Soliciteer nu Pijl rechts

Procesoperator Team 5 Midden Overijssel NOP

Standplaats
Mobiel/Vanuit huis
Aantal uren
40 uur
Educatie
MBO 4 technisch geörienteerd
Afdeling
Winning & Zuivering
Salaris
Maximaal €49.800 bruto per jaar (inclusief FAB, conform CAO WWb schaal 8)

De uitdaging

Vitens pompt grondwater op en maakt hiervan drinkwater voor 5,7 miljoen klanten in Midden-Nederland, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Wij voorzien dus in een cruciale basisbehoefte voor zo’n 30% van onze bevolking. De afdeling Winning & Zuivering is met zo'n 100 productielocaties verantwoordelijk voor het proces van grondwaterwinning en waterzuivering. Binnen Winning & Zuivering zorg je met ca. 240 collega’s elke dag voor kwalitatief en betrouwbaar drinkwater.

De functie

De afdeling Winning & Zuivering is volop bezig onze visie Water Maken 2025 te realiseren. Meer sturen met behulp van data en met ondersteuning van programma’s als OPIR en SLIMM. Meer gebruik maken van (soft)sensoren en daar met slimme rekenregels informatie uit halen. Meer op afstand sturen doordat het PALLAS programma voor uniformering heeft gezorgd. Dit betekent dat de functie van Procesoperator in 2021 wordt gesplitst in twee disciplines: de Procestechnicus en de Procescontroller. Deze vacature is gericht op de functie van Procescontroller.

De Procescontroller is verantwoordelijk voor het productieproces (bedienen) en de waterkwaliteit en de waterkwantiteit. Draagt zorg voor de waterlevering en de dagelijkse waterverdeling in een of meerdere besturingsgebied(en). Richt zich op waterkwaliteit en procesoptimalisatie en treft corrigerende maatregelen bij afwijkingen hierop. Is verantwoordelijk voor het productieproces ten aanzien van de kwaliteit en kwantiteit van reststoffen en de efficiency van het proces ten aanzie van de chemicaliën- en energieverbruik. Handelt proactief bij voorziene en onvoorziene afwijkingen.

Periodiek breng je verslag uit over de voortgang van de processen op jouw locaties aan je teammanager. Met je kennis, ervaring en vernieuwende kijk op zaken, kom je met ideeën en verbetervoorstellen om tot een optimale procesvoering te komen. Daartoe voer je regelmatig werkoverleg met je directe collega’s. Als locatieverantwoordelijke neem je deel in projecten die op jouw locaties worden uitgevoerd.

Kennis en vaardigheden

Je hebt minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding in techniek. De verwachting is dat de functie de komende jaren een sterke ontwikkeling doormaakt naar een meer analytisch gerichte baan; het is daarom noodzakelijk dat je bereid bent overige opleidingen/certificaten te behalen welke benodigd zijn voor het uitoefenen van je functie. Je vindt het interessant om je kennis steeds verder te ontwikkelen en te delen, ook in het huidige veranderingsproces dat gericht is op een sterkere scheiding tussen bedrijfsvoering (uitstekend drinkwater produceren) en technisch beheer (betrouwbare installaties onderhouden).

Andere nuttige eigenschappen zijn: 

  • zelfstandig en ondernemend, in staat het eigen werk in te delen en resultaten te boeken; 
  • gericht op continue ontwikkeling van jezelf, de processen en de organisatie als geheel; 
  • analytisch sterk en complexe vraagstukken uiteen rafelen; 
  • altijd op zoek naar verbinding met andere afdelingen en disciplines; 
  • bij voorkeur woon je in de regio Centraal Overijssel NOP.

Arbeidsvoorwaarden

Naast de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de belangrijke drinkwatervoorziening, heeft deze baan ook andere stevige pluspunten. Zo kun je inhoudelijk echt je ei kwijt. Jouw ideeën over hoe maintenance beter kan, vinden bij Vitens snel hun weg naar de praktijk. Verder heb je veel vrijheid. Je werkt waar en wanneer je wilt, dus mailen en rapporten schrijven doe je lekker thuis. Natuurlijk draai je je uren, maar uiteindelijk telt alleen het resultaat. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn prima in orde: 

  • functie in schaal 8 (min. €2.612 – max. €3.483 bruto per maand); 
  • 22% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget in maandelijkse uitkering, vrije dagen of vakantiegeld; 
  • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans; 
  • ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en inzet in internationale hulpprojecten; 
  • alle ruimte en faciliteiten (smartphone, laptop, auto voor zakelijk gebruik) om te werken waar het uit komt.

Bijzonderheden

Je bent woonachtig in of nabij het voorzieningsgebied Centraal Overijssel NOP. Buiten de reguliere werktijd draai je conform een rooster mee in de consignatiedienst.

Het afnemen van een assessment kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure.

Overwegen we na de sollicitatieprocedure om je een functie aan te bieden, dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat wij jouw identiteit controleren. Daarnaast vragen we je om een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie. 

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Rudolf Zijlstra (Teammanager Gebieden), te bereiken via 06-10003278. Herken je jezelf in de functie en het profiel? Graag ontvangen wij je CV met motivatie uiterlijk 15 september 2019.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.