Soliciteer nu Pijl rechts

Specialist Energie

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO werk en denkniveau (technisch georiënteerd) en min. afgeronde MBO 4 diploma
Afdeling
Winning & Zuivering
Salaris
Maximaal €56.750 bruto per jaar incl. FAB (Conform CAO WWb schaal 9)

De uitdaging

Wij garanderen 24 uur per dag water van topkwaliteit voor iedereen op elke plaats! De afdeling Winning en Zuivering is verantwoordelijk voor het maken van drinkwater bestaande uit het proces van grondwaterwinning, waterzuivering, opslag en het in het distributienet brengen van drinkwater. Het team Centrale Waterverdeling voert de bedrijfsvoering op tactisch niveau. De doelstelling is optimalisering van de waterverdeling zowel in kwaliteit als in hoeveelheid. Tijdens bijzondere omstandigheden coördineert Centrale Waterverdeling (ver)storingen. Denk hierbij aan nationale evenementen en warmteperiodes. Binnen de calamiteitenorganisatie heeft CWV de rol als coördinatiewacht van W&Z en maakt indien nodig deel uit van het operationeel team waarbij je beslissingsbevoegd bent bij bepaald type verstoringen.

Daarnaast is CWV hét kennis- en expertiseteam van technische innovaties die nodig zijn voor de realisatie van onze visie op water maken 2025. Denk hierbij aan PI (ProcesInformatie), OPIR (Optimale Productie door Intelligente Regeling), Friesland Live (infra 2020), ESRI (digitale kaart met real time data).

Naast de waterverdeling is CWV verantwoordelijk voor alle energieverbruik (gas en elektra) op de (productie)locaties.

De functie

Heb je minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding en wil je je kennis en kunde van energiereductie en duurzame opwek inzetten voor de continuïteit en efficiency van de waterlevering, bijdragen aan beleid op dit gebied en de vertaling daarvan naar de operatie? Past jouw gedrag bij het Vitens DNA van fris vakmanschap, grensverleggend en relevant voor de klant? Dan is de functie van Specialist Energie wat voor jou!

Als Specialist Energie rapporteer je aan de Teammanager Centrale Waterverdeling. Je werkt op een strategisch en tactisch niveau aan de vertaling van het (energie)beleid naar de operatie en ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de rapportages voor het management en de afdeling finance. Je beheert daarbij voor alle objecten de contracten. Tevens ben je betrokken bij nieuwe aanbestedingen voor energielevering en meetdiensten. Doe je voorstellen voor energiebesparing en neem je deel aan werkgroep energiemanagement. Heb je periodiek overleg met netbeheerders, meetbedrijven en leveranciers. Daarnaast maak je deel uit van het ‘klik team’, waarin de prijs voor de inkoop van energie wordt vastgelegd. Tevens werk je samen met de specialist energie van het bedrijfsbureau die onder andere bezig zijn met Innovaties op het gebied van IoT, Industry 4.0 en big data om nog efficiënter onze energiebehoefte te kunnen bepalen.

Je kennis en kunde draag je uit naar de rest van de organisatie. Dit vraagt van je dat je analytisch scherp bent, je kansen aangrijpt om te innoveren en verbeteringen door te voeren en je resultaten weet te behalen en uit te dragen in je communicatie.

Kennis en vaardigheden

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde MBO opleiding, technisch georiënteerd en hebt minimaal drie jaar werkervaring.
  • Je mentaliteit kenmerkt zich als: actief, afspraak is afspraak, constructief in denken en doen, teamplayer maar ook zelfstandig, integer en efficiënt. Je bent analytisch sterk en rafelt complexe vraagstukken uiteen, doorziet structuren en trekt gegronde conclusies.
  • Met jouw drive, proactieve houding en correcte communicatie komen we tot optimale prestaties. Je bent flexibel door een brede kennis en brede inzetbaarheid.

Arbeidsvoorwaarden

  • Het salaris bedraagt maximaal €56.750 bruto per jaar incl. FAB (Conform CAO WWb schaal 9 min. €2.707 – max. €3.870).
  • Vitens kent een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van 22,11%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
  • Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.
  • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International.

Interesse?

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in deze functie? Solliciteer dan door jouw motivatiebrief en CV via onderstaande sollicitatiebutton te versturen. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Sander Uittenbosch (Sander.Uittenbosch@vitens.nl), Teammanager Centrale Waterverdeling.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.