Senior Functioneel Beheerder SAP

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO
Afdeling
ICT, Functioneel Beheer
Salaris
Maximaal € 54.182 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

We mogen dan bijna 50.000 kilometer aan waterleidingen in de grond hebben liggen, zonder een strakke ICT organisatie komt er geen water uit de kraan. Aangezien ICT en innovatie alleen maar belangrijker worden de komende jaren, hebben we een nieuwe IT strategie geïmplementeerd waarbij de ICT organisatie centraal is ingericht. Nu is het tijd om deze strategie waar te maken.

Het team Functioneel Beheer, waartoe de Senior Functioneel Beheerder SAP hoort, is onderdeel van de afdeling ICT binnen Vitens. De afdeling ICT zorgt voor de ontwikkeling en het beheer van alle ICT systemen binnen Vitens. De afdeling ICT bestaat verder nog uit de volgende teams: Advies & Analyse, Architectuur & Beleid, Servicedesk, Systeembeheer, Technisch Applicatiebeheer, Service & Procesmanagement, Projectmanagement en Netwerkbeheer met in totaal circa 100 professionals.

De functie

We zoeken iemand die het totale functioneel beheerlandschap overziet. Dit landschap bestaat momenteel uit SAP EEC, SAP CRM, SAP ISU en diverse mobile oplossingen. Dit landschap wordt gebruikt voor diverse interne klanten, te weten Winning & Zuivering, Netbeheer & Leveren, Ontwerp & Aanlag, het Laboratorium en Klant & Facturatie.

Je bent proactief en vertaalt zorgvuldig de effecten voor de andere ICT gebieden en business naar een heldere begrijpbare boodschap. Ruime gerichte werkervaring is een grote pré. Wij zoeken een échte beheerder die graag problemen oplost en de klant daarbij optimaal ondersteunt. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel.

De functie heeft de volgende kenmerken:
• Het beheren van interfaces en business processen;
• Het analyseren en oplossen van dagelijkse problemen;
• Actief meedenken over optimale beheer oplossingen;
• Afstemming zoeken en impact bepalen van incidenten en changes;
• Valideren van nieuw opgeleverde functionaliteiten en documentatie op basis van de beheerstandaarden;
• Deelname aan projecten;
• Ondersteuning van en zorgdragen voor kennisdeling/-vergroting in het team.

Vitens staat aan de vooravond van een grote SAP her-implementatie van SAP HANA. Hierbij is het streven om zoveel mogelijk te gaan werken volgens standaard processen en met standaard systemen. Hierin is ook een rol weggelegd voor de functioneel beheerder die wij zoeken.


Kennis en vaardigheden

Wij zoeken een collega die sterk is in communicatie, analytisch, probleemoplossend en goed in het plannen & organiseren. Als persoonskenmerken typeert jou: gedrevenheid, collegiaal, klantgericht (samenwerkend met andere ICT teams en verbinding zoekend met de business), communicatief, flexibel en oplossingsgericht werken. Je bezit over een gezonde dosis doorzettingsvermogen, bent stressbestendig en hebt een open houding naar andere taakgebieden.

Je bent in het bezit van een HBO diploma (must) in de richting van ICT. Je hebt ervaring en kunt jouw successen benoemen met het maken van een functioneel ontwerp, met goede procesbeheersing die begint en eindigt bij de klant (vertaling van de doelstellingen, leemte in het proces herkennen, belemmeringen in het proces verhelpen, etc.) en met het inzicht hebben in de keten m.b.t. systemen en applicaties. Je werkt nauw samen met ontwikkelaars, informatieanalisten, projectleiders en testers.
Tevens heb je kennis en ervaring (must) met SAP SD/CS, SAP ECC (bij voorkeur SAP Utilities) en SAP PM.

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 9. Het genoemde bruto jaarsalaris is inclusief een Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget (ca 22%) en een persoonlijk opleidingsbudget.

Bijzonderheden

Voor vragen kun je contact opnemen met Joyce Ligthart-Van der Vorst via e-mail: joyce.ligthart@vitens.nl of op het mobiele nummer: 06-12938721.

 

Je standplaats is Zwolle, maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats, daarvoor krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

 

Overwegen we na de sollicitatieprocedure om jou een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en CV checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

Solliciteren

Lijkt het je leuk om bij ons aan de slag te gaan? Stuur dan jouw sollicitatie, motivatie en CV via onderstaande sollicitatiebutton aan Joyce Ligthart-Van der Vorst

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.