Soliciteer nu Pijl rechts

Tactisch Inkoper

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO
Afdeling
Facilitair Management, Inkoop
Salaris
Maximaal € 56.700 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

5,6 miljoen klanten dag en nacht van veilig en lekker kraanwater voorzien tegen een zo laag mogelijke prijs. Dat kan alleen in een bedrijf waarin contracten met leveranciers en alles wat we inkopen strak georganiseerd zijn. Om ons hierbij te helpen zijn we op zoek naar een Tactisch Inkoper. Je bent onderdeel van het inkoopteam en rapporteert aan de teammanager inkoop. Het team bestaat uit strategische en tactische inkopers en de teammanager inkoop. Inkoop (onderdeel van afdeling Facilitair Management) heeft als opdracht om de Vitens organisatie te ondersteunen bij inkoopvraagstukken. Dit varieert van het begeleiden van Europese aanbestedingen tot het realiseren samen met je klant van de gewenste inkoopvolwassenheid en het ondersteunen bij het realiseren van de opgestelde afdelingsdoelstellingen. Vanuit jouw visie op het inkoopvak en de organisatiestrategie signaleer je mogelijkheden tot synergie. Je adviseert de interne klant hierover en weet hen hierin mee te nemen. De totale “spend” van Vitens is ruim 300 miljoen euro per jaar en het is dan ook de uitdaging voor het team om dit volledig professioneel in te kopen.

De functie

Je bent een ervaren inkoper en kent het inkoopvak als geen ander. Je weet met je natuurlijke overtuigingskracht een sleutelrol uit te oefenen bij het vervullen van de inkoopbehoeften bij de interne stakeholders. Met je ondernemende instelling en commerciële kwaliteiten ben je in staat de inkoopfunctie binnen de organisatie zichtbaar te maken.

Om binnen ons team succesvol te kunnen zijn, moet je een flinke drive en lef hebben. Je bent ondernemend en creatief in het creëren van draagvlak en het slaan van bruggen. Je bent communicatief vaardig, klantgericht en staat daarbij stevig in je schoenen. De wil om continue te excelleren is een must. Je bent een strategisch denker, een verbinder en je hebt de wil continu te excelleren. Een bijdrage in de groei van het team doe je door goed constructief samen te werken met je collega’s.
Je belangrijkste doelstelling is het creëren van ‘alignment’ tussen inkoop en de interne organisatie. Je begrijpt goed wat de wensen van interne stakeholders zijn en wat zij doen en helpt hen in het realiseren van de doelstellingen.

Op hoofdlijnen ben je als tactisch inkoper verantwoordelijk voor het:

 • Procesmatig begeleiden van (Europese) aanbestedingen
 • Professioneel en intensief beheren van de relatie met de klant en externe leveranciers
 • Opzetten en vormgeven van inkoopstrategieën voor de interne organisatie
 • Uitvoeren van contractbeheer
 • Adviseren over contract- en leveranciersmanagement
 • Onderhandelen met externe leveranciers
 • Uitvoeren van marktonderzoek en risicoanalyses

Kennis en vaardigheden

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ongeveer drie jaar inkoopervaring op vergelijkbaar niveau
 • Succesvol afgeronde NEVI I en II opleidingen
 • Bij voorkeur een bedrijfskundige studieachtergrond
 • Verandermanagement is bekend terrein
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden

Jouw belangrijke persoonlijke vaardigheden zijn:

 • Ondernemend en creatief
 • Daad- en overtuigingskracht
 • Doortastend en goede luisteraar
 • Service- en klantgericht
 • Samenwerken en verbinden

Arbeidsvoorwaarden

Je standplaats is Zwolle, maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken. Om tijd- en plaats onafhankelijk te werken krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Bij aanvang wordt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangeboden, met de intentie tot een vast dienstverband. De functie is ingedeeld in schaal 9 van de WWB CAO. Indicatie voor het bruto maximumjaarsalaris inclusief ons flexibel arbeidsvoorwaardenbudget bedraagt € 56.700,-.

Bijzonderheden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Teammanager Inkoop, Ingrid Hooymayers via e-mail: Ingrid.hooymayers@Vitens.nl of telefoon: 06-51245529.

Overwegen we na de sollicitatieprocedure om je een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

Een assessment kan onderdeel zijn van deze procedure.

Solliciteren

Interesse? Stuur dan je CV met motivatie zo spoedig mogelijk via onderstaande sollicitatiebutton.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.