Project Manager Winningen

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32 - 36 uur
Educatie
WO
Afdeling
Asset Management
Salaris
Maximaal € 78.100 bruto per jaar incl. FAB ob.v. fulltime dienstverband (Conform CAO WWb schaal 12)

De uitdaging

Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is zo vanzelfsprekend, maar het is nog flink ingewikkeld om dat voor elkaar te krijgen. En al helemaal als je je bedenkt dat onze (klein)kinderen later ook zorgeloos willen genieten van kraanwater. Daarom werken we bij afdeling Asset Management hard aan een veerkrachtige drinkwatervoorziening, nu en op de lange termijn. Een flinke verantwoordelijkheid voor de Project Manager Winningen die hier een actieve rol in gaat spelen.

De functie

De functie Projectmanager Winningen is een nieuwe functie binnen het team Omgevingsmanagement. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het verkrijgen van nieuwe, of de uitbreiding van bestaande winvergunningen. Een winvergunning voor drinkwaterwinning heeft impact op haar omgeving en andersom en is daarom een complex traject. Deze impact  beslaat vaak een relatief groot gebied (30ha en meer). In een veranderende wereld met veel maatschappelijk relevante opgaven (zoals landbouw, natuur, energietransitie, klimaatverandering) vraagt het verkrijgen van een winvergunning daarom een intensief omgevingsproces met belanghebbenden om de winning goed en duurzaam in te passen in haar omgeving.

Je voert zelfstandig het projectmanagement over de benodigde onderzoeken en over het interne en externe stakeholderproces. De afstemming en de besluitvorming bij externe stakeholders doe je samen met (Strategisch) Omgevingsmanager(s). Het uiteindelijke doel is een duurzaam ingepaste drinkwaterwinning.

Je verstaat de kunst van het samenwerken en weet hoe je draagvlak creëert met stakeholders binnen het maatschappelijk speelveld rond een potentieel wingebied, zonder het doel uit het oog te verliezen. Je kan goed ‘door het project heen kijken’ en weet dit op te knippen in onderdelen met een helder doel met bijbehorende mijlpalen. Je werkt vanuit een duidelijke opdracht. De planning vertaal je tot een capaciteitsplan en je werft de benodigde capaciteit, zowel intern als extern. Je zit aan het stuur en weet vakkundig te anticiperen op ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de doorlooptijd en/of het doel. Je draagt zorg voor de benodigde besluitvorming en rapporteert aan het management over de voortgang en weet hierbij hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Na het verkrijgen van de winvergunning draag je zorg voor goede afronding richting je opdrachtgever en voor goede overdracht richting de interne verantwoordelijken en stakeholders.

Kennis en vaardigheden

Voor deze functie ontstijg je de inhoud en weet je vanuit overzicht te sturen. Je bent sensitief en communiceert gemakkelijk op alle niveaus. Je legt gemakkelijk contacten en weet technieken als Strategisch Omgeving Management (SOM) in te zetten om inzicht te krijgen in belangen van stakeholders om deze waar mogelijk te verenigen met belangen van Vitens. Je kan goed organiseren en past waar nodig vormen van kort cyclische werken toe, om stapsgewijs resultaten met het projectteam te behalen. Je weet verschillende stijlen van onderhandelen toe passen om tot gedragen oplossingen te komen.

We zoeken kandidaten die een universitaire opleiding (Hydrologie, Civiele Techniek, Water Management, Planologie of vergelijkbaar) succesvol hebben afgerond. Daarnaast heb je aanvullende opleidingen/cursussen gevolgd in programma- en projectmanagement, kort cyclisch werken (agile), planologie of (drink-) watersystemen en strategisch omgevingsmanagement.

Arbeidsvoorwaarden

  • De functie is ingedeeld in schaal 12 (max. € 5.611,- bruto per maand o.b.v. fulltime dienstverband) van de WWB cao. Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 23%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
  • Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.
  • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International.
  • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld.

Bijzonderheden

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Willem Bootsma, Teammanager Omgevingsmanagement via e-mail: willem.bootsma@vitens.nl of  telefonisch bereikbaar op 06-51177963.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in deze functie? Stuur je CV met motivatie voor 10 mei 2019 via de sollicitatiebutton naar het secretariaat van de afdeling Asset Management (AM).

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.