sterk. Je weet visie te vertalen naar een concrete aanpak en inzet van het team. Je bent in staat om richting te geven en het team en andere relevante stakeholders binnen Vitens hierin mee te nemen en hen de verantwoordelijkheid te geven die zij in het kader van datamanagement zouden moeten dragen.

Om dit goed te kunnen doen denken wij dat het belangrijk is dat je basiskennis en ervaring hebt op het gebied van data/informatiemanagement en waterverdeling/netwerkperformance. Ook ben je bekend met de principes van assetmanagement.

Je hebt minimaal 5 – 10 jaar werkervaring, waarvan een aantal jaar als leidinggevende. Je bent in het bezit van een WO-opleiding, bijvoorbeeld bedrijfskunde of (technische) bestuurskunde aangevuld met opleidingen en/of werkervaring op het gebied van coaching, begeleiding van teams, persoonlijke ontwikkeling. Je hebt een sterk ontwikkeld strategisch-conceptueel werk- en denkniveau en je bent vaardig om concepten actief te vertalen naar werkbare vormen. Tot slot ben je proces- en verandervaardig. Je weet hoe je zaken gericht in beweging krijgt en effectief beïnvloedt.

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 13. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 6.523,-. Daarbovenop kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget (ca 17%).

Bijzonderheden

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Overwegen we na de sollicitatieprocedure om je een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening.

 

De sollicitatieprocedure voor deze functie verloopt via Sterksen. Jouw sollicitatie (CV en motivatie) kun je via onderstaande sollicitatiebutton aan Yvonne van Amelsvoort richten.

Voor vragen kun je contact opnemen met Yvonne van Amelsvoort, 06-41902316 of yvonne.van.amelsvoort@sterksen.com.

Solliciteren

Stuur je cv met motivatie d.m.v. onderstaande sollicitatiebutton. 

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen mensen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt doen dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.