Soliciteer nu Pijl rechts

Procescoördinator

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO
Afdeling
Winning & Zuivering
Salaris
Maximaal € 56.650 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Wij garanderen 24 uur per dag water van topkwaliteit voor iedereen op elke plaats! De afdeling Winning en Zuivering is verantwoordelijk voor het maken van drinkwater bestaande uit het proces van grondwaterwinning, waterzuivering, opslag en het in het distributienet brengen van drinkwater. Het team Centrale Waterverdeling voert de bedrijfsvoering op tactisch niveau. De doelstelling is optimalisering van de waterverdeling in kwaliteit en kwantiteit en tijdens bijzondere omstandigheden het coördineren van (ver)storingen. Denk hierbij aan nationale evenementen en tijdens warmteperiodes. Binnen de calamiteitenorganisatie heeft CWV de rol als coördinatiewacht van W&Z en in de toekomst zal dit uitgebreid worden richting het operationeel team waarbij je beslissingsbevoegd bent bij bepaald type verstoringen.

Daarnaast is CWV hét kennis-  en expertiseteam van benutting van technische mogelijkheden die nodig zijn voor de realisatie van onze visie op water maken 2025. Denk hierbij aan PI, automatische notificatie, OPIR, Friesland Live (infra 2020), ESRI.

De functie

Als procescoördinator ben je verantwoordelijk voor de borging van continue levering van water van goede kwaliteit, coördineer je bij afwijkingen en storingen, rapporteer, analyseer en optimaliseer je de inzet van de productiemiddelen.

Daarnaast borg je continuïteit van waterlevering en –verdeling door analyses en eventueel corrigerende maatregelen te nemen op het gebied van verdeling van het water. Je toetst op basis van data betreffende kwaliteit en kwantiteit de continuïteit van de levering met als doel een optimale inzet van de assets. Je signaleert afwijkingen en grijpt in waar nodig. Je handelt hierbij overeenkomstig de paspoorten. Je coördineert de planning van de werkzaamheden aan bovengrondse en ondergrondse infrastructuur en beoordeelt deze in relatie tot het effect hiervan op de waterlevering. Bij calamiteiten en storingen, welke de continuïteit van de levering beïnvloeden, beoordeel en bepaal je op welk moment welk soort actie noodzakelijk is. Je informeert indien noodzakelijk de verantwoordelijke medewerkers in de daarop betrekking hebbende afdelingen/teams. Je onderneemt acties die hieruit voortvloeien en vervult deze rol overeenkomstig de calamiteitenorganisatie.

Daarnaast ligt een verantwoordelijkheid ten aanzien van het verzamelen van data. Hierbij is het van belang de data te valideren en te ordenen en van data informatie te maken waardoor je kunt analyseren en rapporteren. Met gebruik van deze informatie ben je een sterke sparringpartner voor collega’s van Asset Management en adviseer je hen met betrekking tot investeringen en winvergunningen.

Kennis en vaardigheden

 • Je beschikt over een Hbo-diploma (bijvoorbeeld natuurkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, ICT, bedrijfskunde, chemie, mechatronica);
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante ervaring op gebied van analyse en optimalisatie van bedrijfsprocessen op vergelijkbaar niveau;
 • Je bent analytisch scherp en grijpt kansen tot innoveren aan;
 • Met jouw mondelinge en schriftelijke vaardigheden weet je je effectief uit te drukken. Jij krijgt energie van innovatie en gaat resultaatgericht te werk.

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingedeeld in schaal 9 (max. € 3.870,- bruto per maand) van de WWB cao.
 • Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van ca. 22%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. 
 • Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International.
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld.
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage.

Bijzonderheden

 • Het meedraaien in de consignatiedienst is onderdeel van deze functie.
 • Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en cv checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we een betrouwbare en integere organisatie.
 • Voor meer informatie over de vacature kun je telefonisch contact opnemen met Sander Uittenbosch, teammanager Centrale Waterverdeling via 06-10385850 of per mail sander.uittenbosch@vitens.nl.

Interesse?

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in deze functie en het profiel? Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet. Stuur je motivatie en CV uiterlijk 5 juli 2019 in via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina.

Over Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Wij winnen, zuiveren en leveren topkwaliteit, betaalbaar en duurzaam drinkwater aan 5,6 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland en aan enkele gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 100 waterzuiveringsinstallaties en 49.000 kilometer waterleiding leveren we elk jaar zo’n 350 miljoen m3 schoon drinkwater. Daarbij werken wij nauw samen met alle mensen en bedrijven die wonen en werken in het land boven onze bronnen. Samen kunnen we ook op langere termijn zorgen voor een schone leefomgeving, een schone bodem, en dus ook voor schoon en lekker kraanwater.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.