Solliciteer nu Pijl rechts

Specialist Winmiddelen en Meetnetbeheer

Standplaats
Mobiel / Vanuit huis
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO
Afdeling
Winning & Zuivering
Salaris
Maximaal € 56.650 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Wij garanderen 24 uur per dag water van topkwaliteit voor iedereen op elke plaats! De afdeling Winning en Zuivering is verantwoordelijk voor het maken van drinkwater bestaande uit het proces van grondwaterwinning, waterzuivering, opslag en het in het distributienet brengen van drinkwater. Het team Beheer en Diensten bestaat uit circa 25 medewerkers op voornamelijk hbo/mbo-niveau en werkt op tactisch/operationeel niveau ter ondersteuning van de uitvoerende teams in de gebieden. Belangrijke verantwoordelijkheidsgebieden binnen dit team zijn: beveiliging, projectondersteuning, waterwingebieden, tekeningenbeheer en winmiddelen/meetnetbeheer.

De functie

Heb je minimaal een afgeronde HBO opleiding en ervaring en kennis van de geohydrologie in het algemeen of grondwatermeetnetten in het bijzonder, en wil je die kennis en kunde inzetten voor de continuïteit van de waterlevering? Heb je verstand van onderhouds- en datamanagement op het gebied van grondwatermeetnetten en weet je dit te optimaliseren vanuit een optimale balans tussen performance, kosten en risico's? Past jouw gedrag bij het Vitens DNA van fris vakmanschap, grensverleggend en relevant voor de klant? Dan is de functie van Specialist Meetnetbeheer wat voor jou!

Als Specialist Meetnetbeheer draag je bij aan het tot stand komen van het strategisch en tactisch beleid op het gebied van grondwatermeetnetbeheer en vertaalt dit naar de operatie. Je draagt zorg voor het beheer van de grondwatermeetnetten van Vitens en derden. Je verzamelt hiertoe de grondwaterstanden, verwerkt en valideert deze, en stelt ze beschikbaar aan interne en externe gebruikers.  Je stuurt monteurs aan voor het uitvoeren voor het preventief en correctief onderhoud. Je organiseert het onderhoud uitgevoerd door aannemers, en bent de vraagbaak voor de Technisch Beheerders meetnetten en bent verantwoordelijk voor het vervangen van grondwatermeetpunten. Je bent Key-user voor de bij de meetnetprocessen gebruikte applicaties. Je bewaakt en rapporteert over de voortgang van de meetnetprocessen.

Kennis en vaardigheden

Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding in techniek en hebt minimaal drie jaar ervaring op gebied van geohydrologie of grondwatermeetnetten. Je vindt het interessant om je kennis steeds verder te ontwikkelen en te delen. Jij krijgt energie van innovatie en gaat resultaatgericht te werk.

Andere nuttige eigenschappen zijn:

 • zelfstandig en ondernemend, in staat het eigen werk in te delen en resultaten te boeken;
 • communicatief vaardig en weet complexe vraagstukken te analyseren en te vertalen;
 • analytisch sterk en in staat om complexe vraagstukken uiteen te rafelen;
 • een verfrissende en kritische blik waarmee je samenwerkt met collega’s en derde.

Wat bieden wij

 • De functie is ingedeeld in schaal 9 (max. € 3.870,- bruto per maand) van de WWB cao.
 • Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van ca. 22%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. 
 • Vanuit de functie van Specialist Winmiddelen en Meetnetbeheer beschik je over een bedrijfsauto voor zakelijke kilometers.
 • Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International.
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld.
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage.

Bijzonderheden

 • Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en cv checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag.
 • Voor meer informatie over de vacature kun je telefonisch contact opnemen met Freek van Schaik, teammanager Beheer & Diensten via 06-51142742 of per mail freek.vanschaik@vitens.nl.

Interesse?

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in deze functie en het profiel? Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet. Stuur je motivatie en CV uiterlijk 20 november in via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.