Projectmanager Ontwerp & Aanleg

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO/WO
Afdeling
Ontwerp & Aanleg (O&A)
Salaris
Maximaal € 78.500 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Iedere dag wordt er in Nederland volop ontwikkeld en gebouwd, zoals nieuwe woonwijken, snelwegen en andere grote infraprojecten. Dit betekent dat wij continu onze drinkwaterinfrastructuur moeten aanpassen om ervoor te zorgen dat al onze klanten 24/7 veilig en lekker drinkwater uit de kraan krijgen. Daarom werkt onze afdeling Ontwerp & Aanleg voortdurend aan het aanleggen van nieuwe leidingen en het verleggen van bestaande. Daarnaast vinden bij de bovengrondse infrastructuur (de productiebedrijven van Vitens) renovatie- en nieuwbouwprojecten plaats. Om ons hierbij te helpen zijn we op zoek naar een Projectmanager.
We zijn een professionele projectorganisatie, waarbinnen de samenwerking met onze ketenpartners belangrijk is. We zoeken dan ook collega’s die gezamenlijk resultaat willen neerzetten, standvastig zijn, passie hebben voor hun vak én onze klanten.

Het team Projecten maakt onderdeel uit van de afdeling O&A. Door interne verschuivingen is er binnen het team Projecten van 8 projectmanagers behoefte ontstaan aan de invulling van projectmanagementcapaciteit. Onder leiding van de projectmanager worden complexe projecten uitgevoerd samen met de discipline (senior) projectleiders, medewerkers van de opdrachtgever (afdeling Assetmanagement) en de gebruiker (afdelingen Winning & Zuiveren en Netbeheer & Leveren). Bovendien werkt de projectmanager samen met andere O&A-collega’s op het gebied van financiën, administratie, planning en procesmanagement.

De functie

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van meerdere grootschalige multidisciplinaire projecten op het gebied van de infrastructuur, waarbij je op tijd je projectdoelstellingen behaalt. Je bent een bewezen gesprekspartner voor zowel externe partijen als interne stakeholders.

Intern verbind je projectteamleden om tot een optimale samenwerking te komen waarbij de opdrachtgever, de gebruiker en de projectleiders van O&A zich committeren aan het project en hun verantwoordelijkheid nemen. Je voert de projecten uit volgens de Vitens Project Aanpak (VPA), een aanpak die gebaseerd is op de PRINCE2-methodiek. Voor het gehele projectverloop ben je verantwoordelijk en voer je de regie. De detaillering wordt uitgevoerd in samenwerking met marktpartijen. Hierbij kun je denken aan ingenieursbureaus, ontwerpend aannemers en installateurs. De projectmanager zorgt ervoor dat alle betrokken resources op een dusdanige wijze worden ingezet en ingepland dat de overeengekomen projectafspraken worden gerealiseerd. Deze afspraken zijn vastgelegd in het projectcontract.

Vakkennis kun jij vertalen naar een heldere boodschap voor de interne klant. Het borgen van het project in de (lijn)organisatie en een adequate overdracht naar beheerorganisatie vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Je projecten hebben een omvang 1 tot 20 miljoen euro.

Kennis en vaardigheden

We vragen een HBO/Academisch werk- en denkniveau aangevuld met een opleiding projectmanagement. Een persoonlijke projectmanagement-certificering (IPMA B of C) strekt tot aanbeveling. Je hebt kennis van het drinkwaterproces, minimaal 7 jaar ervaring met het ontwerpen en realiseren van grote complexe projecten, bij voorkeur in een technisch complexe omgeving. Je hebt ervaring met en plezier in het leidinggeven aan professionals.

Je bent gedreven en daadkrachtig en je weet je projectteamleden te enthousiasmeren om gemotiveerd samen te werken. Hierdoor haal jij de resultaten binnen de afgesproken tijd, budget én naar tevredenheid van de opdrachtgever. Het inspireert je om met professionals samen te werken en (gezamenlijk) op zoek te zijn naar continue verbetering.

De competenties van de functie zijn: leiderschap, plannen & organiseren, samenwerken, resultaatgericht en communiceren.

Arbeidsvoorwaarden

Het genoemde bruto jaarsalaris is inclusief een Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget (ca 22%), een persoonlijk opleidingsbudget en een mobiliteitsbudget.
Bij aanvang bieden we een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met de intentie tot een vast dienstverband.

Bijzonderheden

Voor vragen kun je contact opnemen met Han Wouters, teammanager Projecten via e-mail han.wouters@vitens.nl of telefoon 06-53984878.
Je standplaats is Zwolle, maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats, daarvoor krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Solliciteren

Stuur je CV met motivatie via onderstaande button, naar het secretariaat van de afdeling O&A t.a.v. Kitty de Jong.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.