Solliciteer nu Pijl rechts

Senior Adviseur Communicatie

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32 uur per week
Educatie
HBO/WO
Afdeling
Communicatie
Salaris
De functie is gewaardeerd in schaal 11. Het maximum fulltime salaris bedraagt (inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget) €73.000

De uitdaging

Dag en nacht betrouwbaar en lekker water uit de kraan is zo vanzelfsprekend, maar het is nog flink ingewikkeld om dat voor elkaar te krijgen. En al helemaal als je je bedenkt dat onze (klein)kinderen later ook zorgeloos willen genieten van kraanwater.

De afdeling Communicatie van Vitens is een stafafdeling, met ongeveer 15 fte. De afdeling adviseert over en faciliteert in impactvolle en effectieve communicatie met alle stakeholders. Denk daarbij aan de ruim 1.400 medewerkers van Vitens, de 5,7 miljoen klanten, bestuurders van gemeenten, provincies en landelijke overheden, collega bedrijven in de waterketen, de media en tal van andere stakeholders. De afdeling werkt content-gedreven vanuit thema’s en projecten.

De functie

Als senior communicatieadviseur ben je in staat om de brug te slaan tussen de lange termijn doelen van Vitens, vertaald in de positionering (reputatie) enerzijds en de meer concrete projectmatige doelen vanuit een communicatiebehoefte anderzijds. Dat kan zowel een intern als een extern vraagstuk betreffen.

Je ontwikkelt het communicatiebeleid ten behoeve van kort- en langlopende projecten en vraagstukken, je bent in staat om dat beleid te vertalen naar goede content, middelen en eventueel campagnes, waarbij jouw focus ligt bij ‘klanten’. Je rapporteert aan de Teammanager van de afdeling Communicatie.

Een greep uit je taken en verantwoordelijkheden:

Beleid

 • Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling, uitvoering en monitoring van het communicatiebeleid voor de onderwerpen en projecten die jij onder je hoede hebt.
 • Je stelt communicatieplannen en/of –programma’s (incl. planning en budget) op voor projecten en eventuele campagnes. Waar nodig ontwikkel je de briefing voor bureaus of andere toeleveranciers.
 • Je bent in staat om concept- en strategievoorstellen van bureaus te reviewen en te optimaliseren vanuit de beleidsdoelen.

Advies

  Als communicatieadviseur ben je een volwaardige gesprekspartner voor lijn-, programma- en projectmanagers binnen Vitens.
 • Je draagt mede bij aan issuemanagement rondom een of meerdere dossiers.
 • Je bent proactief in het ontwikkelen van voorstellen tot verbetering of  vernieuwing van content en inzet van kanalen en kunt deze verdedigen binnen de eigen afdeling en bij lijn- of projectmanagers van andere afdelingen.
 • Je gaat de dialoog aan met interne opdrachtgevers (afdelingen of projecten) om te komen tot een passend communicatieadvies bij business vraagstukken.

Projectmanagement

 • Je bent zelfstandig trekker van campagnes/projecten.
 • Je stelt projectdoelen op en monitort de voortgang.
 • Je kunt projectteams met een multidisciplinaire samenstelling aansturen en zorgen voor dynamiek en verbinding.
 • Je bewaakt het (deel)budget en de planning van een campagne of project.

Kennis en vaardigheden

Wij vragen een afgeronde opleiding op HBO-/ WO-niveau richting communicatie.

Vakkennis op communicatieberoepsniveau BNP 4 en circa 5 - 10 jaar aantoonbare relevante werkervaring met omvangrijke en complexe communicatievraagstukken, campagnes en projecten. Ervaring met klantcommunicatie is een pré.

Om succesvol te zijn in deze functie is het van belang dat je visie hebt en dat je resultaatgericht, klantgericht en sensitief bent. Ook kun je goed plannen en organiseren en beschik je over een flexibele instelling.

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingedeeld in schaal 11 van de WWB CAO;
 • Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International;
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld;
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage;
 • Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 23%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Het betreft een baan voor 32 uur per week. Standplaats Zwolle.    

Bijzonderheden

Het verrichten van consignatiediensten maakt deel uit van de functie.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 15 november via de sollicitatiebutton op de website.
Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Nataša Krivokuća, Manager Communicatie en Corporate Affairs op telefoonnummer 06-51071999. Vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Veerle van Eijndhoven, te bereiken op 06-13674635. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd.
Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 betrouwbaar en betaalbaar drinkwater. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.