Reliability Engineer (team Strategie & Programma's, afdeling Asset Management)

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40
Educatie
WO
Afdeling
Asset Management
Salaris
€ 61.000,- bruto per jaar inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget.

De uitdaging

Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is vanzelfsprekend voor onze klanten, maar vraagt veel van onze organisatie. Zeker als we later ook onze (klein)kinderen zorgeloos willen laten genieten van kraanwater. Daarom werken we bij afdeling Asset Management hard aan het duurzaam veilig stellen van de drinkwatervoorziening op middellange en lange termijn.

Het team Strategie & Programma’s (S&P), onderdeel van de afdeling Asset Management, ontwikkelt en vertaalt de strategie van Vitens in beleid en plannen voor onze infrastructuur van bron tot kraan en realiseert deze gezamenlijk met de operationele afdelingen. Ook worden vanuit dit team programma’s gemanaged die bijdragen aan het realiseren van de strategische doelen van Vitens.

Daarbij heeft het team een centrale rol bij de ontwikkeling en implementatie van het Vitens brede assetmanagement-proces. Het integraal denken en werken in termen van performance, risico’s en kosten staat hierin centraal en is een relatief nieuwe manier van doen voor Vitens. Vanuit S&P worden i.s.m. vele andere afdelingen en teams binnen Vitens visie, beleidskaders en methodieken ontwikkeld om dit Vitens brede assetmanagement te realiseren.

De functie

Als Reliability Engineer (medewerker beleidsadvies leg je de focus op maintenance en reliability engineering. In die functie verbindt je strategische beleidsuitgangspunten voor boven- en ondergrondse assets met tactische/operationeel assetmanagement. Concreet vraagt dit het regisseren en (ondersteunen in het) uitvoeren van analyses ter optimalisatie van investerings-, onderhouds- en vervangingsvraagstukken.

 

Tegelijkertijd richt deze functie zich, naast de technische kant, nadrukkelijk ook op het inleven in en meenemen van medewerkers op tactische/operationeel niveau. Hoe kunnen zij worden uitgedaagd om, door een beter begrip van de strategische kant van assetmanagement, zichzelf en anderen de juiste vragen te stellen? Dit omvat ook het teruggeven van informatie aan de operationele teams over wat met analyses is gedaan, waarom bepaalde keuzen zijn gemaakt, etc.

 

De functie vereist dat je bewust bent het AM-gedachtengoed en de uitgangspunten ook actief uitdraagt en toepast. Dit vraagt ook afstemming daarover tussen betrokken AM-medewerkers (inclusief management). Taken zijn o.a.:

 

 • Samen met maintenance engineers / specialisten onderhoud, voeren van regie op de assetdatabases (statische assetdata en prestatie-, onderhouds- en storingsinformatie);
 • Analyse en beoordeling van asset-, meet-, onderhouds- en storingsinformatie voor signaleren van verbeterpunten in onderhouds- en vervangingsregimes;
 • Op (laten) stellen van meerjaren onderhoudsplannen en deze vertalen naar jaarplannen;
 • Participeren in werkgroepen en projecten gerelateerd aan het eigen vakgebied (optreden als specialist) en het leveren van een bijdrage vanuit de eigen specifieke deskundigheid aan de ontwikkeling van het vakgebied;
 • Nauwe samenwerking met relevante teams/afdelingen om met deze functie het assetmanagement-proces te versterken binnen Vitens.

Je functie is gevarieerd. Je bent als kennisdrager, een aanspreekpunt voor andere collega’s.

 

Kennis en vaardigheden

Functie-eisen

 

 • WO, technisch diploma, aangevuld met relevante opleiding op het gebied van Assetmanagement / reliability engineering
 • 3-5 jaar ervaring in soortgelijke functie (=Maintenance en Reliability Engineering)
 • Ervaring met onderhoud conform assetmanagementprincipes (ISO55001) en het opzetten van meerjarenonderhoudsplannen;
 • Ervaring met het toepassen van methodieken als RCM en FMECA en het sturen op TCO;
 • Ervaring met het aansturen van (interne) contractleveranciers;
 • Ervaring met het optimaliseren van onderhouds- en vervangingsprocessen.
 • Ervaring met SAP-PM/EAM is een pré

 

Vaardigheden

 

 • Analytisch, planmatig
 • Besluitvaardig en overtuigingskracht
 • Verbindend vermogen, mensen kunnen meenemen
 • Communicatief vaardig

Arbeidsvoorwaarden

Er zijn ruime mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats. Het maximum bruto maandsalaris bedraagt 4260,-. Daarnaast kent Vitens een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget ter grootte van ca. 20%, een persoonlijk opleidingsbudget, smartphone en laptop.

Bijzonderheden

Voor vragen over de functie kan je terecht bij Francois van Ekkendonk, beleidsadviseur Risicomanagement telefonisch bereikbaar op 06 15093196.

Solliciteren

Interesse? Stuur dan je CV met motivatie voor 1 februari 2019 via onderstaande sollicitatiebutton.

 

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen mensen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaan. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kan doen dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.