Soliciteer nu Pijl rechts

Reputatiemanager - sr woordvoerder plus, met inhoudelijke invloed op beleid en uitvoering

Standplaats
Zwolle, met mogelijkheid om vanuit ons kantoor in Utrecht te werken
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO / WO
Afdeling
Communicatie
Salaris
Schaal 12

Ervaren reputatiemanager met grote inhoudelijke expertise die mee wil denken over passend beleid, gedrag én communicatie voor een modern drinkwaterbedrijf.

Vitens wint water uit de grond in natuurgebieden en maakt hier drinkwater van in Midden-Nederland, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Schoon water wordt steeds schaarser en bij de verdeling ervan spelen uiteenlopende - onder meer agrarische, industriële en ecologische - belangen. In dit maatschappelijk speelveld met polariserende opinies blijft een drinkwaterbedrijf als Vitens niet meer automatisch buiten schot. Dat geeft groeiend gewicht aan deze toch al boeiende functie binnen de stafafdeling Communicatie (15fte).

Reputatiemanager

In de rol van reputatiemanager bij Vitens ben je niet alleen senior woordvoerder, deze rol omvat veel meer. Je communiceert niet alleen over beleid, je beïnvloedt het ook, in zoverre dat je op basis van je grondige kennis van de markt en de publieke opinie het management ondersteunt bij het kiezen van een bepaalde positie en het aansluitend uitstippelen én ‘verkopen’ van het beleid. Waarbij je dan het woord zult voeren tegenover de pers, het publiek en andere belanghebbenden, zoals overheden en financiële instellingen en organisaties voor natuurbeheer. Dit betekent dat je ervoor zorgt ook inhoudelijk goed op de hoogte te zijn, zodat je flexibel kunt reageren op diverse niveaus. Enkele aanvullende punten:

 

 • je rapporteert aan de manager Communicatie en Corporate Affairs en bent lid van het MT;
 • je monitort berichtgeving en sentimenten en ontwikkelt communicatiestrategie om imago te sturen;
 • je coördineert reputatieprojecten en voert ze uit ter ondersteuning van strategische doelen;
 • je bent spin in het web bij perscontacten en begeleidt directie en medewerkers bij mediamomenten.

Ervaren communicatie-expert met relevant netwerk

Je bent een ervaren, strategisch en creatief sterke communicatiespecialist met een breed netwerk in ‘Den Haag’ en bij invloedrijke media. Van belang is dat je in onze weinig hiërarchische organisatie en daarbuiten steeds de samenwerking opzoekt en begrijpt dat draagvlak bouwen beter werkt dan machtsvertoon. Harde eisen zijn:

 

 • HBO of WO-opleiding richting communicatie, journalistiek of bijvoorbeeld bestuurskunde;
 • minimaal zeven jaar relevante werkervaring bij complexe organisaties;
 • analytisch, innovatief, stressbestendig, omgevingssensitief en flexibel netwerker en verbinder;
 • communicatief sterk, ook in het Engels, en liefst al met enige relevante autoriteit op social media;
 • maatschappelijk betrokken, inhoudelijk geïnteresseerd in duurzame watervoorziening.

Vorm geven aan je eigen functie en een vernieuwde afdeling

Het landschap rond Vitens verandert met de dag, en niet alleen door de klimaatverandering. Ook het wantrouwen tegenover autoriteiten en mainstream media, het online debat en dreigende schaarste maken proactief reputatiemanagement onmisbaar. Jij gaat daar in deze functie invulling aan geven en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomst van voldoende, veilig drinkwater in Nederland. Een inhoudelijk hele boeiende baan dus. We bieden je verder:

 

 • een functie in schaal 12 (max €5.611 bruto per maand bij fulltime invulling);
 • 23% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget in maandelijkse uitkering, vrije dagen of vakantiegeld;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans;
 • ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en inzet in internationale hulpprojecten;
 • aanvullende vergoeding voor consignatiediensten (24/7 als mediacontact bij calamiteiten);
 • alle ruimte en faciliteiten (smartphone, laptop, bedrijfsauto voor zakelijk gebruik) om te werken waar het uit komt.
     

Pak jij de verantwoordelijkheid voor onze reputatie?

De selectie van deze vacature gaat via Heinzelect. Voor vragen kun je je richten tot Mirjam Brantjes: mirjam@heinzelect.nl of 06-34202446. Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Reageren kan tot 26 juni 2019. Screening en een assessment maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Over Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Wij winnen, zuiveren en leveren topkwaliteit, betaalbaar en duurzaam drinkwater aan 5,6 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland en aan enkele gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 100 waterzuiveringsinstallaties en 49.000 kilometer waterleiding leveren we elk jaar zo’n 350 miljoen m3 schoon drinkwater. Daarbij werken wij nauw samen met alle mensen en bedrijven die wonen en werken in het land boven onze bronnen. Samen kunnen we ook op langere termijn zorgen voor een schone leefomgeving, een schone bodem, en dus ook voor schoon en lekker kraanwater.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.