Leerling monteur (regio Heuvelrug)

Standplaats
Vanuit huis/ mobiel
Aantal uren
40 uur
Educatie
VMBO/ MBO techniek
Afdeling
Netbeheer & Levering
Salaris
Minimumloon + 10%

De uitdaging

“Ik werk als monteur bij Vitens samen met 1400 collega’s met passie voor water. We hebben van drinkwater ons vak gemaakt. Een vak dat complexer is dan je denkt. Wij garanderen namelijk 24 uur per dag water van topkwaliteit voor iedereen op elke plaats. Wist je dat hier 50.000 kilometer waterleidingen voor nodig is? (Spoed)reparaties bij klanten, onderhoud en het verhelpen van storingen: dit levert iedere dag weer uitdagingen op, waarbij er een beroep wordt gedaan op mijn creativiteit en doorzettingsvermogen. We denken samen na over het toepassen van de nieuwste technieken, waardoor we nog slimmer en klantgerichter kunnen werken.” - Monteur Water bij N&L

De functie

In deze functie wordt je opgeleid tot Monteur water, een unieke kans als je vmbo-techniek hebt gedaan en verder wil leren in de praktijk.

Vanuit deze functie onderhoudt je het leidingnet en los je storingen aan het waterleidingnet op, 24 uur per dag 7 dagen per week. Dit betekent dat je naast de dagdiensten ook met regelmaat ingezet wordt in de storingsdiensten, ook buiten kantoortijden, uiteraard met vergoeding. In je werk draag je een grote bijdrage aan de maatschappij waarin we leven, in jouw werk staat de volksgezondheid voorop!

Kennis en vaardigheden

Wij zoeken collega’s die leergierig zijn, affiniteit hebben met techniek en zich kunnen aanpassen in een snel veranderende omgeving. Je bent bereid om langer door te werken als het werk dit vraagt, ook als dit buiten de reguliere werktijden is. Je realiseert je dat je er soms alleen voor staat om lastige problemen op te lossen. Dit zie je juist als een uitdaging. Belangrijke competenties zijn resultaatgerichtheid, klantvriendelijk en accuratesse.

 • Je hebt je vmbo-diploma richting techniek behaald of hebt een technische mbo-opleiding op minimaal niveau 2 afgerond en je wil je graag door ontwikkelen naar de functie van monteur in een leer/werk traject op mbo-niveau 2 of 3 (opleiding Gas/Water/Warmte);
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B+E;
 • Je spreekt goed Nederlands;
 • Je bent woonachtig in de regio Heuvelrug (let op: we zoeken ook voor andere regio's leerling monteurs. Bekijk ons vacature overzicht voor het meest actuele aanbod!)

Je Profiel

Dit is een unieke kans als je vmbo-techniek hebt gedaan en verder wil leren in de praktijk. Je wordt begeleid door een ervaren monteur en je gaat één dag per week naar school. Dit door Vitens betaalde leertraject duurt twee jaar. Daarna ben je monteur water op mbo-niveau 2 of 3. Je verdient vanaf het begin al 10% meer dan het minimumloon. Bij goed functioneren bieden we je een vaste baan als Monteur water, deze functie is ingedeeld in schaal 6 van de WWB-cao.

Extra's:

 • Vitens kent een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 22%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
 • Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International;
 • Vanuit jouw functie als leerling monteur werk je flexibel in de regio en is jouw standplaats vanuit huis/mobiel. De benodigde middelen zoals een smartphone, laptop en monteursbus (voor alleen zakelijke kilometers) worden beschikbaar gesteld;
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage.

Bijzonderheden

 • Overwegen we na de sollicitatieprocedure om jou een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en CV checken en jouw diploma(’s) en cijferlijst(en) nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.
 • Voor meer informatie over deze vacature kan je terecht bij Jaak Agterhuis (teammanager): Jaak.Agterhuis@vitens.nl / 0682778260.

Solliciteer!

Net zo enthousiast over het leer/werk traject geworden als wij dat zijn? We zien je sollicitatie graag tegemoet! Solliciteer uiterlijk 30 april 2019 via de sollicitatie button onderaan deze pagina. In de week daaropvolgend ontvang je een inhoudelijk reactie op je sollicitatie. We willen deze sollicitatieprocedure graag voor het einde van de maand mei afronden.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.