Soliciteer nu Pijl rechts

Procestechnoloog

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32-40 uur
Educatie
HBO/WO
Afdeling
Asset Management
Salaris
Maximaal € 63.990,- bruto per jaar incl. het flexibel arbeidsvoorwaardenbudget

De uitdaging

Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is zo vanzelfsprekend, maar het is nog flink ingewikkeld om dat voor elkaar te krijgen. En al helemaal als je je bedenkt dat onze (klein)kinderen later ook zorgeloos willen genieten van kraanwater. Daarom denken we bij de afdeling Asset Management vooruit en werken we hard aan het duurzaam veiligstellen van de drinkwatervoorziening op middellange en lange termijn. 

Hiervoor zijn we op zoek naar een enthousiaste procestechnoloog die Vitens verder helpt bij het ontwerp en realisatie van drinkwaterzuiveringen.
De procestechnoloog werkt binnen het team Technologiecentrum, een onderdeel van de afdeling Asset Management. De afdeling heeft als belangrijkste opgave het vertalen en implementeren van de visie van Vitens ten behoeve van een toekomstbestendige drinkwatervoorziening. Dit doen we door het proactief leveren van beleidsplannen & beleidskaders, strategisch en technologisch advies, strategisch omgevingsmanagement, het inrichten en regisseren van programma’s en van managementinformatie. 

Het team Technologiecentrum (29 medewerkers) is het kenniscentrum dat door advisering en innovatie bijdraagt aan een optimale en efficiënte bedrijfsvoering. Het technologiecentrum wordt als kennisautoriteit herkend en erkend, binnen en buiten Vitens.

In het technologiecentrum is specialistische kennis van de kernprocessen van Vitens verenigd in de vakgroepen hydrologie, procestechnologie, distributietechnologie en drinkwaterkwaliteit. De vakgroep procestechnologie bestaat momenteel uit circa 12 procestechnologen. 

 

De functie

In het algemeen adviseren de procestechnologen bij Vitens over zaken die bij de zuivering van (grond)water aan de orde komen en waarin verschillende thema’s zijn te onderscheiden:
 
Onderzoek van innovatieve nieuwe zuiveringstechnieken. Dit vindt plaats vanuit het Vitens Innovatie en Onderzoeksprogramma, thema zuiveren. Zie www.vitensinnoveert.nl
Functionele standaardisatie van zuiveringsunits en het zuiveringsproces in het kader van effectief assetmanagement
Bijdragen leveren aan business cases door onderzoek en advisering van verschillende zuiveringsoplossingen
Ontwerp en begeleiding bij bouw en ingebruikstelling van nieuwe zuiveringen en renovaties van bestaande zuiveringen
Troubleshooting bij omvangrijke afwijkingen bij bestaande zuiveringen 

Het accent van de werkzaamheden zal per persoon verschillen. De procestechnoloog die we nu zoeken zal vooral ingezet worden bij functionele standaardisatie, ontwerp en advisering van zuiveringen. Hiervoor is een goed overzicht (kennis en ervaring) van zuiveringsoplossingen nodig en de vaardigheid om te schakelen tussen conceptueel denken en detailoplossingen (zoomend vermogen).

Je werkt nauw samen met interne opdrachtgevers, collega-procestechnologen en andere collega’s binnen en buiten het team. 
Als procestechnoloog leid je monodisciplinaire (onderzoeks-)projecten. Tevens neem je deel aan interne en externe kennisgroepen in nationaal of internationaal verband.. 

Indien je daar belangstelling voor hebt behoort ook de uitzending voor short-term missies via Vitens-Evides International (https://www.vei.nl/) tot de mogelijkheden.  

 

Kennis en vaardigheden

Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, maar bij voorkeur een afgeronde academische opleiding in het vakgebied procestechnologie. Bijvoorbeeld een opleiding chemische technologie, scheikundige technologie of sanitary engineering. Kennis en ervaring met procesautomatisering en systems engineering is een pre.
 
Als persoon kun je goed hoofd- van bijzaken onderscheiden, heb je een onafhankelijke instelling, ben je resultaatgericht, communiceer je goed en los je graag complexe problemen in collegiale samenwerking op. 

 

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 4.367,- bruto per maand) van de WWB cao; Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 22%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Er zijn diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld. 

 

Bijzonderheden

Je standplaats is Zwolle. Er zijn ruime mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats. 
Voor informatie over de functie kun je terecht bij Johan Driessen, teammanager Technologie Centrum via telefoon: 06-51032028.

 

Solliciteren

Solliciteren kan via onderstaande sollicitatiebutton. Graag ontvangen wij je CV met motivatie uiterlijk 20 oktober 2019. 

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.