Solliciteer nu Pijl rechts

Proces Technoloog

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32-40
Educatie
WO/HBO
Afdeling
Asset Management
Salaris
Max. € 53.712,- (exclusief FAB circa 22%)

Jouw uitdaging

Water voor nu en later. Vitens garandeert 24 uur per dag en 7 dagen per week betrouwbaar en betaalbaar drinkwater, nu en in de toekomst. En al helemaal als je je bedenkt dat de generatie na ons later ook zorgeloos wil genieten van kraanwater. Daarom werken we bij afdeling Asset Management hard aan een veerkrachtige drinkwatervoorziening op middellange en lange termijn. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor de hele afdeling en daarmee dus ook voor de Procestechnoloog die wij zoeken!

Je nieuwe afdeling en functie

De Procestechnoloog werkt binnen het team Technologiecentrum, een onderdeel van de afdeling Asset Management. De afdeling heeft als belangrijkste opgave het vertalen en implementeren van de visie van Vitens ten behoeve van een toekomstbestendige drinkwatervoorziening. Dit doen we door het pro-actief leveren van beleidsplannen & beleidskaders, strategisch en technologisch advies, strategisch omgevingsmanagement, het inrichten en regisseren van programma’s en van managementinformatie.

Het team Technologiecentrum (28 medewerkers) is het kenniscentrum dat door advisering en innovatie bijdraagt aan een optimale en efficiënte bedrijfsvoering. Het Technologiecentrum wordt als kennisautoriteit herkend en erkend, binnen en buiten Vitens.

In het Technologiecentrum is specialistische kennis van de kernprocessen van Vitens verenigd in de vakgroepen hydrologie, procestechnologie, distributietechnologie en drinkwaterkwaliteit. De vakgroep procestechnologie bestaat uit 12 Procestechnologen.

Als Procestechnoloog heb je een adviserende rol over zaken die bij de zuivering van (grond)water aan de orde komen en waarin verschillende thema’s zijn te onderscheiden:

 • Onderzoek van innovatieve nieuwe zuiveringstechnieken. Dit vindt plaats vanuit het Vitens Innovatie en Onderzoeksprogramma, thema zuiveren. Zie www.vitensinnoveert.nl
 •  Functionele standaardisatie van zuiveringsunits en het zuiveringsproces in het kader van effectief assetmanagement
 • Bijdragen leveren aan business cases door onderzoek en advisering van verschillende zuiveringsoplossingen
 • Ontwerp en begeleiding bij bouw en ingebruikstelling van nieuwe zuiveringen en renovaties van bestaande zuiveringen
 • Troubleshooting bij omvangrijke afwijkingen bij bestaande zuiveringen

Het accent van de werkzaamheden zal per persoon verschillen. De Procestechnoloog die we nu zoeken zal vooral ingezet worden bij ontwerp en advisering van zuiveringen in verband renovatie van bestaande zuiveringen en uitbreiding met nieuwe productiebedrijven. Hiervoor is een goed overzicht (kennis en ervaring) van zuiveringsoplossingen nodig en de vaardigheid om te schakelen tussen conceptueel denken en detailoplossingen (zoomend vermogen).

Als Procestechnoloog leid je monodisciplinaire (onderzoeks-)projecten. Tevens neem je deel aan interne en externe kennisgroepen in nationaal of internationaal verband.

Indien je daar belangstelling voor hebt behoord ook de uitzending voor short-term missies via Vitens-Evides International (https://www.vei.nl/) tot de mogelijkheden.  

Wat breng je mee aan kennis en vaardigheden?

Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur een afgeronde academische opleiding in het vakgebied procestechnologie. Bijvoorbeeld een opleiding chemische technologie, scheikundige technologie of sanitary engineering. Kennis en ervaring met procesautomatisering en systems engineering is een pre.

Als persoon kun je goed hoofd- van bijzaken onderscheiden, heb je een onafhankelijke instelling, ben je resultaatgericht, communiceer je goed en los je graag complexe problemen in collegiale samenwerking op.

Ons aanbod

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 10 van de WWB cao (max. € €4.476.- bruto per maand, fulltime basis, 40 uur per week), exclusief circa 22% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget met vrije keuze voor geld en/of vrije tijd;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van jouw werk-privébalans;
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden om jouw vaktechnische en persoonlijke vaardigheden te blijven ontwikkelen;
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld;
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage;
 • Een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk en thuis ook;
 • De kans je expertise in te zetten bij internationale (water)projecten in ontwikkelingslanden;

Solliciteren

Ben je net zo enthousiast geworden over de functie als dat wij zijn? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 24 april 2020, jouw sollicitatie via onderstaande sollicitatiebutton.

Meer inhoudelijke informatie? Neem contact op Johan Driessen, Teammanager Technologie Centrum 06-51032028. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Sibel Armut (Interim recruiter) via e-mail: sibel.armut@vitens.nl of telefonisch: 06-83158408
.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Vitens een aangepaste selectieprocedure waarin wij in gezamenlijkheid bepalen op welke wijze we de gesprekken voeren: op 1 van onze kantoren met de richtlijnen van het RIVM in acht nemende of via online tools als skype.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

 

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.