Mogelijk lagere waterdruk in Overijssel, Friesland en Noordoostpolder

Door de aanhoudende warmte wordt momenteel circa 45% méér water verbruikt dan normaal. U kunt in bovenstaande gebieden mogelijk een lagere waterdruk ervaren, vooral in de avond. Een minder krachtige douchestraal is hier een voorbeeld van.

 

Wees extra zuinig met water!

Probeer onnodig watergebruik te vermijden. Bijvoorbeeld door de auto niet te wassen, niet te sproeien of korter en/of minder vaak te douchen. Blijf wel genoeg drinken.

Lees meer informatie en tips op: www.vitens.nl/warmte en www.vitens.nl/warmte/klantentips

 

 

Uitdagende stage- en afstudeermogelijkheden Netwerkperformance en Informatiemanagement

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32-40 uur
Educatie
HBO/WO
Afdeling
Asset Management

De uitdaging

Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is zo vanzelfsprekend, maar het is nog flink ingewikkeld om dat voor elkaar te krijgen. En al helemaal als je je bedenkt dat komende generaties ook zorgeloos willen genieten van kraanwater. Daarom werken we bij de afdeling Asset Management hard aan het duurzaam veiligstellen van de drinkwatervoorziening op middellange en lange termijn. Het team Netwerkperformance en informatiemanagement (NIM) is onderdeel van de afdeling Assetmanagement.

Als onderdeel van het team draag je zorg voor het datamanagement binnen Vitens. Daarnaast ben je samen met het team verantwoordelijk voor het analyseren van de infrastructuur met behulp van data-analyses (waaronder GIS-analyses), netwerkmodellering en waterverdeling. Op basis daarvan worden de benodigde investeringen, performance en mate van onderhoud bepaald voor een goede drinkwatervoorziening.

Het team NIM bestaat uit drie disciplines; Data-Analyse, Netwerkanalyse en Datamanagement. Deze disciplines zijn voor hun werkzaamheden afhankelijk van informatie (data) die elders in de organisatie gegenereerd wordt.

Een stage opdracht binnen NIM zal op het raakvlak van Data-Analyse en Datamanagement plaatsvinden. De stage zal leiden tot een direct toepasbaar product/advies waarmee data ten behoeve van hydraulisch netwerkmodellering beter en betrouwbaarder beschikbaar komt.

De onderzoeksvraag

Stage Data Analist

  • Hoe dient data ten behoeve van het bouwen van een hydraulisch netwerkmodel en bijbehorende data-analyse uniform vastgelegd en ontsloten worden. Tijdens je stage/afstudeerstage ga jij aan de slag met het analyseren van data over het verbruik van  klanten en het gedrag van waterverbruik in bepaalde gebieden (patroonbepaling). Hierbij kijk je naar processen waarin deze data wordt toegepast en hou je je bezig met het analyseren van onderliggende dataregistratie (en validatie) processen.
  • Aan de hand van deze analyses, adviseer je over het in te richten proces voor het registreren en valideren van data. Daarnaast ga je  datakwaliteitseisen beschrijven, waarbij je aangeeft aan welke eisen  data dient te voldoen voor het samenstellen van  netwerkmodellering. Als laatste maak je een reproduceerbare toets voor de datakwaliteit. (0-meting).

Daarnaast gaan bieden we je de gelegenheid om mee te denken en te werken aan  de volgende thema’s:

  • Bedrijfsvoering: het maken van data-analyses aangaande besturing van de productie-elementen (bijv. distributiewaterpompen).
  • Visualisatie van data:  het inzichtelijk maken van data door middel van het programma ArcGIS.

Kennis en vaardigheden

Het team NIM zoekt een enthousiaste WO of HBO student met affiniteit voor hydraulische netwerkmodellering, datamanagement en/of -governance.

Wij verwachten van jou dat je:

 

  • goed samenwerkt in teamverband, maar ook zelfstandig te werk kunt gaan;
  • beschikt over kritisch en analyserend denkvermogen;
  • bevindingen op een doeltreffende en aansprekende manier kunt communiceren;
  • je herkent in de kenmerken ‘hands on’ en ‘resultaatgericht’;
  • je voor een periode van 6 tot 8 maanden beschikbaar bent;

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou goede begeleiding, een open en collegiale werksfeer, een uitdagende opdracht en een kans om een bijdrage te leveren aan de toekomstige drinkwatervoorziening. Bovendien ontvang je een vergoeding voor je inzet.

 

Je standplaats is Zwolle. Afhankelijk van de opdracht zal je ook op andere locaties binnen Vitens werkzaam zijn. Er zijn ruime mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats.

Solliciteren

Interesse? Stuur dan je CV met motivatie op door middel van onderstaand sollicitatie button.

Als je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande opdracht, kun je contact opnemen met Roelof van der Weg, Teammanager Netwerkperfmance en Informatiemanagement, telefoonnummer 06-20429606.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

 

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.