Solliciteer nu Pijl rechts

(sr.) Projectmanager O&A

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO/WO
Afdeling
Ontwerp & Aanleg
Salaris
Maximaal € 73.000/82.900 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Nederland is volop in ontwikkeling en beweging; iedere dag wordt er gebouwd en dit betekent dat er regelmatig aanpassingen, vernieuwingen of uitbreidingen gedaan moeten worden in de waterproductie en distributie. 

Als (sr.) Projectmanager Ontwerp & Aanleg ben jij degene die de regie houdt over complexe, grootschalige en multidisciplinaire projecten. Dit doe je samen met collega’s om zo het project tot een succesvol einde brengt. Hierbij kun je denken aan projectleiders, specialisten en gebruikers, maar ook collega’s van Financiën en Assetmanagement. Daarnaast werk je samen met marktpartijen als ingenieursbureaus, aannemers en installateurs. En uiteraard zorg je voor hele korte lijnen met je interne opdrachtgever(s). Een flinke verantwoordelijkheid, maar dat mag ook wel voor projecten met budgetten van 1 tot 5 miljoen euro. 

De functie

Als (sr.) Projectmanager ben je verantwoordelijk voor een professionele aanbesteding, opdrachtverstrekking en – uitvoering aan leveranciers van Vitens. In deze functie is het niet alleen belangrijk dat jij het project borgt door heldere projectafspraken te maken en een goede planning, maar je doet ook een adequate overdracht naar de beheerder. Verder onderhoud je contacten met belangrijke externe stakeholders, zorg je voor planning en uitvoering van projectcommunicatie en het juist doorlopen van procedures.

Als (sr.) Projectmanager geef je functioneel leiding aan projectteams. Als ervaren (sr.) Projectmanager weet jij hoe belangrijk het is dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt en daarom houd je mensen betrokken. Zo zorg jij ervoor dat alles kwalitatief, op tijd en op begroting gerealiseerd wordt en iedereen tevreden kan terugkijken op een succesvol project!

Daarnaast zijn we als afdeling Ontwerp & Aanleg in ontwikkeling naar professioneel intern hoofdaannemerschap. We werken aan het verbeteren van onze processen en procedures voor het uitvoeren van onze projecten. Het vergroten van effectiviteit, transparantie en voorspelbaarheid staan hierin centraal. De (sr.) Projectmanager als leider van onze projectorganisaties helpt bij de ontwikkeling van nieuwe werkwijzen en zorgt voor implementatie daarvan binnen de aangestuurde projectteams.

Kennis en vaardigheden

We zoeken een gedreven en daadkrachtige (sr.) Projectmanager die op een enthousiasmerende manier leiding geeft en daarmee motiveert tot continue verbetering. Je beschikt daarom over:
HBO/Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur Technische Bedrijfskunde. Een persoonlijke projectmanagement-certificering (IPMA B of C) is een pré! Kennis en ervaring met leiden van projecten op basis van de PRINCE-2 methodiek.
Kennis van omgevingsmanagement en van contractvormen in de ontwerp- en bouwwereld. Kennis van drinkwaterprocessen is een pré.
Minimaal 3 jaar ervaring met het ontwerpen en realiseren van multidisciplinaire projecten, bij voorkeur in een technisch complexe omgeving.

Verder vinden we het belangrijk dat je:
 Communicatief sterk bent; vakkennis duidelijk overbrengen is geen enkel probleem en je bent een stevige gesprekspartner voor zowel interne- als externe partijen. 
Het belangrijk vindt dat iedereen een rol heeft in het project en je komt samen tot resultaten.
 Vindt dat veilig drinkwater voor íedereen toegankelijk zou moeten zijn, en bent bereid je kennis te delen met onze ontwikkelingsprogramma’s in het buitenland.
 Op inspirerende wijze richting geeft binnen je team. Je bent in staat de juiste randvoorwaarden te scheppen en mensen te motiveren zodat de gewenste resultaten bereikt worden.

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 11 (Projectmanager) of 12 (sr. Projectmanager). Schaal 11 heeft een max. van € 4.945,- bruto per maand en schaal 12 € 5.611,- van de WWB cao. 
Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 23%. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. 
Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.
Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International; 
Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld; 
Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage; 
Vanuit de functie van (sr.) Projectmanager O&A beschik je over een bedrijfsauto voor woon-werkverkeer en zakelijke kilometers.

Bijzonderheden

Voor vragen kun je contact opnemen met Han Wouters, teammanager O&A Projecten, via e-mail han.wouters@vitens.nl of telefoon 06-53984878.
Je standplaats is Zwolle, maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats. Daarvoor krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. 

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een GITP selectie-assessment. Overwegen we na de sollicitatieprocedure om jou een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en CV checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie. 

Solliciteren

Stuur je CV met motivatie voor 11 december 2019 via onderstaande sollicitatiebutton naar Han Wouters. 

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.