Soliciteer nu Pijl rechts

Specialist Bouwkunde

Standplaats
Mobiel / Vanuit huis
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO
Afdeling
Winning & Zuivering
Salaris
Maximaal € 56.650 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Wij garanderen 24 uur per dag water van topkwaliteit voor iedereen op elke plaats! De afdeling Winning en Zuivering is verantwoordelijk voor het maken van drinkwater bestaande uit het proces van grondwaterwinning, waterzuivering, opslag en het in het distributienet brengen van drinkwater. Het team Beheer en Diensten bestaat uit circa 25 medewerkers op voornamelijk hbo/mbo-niveau en werkt op tactisch/operationeel niveau ter ondersteuning van de uitvoerende teams in de gebieden. Belangrijke verantwoordelijkheidsgebieden binnen dit team zijn: beveiliging, projectondersteuning, waterwingebieden, tekeningenbeheer en winmiddelen/meetnetbeheer.

De functie

Heb je minimaal een afgeronde hbo opleiding en wil je je kennis en kunde van bouwkunde inzetten voor de continuïteit van de waterlevering, bijdragen aan beleid op dit gebied en de vertaling daarvan naar de operatie? Heb je verstand van onderhoudsmanagement op het gebied van bouwtechnische installaties en weet je dit te optimaliseren vanuit een optimale balans tussen performance, kosten en risico's? Past jouw gedrag bij het Vitens DNA van fris vakmanschap, grensverleggend en relevant voor de klant? Dan is de functie van Specialist Bouwkunde wat voor jou!

Als Specialist Bouwkunde vertaal je het bouwkundig onderhoudsbeleid naar een uitvoeringsplan en budget. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een evenwichtige werkverdeling, voortgangsbewaking van de planning en bewaak je de voortgang van het bouwkundige budget.

Essentieel is dat de drinkwatervoorziening onbelemmerd door kan gaan. Hetgeen betekend proactief anticiperen (conditie gestuurd onderhoud) en het bouwkundig onderhoudsproces zodanig implementeren dat de risico’s tot een minimum worden beperkt. De werkzaamheden moeten veilig worden uitgevoerd (VCA -1).

Naast het onderhoudsproces worden ook kleine aan bouwkunde gelieerde aspecten zoals Arbo, beveiliging en aanpassingen in het kader van het drinkwaterproces uitgevoerd. Uiteindelijk is het resultaat dat de drinkwaterproductiegebouwen en objecten “Fit for use” zijn.

Kennis en vaardigheden

 • Je beschikt over een Hbo-diploma;
 • Je beschikt over kennis van de NEN 2767;
 • Je beschikt over kennis van zowel nieuwe als oudere bouwtechnieken en materialen;
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante ervaring;
 • Je bent communicatief vaardig en weet complexe vraagstukken te analyseren en te vertalen;
 • Met jouw verfrissende geest en kritische blik werk je samen met collega’s en derden. Jij krijgt energie van innovatie en gaat resultaatgericht te werk.

Wat bieden wij

 • De functie is ingedeeld in schaal 9 (max. € 3.870,- bruto per maand) van de WWB cao.
 • Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van ca. 22%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. 
 • Vanuit de functie van Specialist Bouwkunde beschik je over een bedrijfsauto voor zakelijke kilometers.
 • Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International.
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld.
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage.

Bijzonderheden

 • Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en cv checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag.
 • Voor meer informatie over de vacature kun je telefonisch contact opnemen met Freek van Schaik, teammanager Beheer & Diensten via 06-51142742 of per mail freek.vanschaik@vitens.nl.

Interesse?

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in deze functie en het profiel? Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet. Stuur je motivatie en CV via de sollicitatiebutton. De gesprekken vinden plaats in week 29 (15 - 21 juli).

Over Vitens

Vitens is het drinkwaterbedrijf met ruim 5,6 miljoen klanten. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen mensen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Ook bemoeien we ons nadrukkelijk met maatschappelijke discussies over water. Zodat we ook in de toekomst onze klanten kunnen blijven voorzien van schoon en lekker kraanwater.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.