Soliciteer nu Pijl rechts

Stagiair(e) Content & Social Media

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO/WO
Afdeling
Communicatie
Salaris
N.v.t.

De uitdaging

Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan lijkt zo vanzelfsprekend, maar het is best ingewikkeld om dat voor elkaar te krijgen. En al helemaal als je je bedenkt dat komende generaties ook zorgeloos willen genieten van kraanwater. De afdeling Communicatie richt zich op zowel de medewerkers van Vitens, onze 5,7 miljoen klanten, onze stakeholders als de media. We werken hard aan de bewustwording rondom kraanwater en willen klanten en stakeholders bovendien bewegen zelf een actieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit (schone bronnen) en de kwantiteit van kraanwater (water bewaren en besparen).

Stagiair(e) Content & Social Media

Als stagiair ben je onderdeel van het communicatieteam, dat bestaat uit 19 medewerkers. De afdeling bestaat uit drie teams: Campagnes & projecten, Content en Newsroom en Verandercommunicatie. Als stagiair maak je onderdeel uit van het team Content & Newsroom. Dit team bestaat uit zeven communicatiecollega’s met ieder hun eigen specialisme. Je werkt voornamelijk vanuit ons hoofdkantoor in Zwolle, maar het kan ook voorkomen dat je eens op een van onze andere locaties aan de slag gaat (Arnhem, Utrecht en Leeuwarden). Je werkt actief mee in het team en helpt ons op bij het ontwikkelen van relevante content voor onze verschillende doelgroepen. Jij draait je hand niet om voor het maken van een mooi verhaal, een social media post, foto of misschien zelfs video. Je wilt content maken die raakt en inspireert, die bijdraagt aan onze doelen en die in lijn is met onze contentstrategie. Vervolgens weet je die content op het juiste moment en via het juiste kanaal aan onze doelgroepen over te brengen (contentmarketing). Social media spelen hierin een grote rol.

 

Jouw werkzaamheden

 • Je ontwikkelt content voor onze interne en externe kanalen

  Je helpt bij de ontwikkeling van diverse formats uit onze contentstrategie. Je schrijft en plaatst berichten voor intern (nieuwsberichten voor intranet, posts voor narrowcasting) en extern (artikelen, blogs, nieuwsartikelen, etc. voor website, social media, nieuwsbrief). Je bent als het ware een razende reporter die op zoek gaat naar de actualiteit en deze op een aansprekende manier weet over te brengen. In een tekst, maar bijvoorbeeld ook in een video. In onze online communicatie maken we namelijk veel gebruik van dit middel. Je denkt mee over interessante onderwerpen, schrijft mee met scripts en haakt aan tijdens draaidagen.

   

 • Je maakt, plaatst, bewaakt en monitort content op social media

  Je brengt meer structuur aan in de verspreiding van updates over de verschillende kanalen. Je komt met nieuwe initiatieven en ideeën om de content te optimaliseren voor de diverse doelgroepen. We plaatsen eigen berichten die jij zelf maakt, maar we weten ook goed in te spelen op actualiteiten. Denk aan het column van Teun van de Keuken over ‘water van restaurantkwaliteit’. De planning neem je op in onze contentkalender.

   

   

 • Je onderzoekt de mogelijkheden van Instagram

  We zijn benieuwd naar jouw ideeën over de inzet van Instagram voor Vitens. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe kunnen we gebruikmaken van Instagram stories? Of wellicht zelfs Instagram TV? Je doet onderzoek, brengt advies uit en komt in actie.

   

 • Je ondersteunt bij de ontwikkeling en het beheer van onze communicatiemiddelen

  Onze communicatiemiddelen zijn altijd in ontwikkeling. Je denkt mee over nieuwe functionaliteiten en formats voor bijvoorbeeld de website, het intranet en de nieuwsbrief en werkt mee aan de ontwikkeling en implementatie hiervan.

   

 • Je monitort onze communicatieacties
  Hoe scoort de content? Wat werkt wel en wat werkt niet? Je monitort actief wat we de wereld insturen, wat anderen over Vitens zeggen en stelt bij waar nodig. Ook help je collega’s met het inrichten van een overall dashboard voor het meten van de resultaten van onze acties.

Jouw kennis en vaardigheden

 • Je volgt minimaal een hbo-opleiding in de richting van Journalistiek, Media, Communicatie of Marketing;

 • Verhalen ophalen en ontwikkelen is op jouw lijf geschreven. Je gaat zelfstandig op zoek naar nieuws en werkt dit uit in diverse formats en contentvormen (tekst, video, social media post, etc.);

 • Social media kent voor jou geen geheimen, je weet als geen ander hoe Vitens de verschillende kanalen effectief kan inzetten;

 • Je hebt een creatieve pen en schrijft foutloos Nederlands;

 • Je hebt ervaring met nieuwsbrief- en CMS-systemen en kent de basics van HTML;

 • Je kunt uit de voeten met Google Analytics;

 • Ervaring met een camera voor het maken van foto’s en video’s is een pré, evenals de daarbij behorende programma’s (Adobe Premiere Pro en Photoshop)

 • Je bent maatschappelijk betrokken en de wereld van kraanwater spreekt je aan;

 • Je bent vanaf september 2019 beschikbaar voor een meewerkstage van minimaal vijf maanden;

Wij bieden

 • Goede begeleiding, uitdagende werkzaamheden en een kans om bijdrage te leveren aan de toekomstige drinkwatervoorziening;

 • Een stagevergoeding van 350 euro bruto per maand op fulltime basis;

 • Veel ruimte voor eigen inbreng;

 • Een werkplek op ons hoofdkantoor in Zwolle. Afhankelijk van je werkzaamheden ben je misschien ook op andere Vitens locaties werkzaam;

 • De mogelijkheid om flexibel te werken, zowel qua tijd als plaats;

 • Een stageopdracht of onderzoek uitvoeren behoort tot de mogelijkheden;

 • Werken in een informeel team waar goede grappen erg worden gewaardeerd.

Solliciteren?

Solliciteren kan tot en met 30 juni. Voor inhoudelijke vragen of vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Aron Dekker, Adviseur Communicatie, op 06- 10367508.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.