Solliciteer nu Pijl rechts

Teammanager Communicatie

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32 uur per week
Educatie
WO
Afdeling
Communicatie
Salaris
De functie is gewaardeerd in schaal 12 (L) met een maximum van €82.000 per jaar inclusief FAB op fulltime basis.

De uitdaging

Bij Vitens hebben we van drinkwater ons vak gemaakt. Een vak dat complexer is dan je denkt. Wij garanderen namelijk 24 uur per dag water van topkwaliteit voor iedereen op elke plaats in de 5 provincies waar wij drinkwater leveren. Die uitdaging gaan wij als Vitens professionals graag aan: of je nu werkzaam bent in de binnen- of buitendienst, samen maken we het mogelijk om onze klant te voorzien van betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig drinkwater, nu en later.

De afdeling Communicatie van Vitens is gevestigd in Zwolle, met 16 collega’s. De afdeling adviseert over de wijze waarop het communicatief vermogen van Vitens het beste tot zijn recht komt en faciliteert daarin. We werken content gedreven: we leveren de juiste informatie, voor de juiste persoon, op het juiste moment, via het juiste kanaal en waar mogelijk stimuleren we interactie.

We doen dit voor onze 5,7 miljoen klanten, onze stakeholders, de media en de medewerkers van Vitens. Onze aanpak groeit mee met de ontwikkelingen en behoeften van de doelgroepen en veranderende werkwijzen binnen Vitens. Op dit moment versterken we onze inhoudelijke focus en doelgerichtheid door vanuit thema’s projectmatig te gaan werken.

De functie

In de functie van Teammanager Communicatie zorg je voor de realisatie van de in het jaarplan vastgestelde doelstellingen voor het team.  Je draagt bij aan de formulering, ontwikkeling en verbetering van het communicatiebeleid in samenwerking met het afdelingshoofd en de inhoudelijke managers reputatie en verandercommunicatie. Je geeft leiding aan jouw team, bestaande uit 12 communicatie professionals, op een coachende en motiverende wijze. Je bent een uitstekende manager, creëert randvoorwaarden voor je medewerkers om hun werk optimaal te kunnen doen en geeft hen de aandacht die zij daarbij nodig hebben. Verder ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de werkwijze: themagericht en projectmatig werken.  Ook help jij hierbij de medewerkers om zich te ontwikkelen in hun nieuwe rol.

Met interne samenwerkingspartners maak je een grondige analyse van de vraag, een inschatting van de benodigde (communicatie-) expertise en je zorgt voor een passende werkverdeling binnen het team. Je bent een gelijkwaardig gesprekspartner voor het management binnen Vitens en stimuleert de samenwerking tussen de juiste medewerkers, binnen en buiten de afdeling.

Jouw profiel

Je hebt een (academische) communicatie-opleiding afgerond op communicatie beroepsniveau D – Logeion BNP5;
Je hebt minimaal acht jaar relevante werkervaring, waarvan 3 – 5 jaar in een vergelijkbare leidinggevende rol;
Je hebt ruime projectmanagement ervaring;
Je hebt ervaring met changemanagement;
Jouw leiderschapsstijl is te kenmerken als een coachende en faciliterende stijl met een mensgerichte aanpak;
Je bent resultaatgericht, je toetst voortgang van activiteiten en stuurt deze bij waar nodig, bewaakt het budget en ondersteunt anderen bij het opstellen van meetbare doelstellingen;
Jij krijgt energie van vernieuwingen en neemt hierin graag jouw collega’s mee.

 

Wij bieden

De functie is ingedeeld in schaal 12 van de WWB CAO;
Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren. 
Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International; 
Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld; 
Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage; 
Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 17%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. 

 

Bijzonderheden

Deze functie is gekenmerkt als een kwetsbare functie, waardoor screening onderdeel uitmaakt van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat we jouw identiteit en CV checken door vorige werkgevers te benaderen en je diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

De Teammanager communicatie kan deel uitmaken van het crisisteam waardoor consignatiediensten onderdeel uit kunnen maken van de werkzaamheden.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in deze functie en het profiel? Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet.

De selectie voor deze vacature verloopt via Heinzelect. Voor vragen kun je je richten tot Mirjam Brantjes van Heinzelect via 06 - 34 20 24 46.

Stuur jouw motivatie en CV uiterlijk 28 oktober 2019 in via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Ons Water. Jouw werk

Vitens is met 5,7 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Bij Vitens garanderen we onze klanten elke dag zuiver drinkwater. Vandaag, morgen en in de toekomst. Wij garanderen jou: een wereldbaan met grote verantwoordelijkheid.
Samen met 1.400 collega’s winnen, zuiveren en leveren we elke dag drinkwater. Drinkwater dat betaalbaar, duurzaam is en we 24/7 storingsvrij naar onze klanten brengen. Van scholen, ziekenhuizen en kantoren tot dorpen, steden en de vele gemeenschappen die van ons afhankelijk zijn.
We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

 

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.