Hoe gaat Vitens om met het coronavirus?

Bekijk onze maatregelen

Solliciteer nu Pijl rechts

Leerling Monteur (regio Utrecht/ Almere)

Standplaats
Mobiel, vanuit huis
Aantal uren
40 uur
Educatie
(V)MBO
Afdeling
Netbeheer & Leveren
Salaris
Maximaal € 26.653,- bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Wist je dat er bijna 50.000 kilometer waterleidingen voor ons drinkwater nodig is? Daarom ben jij erg belangrijk! (Spoed)reparaties bij klanten, onderhoud en het verhelpen van storingen: dit levert iedere dag weer uitdagingen op, waarbij een beroep wordt gedaan op jouw vakmanschap, creativiteit en doorzettingsvermogen. 

We denken samen na over het toepassen van de nieuwste technieken, waardoor we nog slimmer en klantgerichter kunnen werken. Dit doen we op de afdeling Netbeheer & Levering met zo'n 180 collega's in de buitendienst, ruim 100 collega's in de binnendienst en 14 collega's op de afdeling Logistiek en Materieel. Samen werken we in 1 van de 5 kernprocessen van onze organisatie en dragen we bij aan 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater voor ruim 5,7 miljoen klanten.

De functie

Jouw werkdag begint wanneer jij jouw voordeur achter je dichttrek en je monteursbus instapt. Je onderhoudt het leidingnet en lost storingen aan het waterleidingnet op, 24 uur per dag 7 dagen per week. Dit betekent dat je naast de dagdiensten ook met regelmaat ingezet wordt in de storingsdiensten. Want jij bent pas klaar als het opgelost is! En het mooie van jouw werk? Vakmanschap en bijdragen aan de maatschappij waarin we leven, in jouw werk staat de volksgezondheid voorop!

Als leerling monteur leer je het vak van monteur kennen. Gedurende twee jaar volg je een BBL-traject waarin je één dag per week naar school gaat en op de andere dagen begeleid wordt door een ervaren monteur in de praktijk. Na het behalen van je diploma ben je Monteur Water op niveau 2 of 3.

Bekijk in deze video hoe onze monteurs Mitchel en Zaïd te werk gaan!

Een aanbod dat je niet mag missen!

Dit is een unieke kans als je vmbo-techniek hebt gedaan en verder wil leren in de praktijk. Dit door Vitens betaalde leer-werktraject duurt twee jaar. Daarna ben je Monteur Water op mbo-niveau 2 of 3. Wat mag je nog meer van ons verwachten?

 • Vitens betaalt jouw BBL-opleiding Gas/Water/Warmte aan het Deltion college in Zwolle. Na het behalen van je diploma én bij goed functioneren bieden we je een vaste baan als Monteur water;
 • Je verdient vanaf het begin al 10% meer dan het minimumloon. Concreet betekent dit dat je bruto maandsalaris vanaf 21 jaar € 2.221,- inclusief FAB is. Het Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (ca. 22%) wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld (8,2%) en eindejaarsuitkering (2,5%);
 • Standaard 25 vakantiedagen per jaar en een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren;
 • Flexibel zijn hoort bij jouw werk en dat maken we natuurlijk zo makkelijk mogelijk met een smartphone, laptop en monteursbus;
 • Wij denken ook aan “later”, daarom heb je ook een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage;
 • Ontwikkeling vinden we belangrijk, ook na afronding van het leer-werktraject! Je hebt na het behalen van je diploma volop keuze voor jouw ontwikkeling met onze ruime opleidingsmogelijkheden en krijg je een persoonlijk Employability Budget.

Wat verwachten we dan van jou?

Ondanks jouw affiniteit met techniek en de wil om te leren gooien we je natuurlijk niet in het diepe! Gedurende het leer-werktraject word je begeleid door een ervaren monteur die je de fijne kneepjes van het vak leert. Wij verwachten van jou dat je leergierig, klantvriendelijk en resultaatgericht bent. Ook hoeven we je natuurlijk niet te vertellen dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken, graag met je handen werkt en bereid bent om ook buiten je reguliere werktijden te werken als het nodig is. 

Dit is wat we ook belangrijk vinden: 

 • Je hebt je vmbo-diploma richting techniek behaald of hebt een technische mbo-opleiding op minimaal niveau 2 afgerond en je wil je graag door ontwikkelen naar de functie van monteur in een leer-werktraject op mbo-niveau 2 of 3 (opleiding Gas/Water/Warmte); 
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en je bent bereid om je rijbewijs E te halen;
 • Je spreekt goed Nederlands; 
 • Je bent woonachtig in de regio Utrecht.

Vitens: jouw nieuwe werkgever?

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat.

Solliciteer nu

Stuur je motivatie met cv in via de ''Solliciteer'' button. De vacature staat open voor reacties tot uiterlijk 17 mei 2020. De gesprekken vinden plaats in de laatste twee weken van mei 2020. We kijken uit naar je reactie!

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Vitens een aangepaste selectieprocedure waarin wij in gezamenlijkheid bepalen op welke wijze we de gesprekken voeren: op 1 van onze kantoren met de richtlijnen van het RIVM in acht nemende of via online tools als Skype.

De laatste kleine lettertjes

 • Overwegen we na de sollicitatieprocedure om jou een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en CV checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s nauwkeurig bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.
 • Voor meer informatie over deze vacature kan je terecht bij Gerry van der Vorst via 06-10640474 of gerry.vandervorst@vitens.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.