Solliciteer nu Pijl rechts

Stage: Opzetten DevOps GIS Portal

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40
Educatie
HBO
Afdeling
ICT
Salaris
€ 350,- per maand o.b.v. 40 uur

De uitdaging

Vitens is het grootste waterbedrijf van Nederland en voorziet 5.7 miljoen klanten van water in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Overijssel en Utrecht. Met ongeveer 1400 werknemers, 49.000 kilometer leidingen en 96 productiebedrijven wordt het mogelijk gemaakt om water uit de grond om te zetten naar drinkwater en vervolgens te leveren aan onze klanten.

Water winnen, zuiveren en leveren aan 5,7 miljoen mensen gaat gepaard met complexe ICT-systemen en applicaties..
Onze totale ICT-afdeling telt dan ook zo’n 100 professionals.

De functie

Vitens heeft een complexe GIS infrastructuur voor het bijhouden en ontsluiten van de leidinginformatie. De interne ontsluiting van ruimtelijke gegevens wordt gedaan met GIS4ALL een geoportaal dat gebaseerd is op Portal for ArcGIS en ArcGIS Server van ESRI. Het beheer en monitoring van de informatieproducten is complex en tijdsintensief, temeer omdat we een test, acceptatie en productie omgeving hebben waarbij zowel de data als het portaal synchroon moeten zijn om het change proces zorgvuldig te doorlopen. Veel stappen worden op dit moment handmatig gedaan, hetgeen tijd kost en fouten in de hand werkt.

Om het proces stabieler, beheersbaarder en efficiënter uit te voeren zijn we op zoek naar procedures en tools die dit ondersteunen.

De opdracht bestaat uit het definiëren van de scoop, inventariseren van oplossingsrichtingen en zo mogelijk implementeren daarvan.

Het team applicatie beheer is verantwoordelijk voor het beheren van de GIS applicaties zoals ArcGIS Desktop, Server en Portal. Binnen dit team zal de opdracht uitgevoerd worden.

Vind jij het interessant om te leren hoe Vitens met geografische informatie werkt en ons beheerproces in het GIS cluster te verbeteren, lees dan verder.

Kennis en vaardigheden

Je moet je thuis voelen in een ICT afdeling met ambitie. We geloven in stagiaires die ondernemerschap tonen en willen leren.

Daarnaast vragen wij:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Je bent leergierig, analytisch en wilt graag tot in de detail weten hoe iets werkt
 • Je hebt kennis van softwareontwikkeling
 • Je weet hoe het ontwikkelproces werkt
 • Je weet precies hoe versiebeheer werkt, met name Git
 • Je bent praktisch ingesteld

Arbeidsvoorwaarden

Je hebt bij Vitens volop kans om voorop te lopen, te pionieren, je vakgebied te innoveren, en tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen. Vitens is voortrekker in technologische vernieuwing.

Wij bieden verder:

 • Werken binnen een grote organisatie met uitdagende- en moderne systemen
 • Veel vrijheid, maar ook veel één op één begeleiding
 • Een goed beeld van de geografische infrastructuur van een waterbedrijf
 • Een conforme stagevergoeding
 • Werken binnen een groot bedrijf, heerlijke kantine en een potje pingpong in de pauze!

Bijzonderheden

-

Solliciteren

Interesse? Solliciteren kan via de sollicitatiebutton op de website. De beoogde ingangsdatum is 1 februari 2020, in overleg bespreekbaar. 

Over Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Wij winnen, zuiveren en leveren topkwaliteit, betaalbaar en duurzaam drinkwater aan 5,7 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland en aan enkele gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 93 productiebedrijven en ruim 49.000 kilometer waterleiding leveren we elk jaar zo’n 350 miljoen m3 schoon drinkwater. Daarbij werken wij nauw samen met alle mensen en bedrijven die wonen en werken in het land boven onze bronnen. Samen kunnen we ook op langere termijn zorgen voor een schone leefomgeving, een schone bodem, en dus ook voor schoon en lekker kraanwater.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.