Soliciteer nu Pijl rechts

HBO’er ICT - functioneel beheerder van real-time applicaties voor drinkwaterproductie

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO
Afdeling
ICT, Team Applicatie Beheer Productie systemen
Salaris
Maximaal € 56.500 bruto per jaar incl. FAB

Welke HBO’er ICT zorgt voor veilig drinkwater voor 5,7 miljoen mensen?

Bij Vitens schrikken we niet van grote hoeveelheden. Zo genereren onze systemen rond de 16 miljard getallen per jaar. Hoeveel water halen we op dit moment uit de grond in de verschillende wingebieden? Staan alle, circa 1200 onderwaterpompen aan? Hoe hoog is het grondwater op circa 5000 meetpunten? Water winnen, zuiveren en leveren aan 5,7 miljoen mensen gaat gepaard met complexe processen en productie-installaties, aangestuurd en gecontroleerd door al even complexe ICT-systemen en applicaties. Onze ICT-afdeling telt dan ook zo’n 100 professionals. Met name op het gebied van real-time dataverwerking verwachten we de komende jaren grote stappen te maken, waarbij we steeds meer kruisverbanden zullen leggen tussen ICT en andere disciplines. Dit maakt jouw functie extra boeiend, met uitstekende ontwikkelmogelijkheden.


Senior Functioneel Beheerder Real-Time Data & Analytics

Als functioneel beheerder ben je de spil tussen de beleidsmakers (‘de business’) en de ICT-afdeling. Welke nieuwe ontwikkelingen zijn wenselijk, belangrijk, noodzakelijk en ook haalbaar? Dankzij jouw kennis, overzicht, enthousiasme en vermogen om grenzen op te zoeken zorg je dat we daadwerkelijk verder komen met onze innovatiewensen. Je signaleert en verhelpt obstakels in het proces en werkt zowel ad hoc als in projecten samen met onder anderen ontwikkelaars, informatieanalisten, projectleiders, proces managers en testers.

Concrete taken zijn:

 • toekomstgericht functioneel beheer van real-time-gerelateerde applicaties;
 • waarborgen continuïteit met strak change- en incidentmanagement;
 • regievoering bij samenwerking met en tussen afdelingen, gebruikers en externe partijen;
 • als Operationeel Security Expert verantwoordelijk voor uitvoering van het tactische beleid.

Specialist met open blik naar andere disciplines

Je hebt een HBO ICT-diploma en ruime expertise in procesautomatisering en dataverwerking. Je bent zeer sterk in plannen en organiseren en kunt zowel mondeling als schriftelijk overtuigend communiceren. En bij alles wat je doet, zoek je de verbinding met andere ICT-teams en de business.

Verder vragen wij:

 • groot inzicht in de keten van systemen en applicaties;
 • kennis van de bedrijfsprocessen (die je kunt vertalen naar de inrichting van de systemen)
 • gedreven, collegiale en klant- en oplossingsgerichte instelling;
 • je bent een stressbestendige doorzetter die verder kijkt dan de eigen discipline.

Sleutelrol in ontwikkeling real-time datasystemen

Dit is een hele boeiende functie als je een passie hebt voor real-time besturing van complexe processen. Zeker als je een belangrijke rol wilt spelen bij de verdere ontwikkeling en innovatie van deze processen, die in ons geval ook nog eens cruciaal zijn voor de veilige drinkwatervoorziening aan 30% van alle Nederlanders! Belangrijk om te weten is, dat je in deze baan goeie doorgroeimogelijkheden hebt naar diverse andere functies binnen de afdeling. Bij Vitens werken we met persoonlijke carrièreplannen en reserveren we graag budget voor mensen die zich (vaak ook binnen werktijd) verder willen ontwikkelen.

Wij bieden verder:

 • een functie in schaal 9 (max € 56.500 bruto per jaar inclusief FAB);
 • 22% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget met vrije keuze voor geld en/of vrije tijd;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans;
 • ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling;
 • alle ruimte en faciliteiten om flexibel te werken, thuis of op diverse locaties;
 • een inspirerende werkomgeving in Zwolle.

Bijzonderheden

Overwegen we na de sollicitatieprocedure om jou een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en CV checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.


Real-time overleg of mailen?

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Joyce Ligthart - van der Vorst, teammanager Applicatiebeheer Productiesystemen, telefoon 06-12938721.Je sollicitatie met motivatie en CV stuur je eveneens aan haar: joyce.ligthart@vitens.nl. In verband met de zomervakantie kennen wij bij deze vacature een langere reactietermijn, graag uiterlijk 1 september 2019 reageren. 


Over Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Wij winnen, zuiveren en leveren topkwaliteit, betaalbaar en duurzaam drinkwater aan 5,7 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland en aan enkele gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 93 productiebedrijven en ruim 49.000 kilometer waterleiding leveren we elk jaar zo’n 350 miljoen m3 schoon drinkwater. Daarbij werken wij nauw samen met alle mensen en bedrijven die wonen en werken in het land boven onze bronnen. Samen kunnen we ook op langere termijn zorgen voor een schone leefomgeving, een schone bodem, en dus ook voor schoon en lekker kraanwater.


Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.