Soliciteer nu Pijl rechts

Senior Functioneel Beheerder LPA

Standplaats
Leeuwarden
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO ICT
Afdeling
Laboratorium
Salaris
Maximaal €56.750 bruto (inclusief FAB, conform CAO WWb schaal 9)

De uitdaging

Het Laboratorium bewaakt voor Vitens en haar externe opdrachtgevers de (drink)waterkwaliteit van productielocaties, het distributienet tot aan de levering en de risicovolle binnen installaties. Vitens evolueert van een traditioneel drinkwaterbedrijf naar een data driven organisatie, dit betekent dat ICT en innovatie alleen maar belangrijker worden de komende jaren. Dit zelfde geldt voor het laboratorium. Het team bedrijfsbureau, waartoe de Functioneel Beheerder behoort, is onderdeel van de afdeling Laboratorium binnen Vitens. Het team bedrijfsbureau adviseert de interne en externe klant op het gebied van waterkwaliteitsanalyses en resultaten. Een van systemen die dit mogelijk maakt is het Laboratorium Informatie Management Systeem (LIMS). 

De functie

Rapporterend aan de Teammanager Bedrijfsbureau werk je continue aan het realiseren van een ongestoord en optimaal gebruik van informatiesystemen door het voorkomen en oplossen van incidenten, problemen en beantwoorden van vragen over functionaliteiten. Je inventariseert en specificeert (samen met Functioneel Beheerder LPA en de Technisch Beheerders LPA) de gewenste en noodzakelijke aanpassingen in systemen voor een optimale procesgang. Hiernaast stem je de werking van informatiesystemen af op zowel de interne als de externe (klant)wensen. Je begeleid de implementatie van functionele wijzigingen en onderhoud. Tenslotte neem je deel aan innovatieve projecten op het gebied van informatievoorziening en procesoptimalisatie en adviseer je over het oplossen van informatievraagstukken.

Kennis en vaardigheden

Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding in ICT (met min 2 jr. ervaring) en een grote kennis en ervaring in het toepassen van LMS, MES, ORACLE en SQL. Ook ben je analytisch scherp en in staat je visie op modern functioneel beheer te vertalen naar de praktijk van een modern waterbedrijf. Je vindt het interessant om je kennis steeds verder te ontwikkelen en te delen met je collega’s. Ook in de huidige uitdaging, van de SAP implementatie waarbij de huidige SAP functionaliteiten moeten worden overgebracht naar SAP HANA, pak je een verantwoordelijke rol.

Andere nuttige eigenschappen zijn: 

 • Je hebt affiniteit met logistieke- en laboratoriumprocessen;
 • Je bent een kritische en een stevige gesprekspartner voor het eerste management;
 • Zelfstandig en ondernemend, in staat het eigen werk in te delen en resultaten te boeken;
 • Gericht op continue ontwikkeling van jezelf, de processen en de organisatie als geheel;
 • Oplossingsgericht, sterk in communicatie en netwerken;
 • Altijd op zoek naar verbinding met andere afdelingen en disciplines;
 • Bij voorkeur woon je in de regio Noord Nederland (Leeuwarden).

Arbeidsvoorwaarden

Naast de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de belangrijke drinkwaterkwaliteit, heeft deze baan ook andere stevige pluspunten. Zo kun je inhoudelijk echt je ei kwijt. Jouw ideeën over hoe het functioneel beheer beter kan, vinden bij Vitens snel hun weg naar de praktijk. Verder heb je veel vrijheid. Je werkt waar en wanneer je wilt, dus mailen en rapporten schrijven doe je lekker thuis. Natuurlijk draai je je uren, maar uiteindelijk telt alleen het resultaat. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn prima in orde: 

 • functie in schaal 9 (tot €3.870 bruto per maand); 
 • 22% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget in maandelijkse uitkering, vrije dagen of vakantiegeld; 
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans; 
 • ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en inzet in internationale hulpprojecten; 
 • alle ruimte en faciliteiten (smartphone en laptop) om te werken waar het uit komt. 

Bijzonderheden

Overwegen we na de sollicitatieprocedure om je een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit nagaan, je CV checken, navraag doen bij referenten en je diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig bekijken. Daarnaast vragen we je om een Verklaring omtrent het Gedrag te overleggen. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

 

Interesse

Herken je jezelf in de functie en het profiel? Dan vragen wij je een korte motivatie te schrijven aangevuld met een CV. Voor nadere informatie omtrent de functie kan je contact opnemen met Jelle Wildschut (Teammanager Bedrijfsbureau) via Jelle.Wildschut@vitens.nl 

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.