Specialist Procesautomatisering

Standplaats
Arnhem / Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO Techniek, voorkeur Industriële Automatisering
Afdeling
Instrumentatie & Procesautomatisering, Winning en Zuivering
Salaris
Maximaal € 61.500 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

De afdeling Winning en Zuivering is verantwoordelijk voor de drinkwaterbereiding bestaande uit het proces van grondwaterwinning, waterzuivering, opslag en het in het distributienet brengen van drinkwater. Het team Instrumentatie & Procesautomatisering bestaat uit circa 25 medewerkers en is ondersteunend aan de gebieden binnen Winning & Zuivering en aan de afdelingen Ontwerp & Aanleg en ICT.

De functie

Ben jij die Specialist die deze mooie uitdaging wil aangaan?

 

De functie Specialist omvat meerdere rollen (specialisaties) zoals:

-           PA Netwerken en Beveiliging / Operational Security Expert (OSE)

-           Documentalist

-           PLC hard- en software

-           SCADA

-           Standaardisatie

-           Instrumentatie

 

Op dit moment zijn we in de regio Utrecht, Gelderland en Flevoland op zoek naar een collega met kennis van en ervaring met het werken met Schneider (Quantum/M580 PLC’s en met Vijeo Citect SCADA). Je bent in bezit van het Schneider Certified Engineer certificaat (PlantStruxure) of je bent bereid dit certificaat te gaan behalen.

 

Daarnaast zijn we in de regio Overijssel en Friesland op zoek naar een collega met kennis en ervaring met PA-netwerken (industriële netwerken) en PA-architecturen met de bijbehorende security aspecten. Daarnaast heb je affiniteit met Siemens PLC’s. Je hebt kennis van de ISA99/IEC62443 en bent Profinet gecertificeerd of je bent bereid dit te behalen. Je weet deze kennis te vertalen naar de Vitens PA-omgeving. Je bent de spil als het gaat om de communicatie tussen de Level 1 en 2 (ISA95 ICS netwerkapparatuur (PLC/RIO/SCADA) en bent ook gesprekspartner en kennisdrager richting de afdeling ICT.

 

Je draagt zorg voor de continuïteit van de waterlevering door het functioneren van de procesautomatisering assets en instrumentatie zeker te stellen. Je werkt op een tactisch niveau aan de vertaling van het (onderhouds)beleid naar de operatie en je weet vanuit rapportages en analyses verbeteringen te realiseren. Je bent tevens verantwoordelijk voor het PA-applicatiebeheer (patch- en upgradebeleid). Jouw kennis en kunde draag je uit naar de rest van de organisatie, bijvoorbeeld door het geven van opleidingen en instructies op het gebied van procesautomatisering.

Kennis en vaardigheden

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding techniek, bij voorkeur Industriële Automatisering of aanverwante richting. Analytisch ben je scherp, je denkt in concepten en stelt oplossingsscenario’s op. Je grijpt kansen aan om te innoveren en verbeteringen door te voeren en je hebt oog voor de risico's. Je bent resultaatgericht en in zowel je mondelinge - als schriftelijke vaardigheden weet je je effectief uit te drukken.

Wat bieden wij

Je standplaats is Zwolle / Arnhem, maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken. Om tijds- en plaats onafhankelijk te werken krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Het betreft een vacature met intentie tot vast dienstverband. De functie is ingedeeld in schaal 10 van de WWB CAO. Indicatie voor het bruto maximumjaarsalaris inclusief ons flexibel arbeidsvoorwaardenbudget bedraagt € 61.500,-.

Bijzonderheden

Het meedraaien in de consignatiedienst maakt deel uit van de functie. Om deze reden moet je in het voorzieningsgebied van Vitens woonachtig zijn of bereid zijn daar naartoe te verhuizen.

 

Overwegen we na de sollicitatieprocedure om je een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

Een of meerdere assessments kan onderdeel zijn van deze selectieprocedure.

Ben je geiïnteresseerd?

Herken je jezelf in de functie en het profiel?

 

De werving voor deze rol wordt uitgevoerd door Target Technology. Voor vragen of interesse kun je  contact opnemen met Hans Haselhorst (06 52043885 of hanshaselhorst@targettechnology.nl).

  

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Joost Schimmel (06 1307 3023 joost.schimmel@vitens.nl), Coördinator Specialist PA Standaarden of Richard Termaat, Teammanager I&PA (06 53848173).

 


 

 

 

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.