Strategisch Inkoper

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO / WO
Afdeling
Inkoop
Salaris
Maximal € 69000,- bruto per jaar inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget

De uitdaging

5,6 miljoen klanten dag en nacht van veilig en lekker kraanwater voorzien met maar 1400 medewerkers. Dat kan alleen als onze collega’s goed worden gefaciliteerd op diverse terreinen. Eén van die terreinen is Inkoop.

 

De afdeling Facilitair Management is één van de stafafdelingen binnen Vitens. Vanuit deze faciliterende rol willen we graag dienstverlening leveren met kennis van zaken. De afdeling heeft 3 teams (Facilitaire Zaken, Vastgoed en Inkoop).

 

Het team inkoop is opgesteld om de gehele Vitens organisatie te ondersteunen in inkoopvraagstukken. Dit varieert van Europese aanbestedingen tot het begeleiden van klanten   richting inkoopvolwassenheid. Het team Inkoop kent de volgende functies; teammanager inkoop, strategisch inkoper, tactisch inkoper en operationeel inkoper. De totale “spend” van Vitens betreft per jaar 220 miljoen en het is dan ook de uitdaging voor het team om dit volledig professioneel in te kopen.

De functie

In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor het professioneel uitvoeren van het strategische inkoopproces om de behoefte van de interne klant maximaal in te vullen. Daarnaast beheer je de strategische leveranciersrelaties met als doel de totale kosten en risico’s te minimaliseren maar daarbij wel de waarde voor de interne klanten te maximaliseren. Je bent de architect van de externe architectuur van leveranciers die de klant helpt bij het realiseren van haar doelstellingen. Samen met de klant realiseer je de gewenste inkoopvolwassenheid.

 

Binnen Facilitair Management hebben we een duidelijke strategische focus “customer excellence”. Hierin neem je het voortouw en  je ziet dit als de mogelijkheid om het verschil te kunnen maken. Hierbij zoek je naar nieuwe wegen en schuw je niet om, waar nodig, op een vasthoudende wijze door te pakken om doelstellingen te behalen binnen de gestelde randvoorwaarden.  

 

Je belangrijkste resultaatgebied is het goed uitvoeren van het strategisch inkoopproces. Dit doe je onder andere door het professioneel vormen van inkoop strategieën voor de klant. Je voert professioneel interne klant beheer en de externe leveranciers beheer. Je begeleidt en ondersteunt de klant in de groei van inkoopvolwassenheid. Je begrijpt wat de klant doet en helpt de klant in het realiseren van haar doelstellingen.

 

Je bent altijd in contact met je klant, je werkt aan professionele arbeidsverhoudingen en realiseert wat je belooft. Je bent de businesspartner van je klant. Daarnaast borg je de bestaande en nieuw te ontwikkelen dienstverlening en draag je bij aan de groei van het team Inkoop. Als Strategische Inkoper rapporteer je aan de Teammanager Inkoop.

Kennis en vaardigheden

Om binnen Vitens succesvol te kunnen zijn, zijn we op zoek naar een kandidaat die aansluiting vindt bij onze kernwaarden. Wat we graag in je drive en motivatie willen terug zien zijn aspecten die wij herkennen als fris vakmanschap, grensverleggend en relevant voor de klant. Je bent ondernemend en creatief in het creëren van draagvlak en het slaan van bruggen. Je bent communicatief vaardig, klantgericht en staat daarbij stevig in je schoenen. Je bent een strategische denker. De wil om continu te excelleren is een must. Een bijdrage in de groei van het team doe je door goed constructief samen te werken met je collega’s.

 

Je beschikt over een afgeronde HBO/WO opleiding. Je hebt succesvol NEVI I, NEVI II en NEVI III afgerond. Tevens heb je 5 jaar inkoopervaring in een vergelijkbare functie. Je bent in staat om veranderingen in beweging te zetten en draagt bij aan een constructieve samenwerking.

Arbeidsvoorwaarden

Je standplaats is Zwolle maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats, daarvoor krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Het betreft een vacature met intentie tot vast dienstverband. De functie is ingedeeld in schaal 11 (max. € 4729,- bruto per maand) van de WWB CAO. Indicatie voor het bruto maximum jaarsalaris inclusief ons flexibel arbeidsvoorwaarden budget bedraagt € 69.000,-.

Bijzonderheden

 Vitens screent toekomstige medewerkers

Overwegen we na de sollicitatieprocedure om je een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening.

 

Dit betekent dat we jouw identiteit, kredietwaardigheid en CV checken door vorige werkgevers benaderen en je diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

 

Solliciteren

Stuur je CV met motivatie voor 29 juli naar Astrid Vulperhorst via onderstaande sollicitatiebutton.

 

Een assessment kan een onderdeel zijn van deze procedure.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen mensen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaan. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kan doen dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '<', '>', '%' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u in ons privacy statement.