Teammanager Advies en Analyse ICT

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO/WO
Afdeling
ICT
Salaris
Maximaal € 74.700 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

We mogen dan bijna 50.000 kilometer aan waterleidingen in de grond hebben liggen, zonder een strakke ICT organisatie komt er geen water uit de kraan. Aangezien informatie, data en dus ICT de komende jaren voor Vitens alleen maar belangrijker worden is een ICT organisatie die blijft groeien en ontwikkelen essentieel. Het ICT team Advies & Analyse, waarvoor we een nieuwe teammanager zoeken, speelt hierbij een centrale rol. Dit team omvat 9 medewerkers en is onderdeel van de afdeling ICT van Vitens waar ca. 100 interne professionals werkzaam zijn.

De functie

Het team Advies & Analyse vormt dé primaire ingang voor de businessafdelingen voor het bespreken, analyseren en uitwerken van vernieuwingen en verbeteringen op het terrein van informatie, data en ICT systemen.

Belangrijk kader hierbij zijn de informatieplannen per businessafdeling waar o.b.v. de strategie en ontwikkelrichting in kaart is/wordt gebracht welke ontwikkelingen op gebied van informatie, data en ICT nodig zijn voor de (middel)lange termijn. Vanuit deze plannen worden vervolgens de belangrijkste initiatieven opgestart. Dat kan in de vorm van projecten zijn of in de vorm van changes. Je werkt, naast met de business, hierbij nauw samen met de ICT teams Architectuur & beleid, Projectmanagement en Functioneel Beheer.
Belangrijke taken van je team zijn onder andere het uitvoeren van haalbaarheidsstudies, het opstellen van programma van eisen, het opzetten van business cases, het uitvoeren van informatieanalyses e.d. Daarnaast leidt je team de Proces Systeem Overleggen.

Het team bestaat uit drie Senior Adviseurs Informatievoorziening en vijf Informatieanalisten. Vanuit klantteams, bestaande uit een Senior Adviseur Informatievoorziening en Informatieanalist, aangevuld met een Functioneel Beheerder, wordt de samenwerking met de business vormgegeven. Hierbij is het jouw verantwoordelijkheid dat vraag en aanbod, de kwaliteit van de producten en diensten en de samenwerking met de business en andere ICT teams optimaal is.

Als leidinggevende ben je actief bezig met de verdere ontwikkeling van het team en waarborg je een optimale kwaliteit. Je hebt zitting in het MT van de afdeling ICT en bepaalt mede de strategische koers en visie van deze afdeling. Je acteert vanuit jouw specialisme als sparringpartner voor de Manager ICT. Verder ben je verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van het teamjaarplan in lijn met de afdelings- en organisatiedoelstellingen.

Een belangrijke ontwikkeling voor de komende periode is het inzetten van technieken als Agile en Scrum om zowel de doorlooptijden als de kwaliteit van onze producten en diensten verder te verbeteren en de samenwerking tussen business en ICT verder te optimaliseren.

Kennis en vaardigheden

Je bent een ervaren manager die beschikt over uitgebreide kennis en ervaring van advies en analysewerkzaamheden binnen organisaties met een complex ICT landschap. Je hebt een duidelijke visie op de rol van een team als Advies & Analyse en weet met jouw verbindende, coachende leiderschapsstijl anderen te inspireren. Je geeft en neemt verantwoordelijkheid en weet medewerkers op de juiste manier uit te dagen om zich verder te ontwikkelen. Je bent gericht op het bevorderen van samenwerking, het realiseren van resultaten en stelt het belang van de ‘klant’ centraal in je denken en je doen.

Behalve essentiële competenties als visie, leiderschap, resultaatgerichtheid, samenwerken en besluitvaardigheid vragen we verder van je:
• WO werk- en denkniveau met minimaal een afgeronde Hbo-opleiding (bedrijfskundige of informatiekundige richting);
• Aanvullende relevante opleidingen/ trainingen zoals Leidinggeven, Informatiemanagement, Projectmanagement, Analysetechnieken e.d.;
• Minimaal 5 jaar ervaring op een vergelijkbaar werkveld als het team Advies & Analyse;
• Minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring in een middelgrote organisatie.


Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 12. Het genoemde bruto jaarsalaris is inclusief een Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget (ca 16%), een persoonlijk opleidingsbudget en een mobiliteitsbudget.

Bijzonderheden

Voor vragen kun je contact opnemen met Yvonne van Amelsvoort (recruiter Sterksen) via e-mail yvonne.van.amelsvoort@sterksen.com of telefoon 06-41902316.
Je standplaats is Zwolle, maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats, daarvoor krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Als we na de sollicitatieprocedure overwegen om jou deze functie aan te bieden, dan volgt een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en CV checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.
Een ontwikkel-assessment behoort tot de opties.

Solliciteren

Stuur je CV met motivatie via onderstaande sollicitatiebutton naar Yvonne van Amelsvoort.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '<', '>', '%' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u in ons privacy statement.