Solliciteer nu Pijl rechts

Ervaren ICT security analist

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40
Educatie
HBO
Afdeling
ICT
Salaris
max € 74.800 bruto per jaar incl. FAB

Ervaren ICT security analist met CISSP en CEH-certificaat beveiligt onze eerste levensbehoefte: drinkwater

Ervaren ICT security analist krijgt het budget én het draagvlak voor optimale beveiliging van productie en distributie van ons drinkwater: een topprioriteit!

Vitens produceert schoon (drink)water voor 5,6 miljoen klanten. Huishoudens, ziekenhuizen, energiecentrales, fabrieken… water is een eerste levensbehoefte en cruciale utiliteit. Logisch dat de beveiliging van onze systemen en installaties een absolute topprioriteit is. We zetten dan ook de modernste middelen in om al dan niet moedwillige verstoring van onze operaties te voorkomen. Dit betekent onder andere dat we een hoogwaardig Security Operations Centre hebben ingericht, met top experts op het gebied van ICT security onder leiding van de Chief Information Officer. Wij zijn nu op zoek naar een ervaren specialist in digital security als security analist.

Het Security Operations Centre (SOC) is een virtuele afdeling in een matrixorganisatie. Je valt hiërarchisch onder de manager Advies en Analyse maar krijgt functioneel sturing van de Information Security Officer en de Chief Information Security Officer. Zelf geef je weer sturing aan de Security Specialists en de Operational Security Experts, verantwoordelijk voor de uitvoering.

Tot zover je positie. Nu je werk.

Op basis van een realistische inschatting van de risico’s, en gebruik makend van kennis over de actuele stand van zaken in de cyber crime-wereld, ga je op zoek naar mogelijke kwetsbare plekken in onze ICT, om vervolgens oplossingsgericht bepaalde maatregelen voor te schrijven. Bijvoorbeeld een training van medewerkers om gedrag te verbeteren, beleid op het gebied van architectuur (gebruik van open source software bijvoorbeeld), of mogelijke aanpassingen in de technische infrastructuur. Dit doe je in nauwe samenwerking met informatieanalisten, gebruikers, leveranciers en natuurlijk alle experts van de SOC- en ICT-organisaties. Concrete taken zijn:

 • vertalen van Vitens-breed beveiligingsbeleid naar security-architectuur en toepassingen;
 • bewaken van de effectiviteit van security maatregelen en eventuele verbeteringen doen realiseren;
 • geven van security trainingen en signaleren, analyseren en opvolgen van incidenten;
 • proactief adviseren over veilig werken met ICT van waterwinningslocatie tot directie.

Echte expert, mentaal lenig maar resultaatgericht

Het lastige aan deze functie is natuurlijk dat je optimale veiligheid wilt bereiken zonder zélf disruptief te zijn voor een efficiënte gang van zaken. Dit vraagt om een bepaalde mentale lenigheid binnen de strakke kaders van cyber security. Met je kennis van de risico’s en de techniek ben je de perfecte sparring partner van de ICT-organisatie, die je informeert, ondersteunt en stuurt. Je weet diplomatiek te verbinden en te overtuigen vanuit de wetenschap dat iedereen binnen Vitens doordrongen is van de cruciale rol van ons product in de samenleving. Andere functie-eisen:

 • HBO specialisatie ICT Security, aangevuld met relevante opleidingen, zoals CISSP en CEH;
 • minimaal vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur met vergelijkbare belangen;
 • in staat (ICT) beveiligingsrisico’s te herkennen, maatregelen te ontwerpen en de uitvoering ervan aan te sturen;
 • bewezen expertise in moderne concepten en technieken voor informatiebeveiliging;
 • deskundig, daadkrachtig en koelbloedig in situaties met risico voor ons drinkwater.

Ruimte voor visie en ontwikkeling

Tanja Goense, Teammanager Advies en Analyse

“Vitens is een tof bedrijf. Voor deze functie is het fijn dat er echt de vibe is om serieuze stappen te zetten. Water is een target dat tegen elke prijs beschermd moet worden. Het zijn geen loze woorden, er kunnen meters gemaakt worden. Daar is draagvlak én budget voor.”

Dit is een baan voor jou als je je uitgebreide security-expertise in wilt zetten bij een menselijk bedrijf met een bij uitstek maatschappelijk relevant product. Wij nemen jouw vakgebied zeer serieus en beknibbelen niet op het security budget. We gaan voor de allerbeste oplossingen, en daar horen ook de allerbeste mensen bij. Dat levert op zich al een boeiende werkomgeving op. Bij Vitens reserveren we graag budget voor mensen die zich binnen en buiten werktijd verder willen ontwikkelen. In dit specifieke geval is bijvoorbeeld doorgroei naar Information Security Officer niet denkbeeldig. Wij bieden verder (op fulltime basis, 40 uur per week):

 • beloning in schaal 11 van CAO WWB, dit is max. € 5.069 bruto per maand voor 40 uur per week. Daarnaast krijg je 23% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget met vrije keuze voor geld en/of vrije tijd. Het totale jaarsalaris incl. FAB is max. € 74.800,-. 
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans;
 • de kans om je expertise in te zetten bij internationale (water)projecten in ontwikkelingslanden.

Security!

Je begrijpt, pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Bij deze functie betekent dat een zeer complete screening en denk dan onder andere aan screening op internetprofiel, kredietwaardigheid/betaalgedrag, bedrijven op naam, civielrechtelijke uitspraken, basis CV-check, controle diploma's, VOG en identiteitscontrole.

Laat wat van je horen

Hopelijk zie je ruimte die Vitens je biedt en wil je je verder oriënteren. Voor vragen kun je contact opnemen met Tanja Goense, teammanager Advies en Analyse, via e-mail tanja.goense@vitens.nl of telefoon 06-30 71 68 55. Gebruik de sollicitatiebutton om meteen te solliciteren.

Overigens zijn we ook nog op zoek naar een Security Specialist, dus als je mensen kent die je vertrouwt en die bij ons een bijdrage kunnen leveren… spread the word!

Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Wij winnen, zuiveren en leveren topkwaliteit, betaalbaar en duurzaam drinkwater aan 5,7 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland en aan enkele gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 93 productiebedrijven en ruim 49.000 kilometer waterleiding leveren we elk jaar zo’n 350 miljoen m3 schoon drinkwater. Daarbij werken wij nauw samen met alle mensen en bedrijven die wonen en werken in het land boven onze bronnen. Samen kunnen we ook op langere termijn zorgen voor een schone leefomgeving, een schone bodem, en dus ook voor schoon en lekker kraanwater.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.