Portfoliomanager Asset Management

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
WO-opleiding (bijv. bedrijfskunde)
Afdeling
Asset Management
Salaris
Maximaal € 80.000,-. inclusief ons flexibel arbeidsvoorwaarden budget

De uitdaging

Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is zo vanzelfsprekend, maar het is nog flink ingewikkeld om dat voor elkaar te krijgen. En al helemaal als je je bedenkt dat onze (klein)kinderen later ook zorgeloos willen genieten van kraanwater. Daarom werken we bij de afdeling Asset Management hard aan het duurzaam veiligstellen van de drinkwatervoorziening op middellange en lange termijn. De afdeling AM is gedelegeerd eigenaar van de assets van Vitens.

Als portfoliomanager werk je binnen het team Portfoliomanagement. Dit team bestaat uit 13 medewerkers en stelt het investeringsprogramma van Vitens op alsmede de infrastructuurplannen en de business cases die ten grondslag liggen aan deze investeringen en stuurt op de uitvoering van deze investeringen.

De functie

In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor:

  • Het opstellen van het Investering- en Projectenportfolio.
  • Het rapporteren op diverse niveaus ten behoeve van sturing door management, directie en RvC over de samenstelling en voortgang van het portfolio, de bijdrage aan de gewenste prestaties en de actuele risico`s.
  • Het adviseren van de portfolioboard (1e lijns management) in de te nemen besluiten om het portfolio en de daaraan gerelateerde doelen zo effectief mogelijk te realiseren. Hierbij maak je geobjectiveerd de juiste afweging tussen de ambities van Vitens, beschikbare resources, risico`s en benefits.
  • Het bewaken van de samenhang tussen projecten, programma’s en de subportfolio’s die het Vitens investeringsplan vormen. Je intervenieert gevraagd en ongevraagd waar nodig in relatie tot het efficiënt en effectief voortbrengingsproces in de projectketen.
  • Het ondersteunen van teamleden PFM en andere collega’s in het uitvoeren van portfoliomanagement.Algemeen: opstellen van de portfoliostrategie en het uitvoeren, beheren en verbeteren van het portfolioproces (w.o. afwegingsmethodieken, governance, rapportage processen)

Bovenstaande pak je op in nauwe samenwerking met de betrokken afdelingen en teams binnen Vitens.

Kennis en vaardigheden

Je hebt een afgeronde WO-opleiding. Bij voorkeur bedrijfskundig. Dit aangevuld met een opleiding Management of Portfolio’s (MoP) en Prince2. Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als portfoliomanager. Bij voorkeur in een asset-intensieve organisatie.

 

Je hebt ruime ervaring met verandermanagement en portfolio- en projectmanagement tools. Je bent in staat helder te communiceren en te rapporteren en kan draagvlak creëren onder de belanghebbenden van het portfolio. Je hebt ervaring met het managen van diverse stakeholders met mogelijk tegengestelde belangen.

 

Je bent in staat om zelfstandig te acteren op tactisch en strategisch niveau. Je kan conceptueel denken, zaken in breder perspectief plaatsen, maar ook praktisch toepassen. Je schakelt makkelijk tussen de diverse lagen en onderdelen in de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Je standplaats is Zwolle maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats, daarvoor krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Het betreft een vacature met intentie tot vast dienstverband. De functie is ingedeeld in schaal 12 van de WWB CAO. Indicatie voor het bruto maximum jaarsalaris inclusief ons flexibel arbeidsvoorwaarden budget bedraagt € 80.000,-. Omdat wij ook internationaal actief zijn bestaat de mogelijkheid dat je voor korte termijn (2 weken) uitzendingen naar het buitenland kan.

Bijzonderheden

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Anton Rottier, teammanager Portfoliomanagement; anton.rottier@vitens.nl of 06-12138807.

Solliciteren

Interesse? Stuur dan je CV met motivatie voor 1 februari 2019 via onderstaande sollicitatiebutton.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.