Solliciteer nu Pijl rechts

Ervaren ICT security specialist

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40
Educatie
HBO
Afdeling
ICT
Salaris
max. € 66.000 bruto per jaar incl. FAB

Ervaren ICT security specialists in netwerken of systemen beveiligen onze eerste levensbehoefte: drinkwater

Vitens produceert schoon (drink)water voor 5,6 miljoen klanten. Huishoudens, ziekenhuizen, energiecentrales, fabrieken… water is een eerste levensbehoefte en cruciale utiliteit. Logisch dat de beveiliging van onze systemen en installaties een absolute topprioriteit is. We zetten dan ook de modernste middelen in om al dan niet moedwillige verstoring van onze operaties te voorkomen. Dit betekent onder andere dat we een hoogwaardig Security Operations Center hebben ingericht, met top-experts op het gebied van ICT security onder leiding van de Chief Information Officer. Wij zijn nu op zoek naar relevant ervaren HBO ICT’ers voor de functie van

 

Security Specialist Systeembeheer of Netwerkbeheer (2 vacatures)

Het Security Operations Center (SOC) is een virtuele afdeling in een matrixorganisatie. Je valt hiërarchisch onder de Teammanager Systeembeheer of de Teammanager Netwerkbeheer maar krijgt functioneel sturing van de Security Analist en de Information Security Officer.

Tot zover je positie. Nu je werk.

We hebben het hier eigenlijk over twee vacatures binnen de disciplines Systeembeheer en Netwerkbeheer. Dat is wel belangrijk, want je zorgt voor optimale security-maatregelen op basis van jouw kennis van de relevante hard- en software, waaronder NextGen Firewall, IPS en alle systemen aangesloten op de centrale login en het Security Operations Center. Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor de beveiliging van zeer uiteenlopende systemen en gegevens. Denk aan de IT rond de productie en distributie van drinkwater, de fysieke beveiliging van pomp- en opslaglocaties, maar ook de persoons- en betalingsgegevens van 5.700.000 (!) klanten. Waaronder energiecentrales en ziekenhuizen. Het afbreukrisico is enorm. Gelukkig maakt Vitens ruim budget vrij voor de allerbeste technieken. Aan jou de mooie taak om de marktontwikkelingen op de voet te volgen om alles uit de kast te halen voor optimale security.

Je concrete taken zijn verder onder meer:

 • zorgen voor optimale inrichting van ICT systemen voor adequate security in alle omstandigheden;
 • signaleren en oplossen van incidenten, nemen van maatregelen om herhaling te voorkomen;
 • Threat & Vulnerability Management, rapporteren en preventief trainen van medewerkers;
 • inhoudelijk aansturen van de beheerders van de technische infrastructuur en de security-applicaties;
 • initiëren van verbeteringen en nieuwe beveiligingsmaatregelen, plus 2e lijns trouble shooting.

Echte expert of sterk in delegeren?

Het gaat hier om nieuwe functies in een bestaande security-organisatie. Er zit al heel veel expertise in de teams. Jij kunt een waardevolle bijdrage leveren als echte expert op een bepaald (deel)gebied. Maar je kunt in deze functie ook prima functioneren met meer algemene security-kennis, waarbij je de uitvoering van de details aan de collega’s overlaat. Als je er maar in slaagt om zo goed mogelijk gebruik te maken van de state-of-the-art systemen én de actuele kennis die we in huis hebben. Andere functie-eisen:

 • HBO-opleiding ICT Security, aantoonbare expertise in actuele relevante technieken;
 • brede kennis van ICT netwerken, systemen, applicaties en procesautomatisering;
 • vermogen tot het onderkennen van risico’s en ontwerpen van passende maatregelen;
 • analytisch en communicatief sterk, oplossingsgericht, hoog kwaliteitsbewustzijn;
 • alert op en koelbloedig in situaties met risico voor ons drinkwater.

De processen én je eigen baan definiëren

Willem-Jan Hessels, Teammanager

“We maken 24/7 water. Als er een calamiteit is, bijvoorbeeld bij een cyberaanval, zit iedereen in no-time bij elkaar, ook in het weekend. Whiteboard er bij, puzzelen. Dan moet je je security-rol pakken, koel blijven. Maar dan zie je óók dat iedereen hier dag en nacht voor elkaar klaar staat.”

Het mooie van deze functie(s) is dat er nog ruimte is voor verandering. Je kunt je visie kwijt in het vormen van je eigen rol en de processen van de afdeling. Er is enorm veel kennis in huis, maar nog niet alle processen liggen vast. Daar moet je tegen kunnen, maar het is ook een kans: je kunt bij ons meebouwen aan de best mogelijke security-organisatie. Daar zijn ook alle middelen voor, inclusief een budget voor jouw verdere ontwikkeling. Ons product - schoon en veilig drinkwater voor iedereen - is het waard.

Wij bieden verder (op fulltime basis, 40 uur per week):

 • beloning in schaal 10 CAO-WWB, dit is max € 4.476 bruto per maand voor 40 uur. Hierbij komt als vast element 23% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget met vrije keuze voor geld en/of vrije tijd waardoor het totale bruto jaarsalaris incl. FAB € 66.000 bedraagt;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans;
 • de kans om je expertise in te zetten bij internationale (water)projecten in ontwikkelingslanden.

Security!

Je begrijpt, pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Bij deze functie betekent dat een zeer complete screening en denk dan onder andere aan screening op internetprofiel, kredietwaardigheid/betaalgedrag, bedrijven op naam, civielrechtelijke uitspraken, basis CV-check, controle diploma's, VOG en identiteitscontrole.

Laat wat van je horen

Hopelijk ben je enthousiast geraakt en zie je de kansen die onze nieuwe SOC je biedt. Voor vragen kun je contact opnemen met Willem-Jan Hessels, Teammanager, via e-mail Willem-Jan.Hessels@vitens.nl of telefoon 06 51 18 54 89. Gebruik de sollicitatiebutton om meteen te solliciteren.

Overigens zijn we ook nog op zoek naar een Security Analist, dus als iemand kent die je vertrouwt en die bij ons een bijdrage zou kunnen leveren… spread the word!

Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Wij winnen, zuiveren en leveren topkwaliteit, betaalbaar en duurzaam drinkwater aan 5,7 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland en aan enkele gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 93 productiebedrijven en ruim 49.000 kilometer waterleiding leveren we elk jaar zo’n 350 miljoen m3 schoon drinkwater. Daarbij werken wij nauw samen met alle mensen en bedrijven die wonen en werken in het land boven onze bronnen. Samen kunnen we ook op langere termijn zorgen voor een schone leefomgeving, een schone bodem, en dus ook voor schoon en lekker kraanwater.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.