Soliciteer nu Pijl rechts

Projectmanager Ontwerp en Aanleg

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO/WO
Afdeling
Ontwerp & Aanleg (O&A)
Salaris
Maximaal € 82.820 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Iedere dag wordt er in Nederland volop ontwikkeld en gebouwd, zoals nieuwe woonwijken, snelwegen en andere grote infraprojecten. Dit betekent dat wij continu onze drinkwaterinfrastructuur moeten vernieuwen, aanpassen en uitbreiden om ervoor te zorgen dat al onze klanten 24/7 veilig en lekker drinkwater uit de kraan krijgen. Onze afdeling Ontwerp & Aanleg (O&A) werkt aan de realisatie van ons leidingnetwerk (nieuwbouw en vervanging) en onze winnings- en zuiveringslocaties (nieuwbouw en renovatie).

Ontwerp & Aanleg is een professionele projectorganisatie, die zich continu wil verbeteren. Wij realiseren onze projecten in nauwe samenwerking met onze interne en externe stakeholders. We zoeken kwalitatief ambitieuze oplossingen, waarmee Vitens in staat is om drinkwater te produceren en te leveren aan haar klanten. We zoeken collega’s die verantwoordelijkheid nemen, passie hebben voor het vak van projectmanager en onze passie delen voor drinkwater.

Het team Projecten maakt onderdeel uit van de afdeling O&A. We verwachten de komende jaren een groei in de vraag naar projecten. Om klaar te zijn voor toekomst willen wij ons team uitbreiden met een ambitieuze projectmanager.

De functie

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van meerdere grootschalige multidisciplinaire projecten op het gebied van de infrastructuur. Je projecten hebben een omvang 1 tot 20 miljoen euro. Je stuurt daarbij op het realiseren van de projectdoelstellingen conform afspraken over tijd, geld en kwaliteit. Je bent een bewezen gesprekspartner voor zowel externe partijen (advies- en ingenieursbureaus, aannemers, bevoegd gezag) als interne stakeholders (eerstelijnsmanagement, inkoop, beheerafdelingen, assetmanagement). Je bestuurt je projecten op basis van de Vitens Project Aanpak (gebaseerd op Prince2).

De projectmanager zet in op samenwerking binnen het projectteam op basis van een heldere verdeling van de rollen en taken onder de teamleden. Maar je hebt ook aandacht voor teamspirit. Daarnaast zorg je als projectmanager voor de contacten met de interne stakeholders van de afdeling O&A. Je bent voor het hele project verantwoordelijk en je treedt op als regisseur. De projectmanager zorgt ervoor dat alle betrokken stakeholders tijdig worden ingezet om het project tot een goed resultaat te brengen.

Kennis en vaardigheden

We vragen een HBO/Academisch werk- en denkniveau aangevuld met een opleiding projectmanagement. Een persoonlijke projectmanagement-certificering (IPMA B of C) strekt tot aanbeveling. Je hebt kennis van en affiniteit met het drinkwaterproces, minimaal 7 jaar ervaring met het ontwerpen en realiseren van grote complexe projecten. Binnen die projecten heb je kennis van en ervaring met uitbesteden van werk (ontwerp- en bouwopdrachten) aan ingenieursbureaus en aannemers en besturen van de uitvoering van deze opdrachten. Je hebt kennis van het uitvoeren van werken op basis van UAV/UAV-GC bij voorkeur in een technisch complexe omgeving. Je hebt kennis van en ervaring met Europese Aanbestedingen voor werken. Je hebt ervaring met en plezier in het leidinggeven aan professionals.

Je bent gedreven en daadkrachtig en je weet je projectteamleden te enthousiasmeren om gemotiveerd samen te werken. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Hierdoor haal jij de resultaten binnen de afgesproken tijd, budget én naar tevredenheid van de opdrachtgever. Het inspireert je om met professionals samen te werken en (gezamenlijk) op zoek te zijn naar continue verbetering.

De competenties van de functie zijn: leiderschap, plannen & organiseren, samenwerken, resultaatgericht en communiceren.

Arbeidsvoorwaarden

Het genoemde bruto jaarsalaris is inclusief een Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget (ca 23%) en een persoonlijk opleidingsbudget. Je krijgt in deze functie de beschikking over een bedrijfsauto.
Bij aanvang bieden we een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met de intentie tot een vast dienstverband.

Bijzonderheden

Voor vragen kun je contact opnemen met Han Wouters, teammanager Projecten via e-mail han.wouters@vitens.nl of telefoon 06-53984878.
Je standplaats is Zwolle, maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats, daarvoor krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Solliciteren

Stuur je CV met motivatie via de sollicitatiebutton naar het secretariaat van de afdeling O&A t.a.v. Kitty de Jong.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.