Solliciteer nu Pijl rechts

Senior Internal Auditor

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32 - 40 uur
Educatie
HBO/WO
Afdeling
Audit & Advies
Salaris
Maximaal € 74.000,- bruto per jaar incl. FAB

Jouw uitdaging

Water voor nu en later. Vitens garandeert 24 uur per dag en 7 dagen per week betrouwbaar en betaalbaar drinkwater, nu en in de toekomst. Als afdeling Audit & Advies leveren wij hieraan een directe bijdrage door middel van het adviseren van directie en lijnmanagement naar aanleiding van de door ons uitgevoerde audits en adviesopdrachten.

In ons werk richten wij ons op de belangrijkste processen en projecten binnen Vitens en op het continu verbeteren van de kwaliteit van de risicobeheersing daarbij. Hierbij onderscheiden wij ons door objectief en vernieuwend te zijn en werk van hoge kwaliteit te leveren. Het team Audit & Advies heeft een onafhankelijke positie en rapporteert direct aan de directie.

De afgelopen jaren heeft de afdeling Audit & Advies al een stevige groei doorgemaakt in de professionalisering en dit zetten we voort in 2020. Een voorbeeld hiervan is onze ambitie om eind 2020 te voldoen aan de IIA Standaarden omdat wij hier de meerwaarde van inzien. Dit betekent dat we samen in ontwikkeling zijn, zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Je nieuwe afdeling en functie

De afdeling Audit & Advies bestaat uit 4 collega’s en beschikt over een diversiteit aan talent en expertise. We kennen meerdere expertisegebieden, waaronder risicomanagement, interne beheersing, data-analyse, soft controls en kwaliteitsmanagement (ISO 9001). 

De boventoon in jouw agenda is gericht op het zelfstandig voorbereiden, uitvoeren en evalueren van interne audits en adviesopdrachten. Uiteraard bespreek je naderhand jouw conclusies en aanbevelingen met de directie en het lijnmanagement. Realiseer je dat geen audit hetzelfde is! De audits die je uitvoert zijn maatwerkaudits op bedrijfsprocessen, beheersmaatregelen en actuele thema’s zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming, Cybersecurity, SAP Transformatie programma (toereikende AO/IC in SAP S/4 HANA), calamiteitenorganisatie, fraude en procesautomatisering. Je beoordeelt naast de operationele risico’s ook vraagstukken op het gebied van strategie en organisatie-inrichting, projectbeheersing, compliance, kwaliteit, performance en cultuur. 

Door het snel veranderende en vernieuwende karakter van Vitens is geen dag hetzelfde. Je takenpakket is zeer afwisselend, je hebt de ruimte en vrijheid om eigen initiatieven te ontplooien en jouw toegevoegde waarde aan de organisatie te leveren. Je hebt korte lijnen met het lijnmanagement en je bespreekt diverse onderwerpen rondom governance, risicomanagement en interne beheersing. Het management maakt veelvuldig gebruik van jouw expertise waardoor je in een proactief adviserende rol betrokken bent bij een breed scala aan onderwerpen.

Wat breng je mee aan kennis en vaardigheden?

Jij verstaat je vak. Je bent in staat om met jouw expertise en bevlogenheid een belangrijke rol te vervullen bij de ontwikkelingen van de interne auditfunctie binnen Vitens. Met een gezonde dosis energie ga jij proactief en resultaatgericht aan de slag. Complexe materie doorgrond je snel met jouw analytische- en kritische blik. Het glas is bij jou altijd half vol, waardoor je van nature in mogelijkheden denkt. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden waardoor je gemakkelijk in contact komt met jouw omgeving. Je bent leergierig en hebt de intrinsieke motivatie om continu te excelleren en je kunt goed omgaan met veranderingen. Andere functie-eisen:

 • Je werkt aantoonbaar op WO-niveau en je hebt bij voorkeur een RA-, RO- of RE-opleiding afgerond (of je bent bezig met de afronding ervan);
 • Je hebt ruime auditervaring (minimaal vijf jaar) opgedaan bij een (middel-)grote, complexe organisatie (in een soortgelijke functie);
 • Je hebt affiniteit en/of ervaring met data-analyse technieken en IT-applicaties;
 • Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat met kennis en ervaring op het gebied van risicomanagement (3 Lines of Defence-model).

Ons aanbod

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 11 van de WWB cao (max. € 5.068, - bruto per maand, fulltime basis, 40 uur per week), inclusief circa 22% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget met vrije keuze voor geld en/of vrije tijd;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van jouw werk-privébalans;
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden om jouw vaktechnische en persoonlijke vaardigheden te blijven ontwikkelen;
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld;
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage;
 • Een fris en modern kantoor, geopend van 07:00 – 19:00 uur waarbij je begin- en eindtijden kunnen variëren, afhankelijk van jouw voorkeur. Waar jouw agenda het toelaat behoort vanuit huis werken ook tot de mogelijkheden!;
 • Een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk én thuis ook.;
 • De kans om je expertise in te zetten bij internationale (water)projecten in ontwikkelingslanden;
 • De functie kent een werkstijl B2, wat betekent dat bij ≥ 20.000 zakelijke kilometers per jaar je de keuze hebt uit een bedrijfsauto (alleen zakelijke kilometers) of een persoonlijk mobiliteitsbudget van maximaal € 5.000, - per jaar voor woon-/ werkverkeer en zakelijke reizen (€ 0,19 per km).

Solliciteren

Ben je net zo enthousiast geworden over de functie als dat wij zijn? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 27 februari 2020, jouw sollicitatie via onderstaande sollicitatiebutton.

Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op Hugo van Schie (Teammanager Audit & Advies) via e-mail Hugo.vanSchie@vitens.nl of telefonisch: 06-10857350. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Sibel Sener - Armut (Interim recruiter) via e-mail: sibel.armut@vitens.nl of telefonisch: 06-83158408.

Een pre-employment screening en een assessment maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.