Information Security Officer

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
WO
Afdeling
ICT, Architectuur & Beleid
Salaris
Maximaal € 79.000 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

We mogen dan bijna 50.000 kilometer aan waterleidingen in de grond hebben liggen, zonder een strakke ICT organisatie komt er geen water uit de kraan. Aangezien ICT en innovatie alleen maar belangrijker worden de komende jaren, hebben we een nieuwe ICT strategie geïmplementeerd waarbij de ICT organisatie centraal is ingericht. Nu is het tijd om deze strategie waar te maken. Architectuur & Beleid, waar de Information Security Officer (ISO) toebehoort, is onderdeel van de afdeling ICT binnen Vitens. De afdeling ICT zorgt voor de ontwikkeling en beheer van alle ICT systemen binnen Vitens. De afdeling ICT bestaat verder nog uit de volgende teams: Advies & Analyse, Functioneel Beheer, Systeembeheer, Netwerkbeheer, Technisch Applicatiebeheer, Service & Procesmanagement, Projectmanagement en Servicedesk. De totale afdeling ICT bestaat uit circa 100 professionals.

De functie

De ISO is gepositioneerd binnen het team ICT Architectuur & Beleid en rapporteert functioneel aan de CISO (ICT manager). De ISO is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid op het gebied van ICT informatiebeveiliging, ondersteunen en adviseren van het management en toezien op naleving en realisatie van het beleid (lees: kaderstellen, faciliterend en bewakend). Daarnaast geeft de ISO invulling aan risicomanagement functie door risico’s inzichtelijk te maken binnen het Vitens brede ICT landschap en te adresseren aan het verantwoordelijk lijnmanagement.
Binnen het team zijn twee ISO’s werkzaam.

Jouw werkzaamheden kenmerken zich door:
• verantwoordelijkheid voor het ontwerpen, implementeren, borgen en bewaken van het Vitens overkoepelende informatiebeveiligings- en ICT security beleid;
• de vertaling van wettelijke kaders en richtlijnen naar informatiebeveiligings- en ICT security beleid;
• het opstellen en hanteren van een risico framework en zorg dragen voor het omzetten van risico’s in passende maatregelen. Specifiek voor projecten zorg je ervoor dat deze security activiteiten worden opgenomen en uitgevoerd in ICT projecten;
• zorgdragen voor draagvlak en bewustzijn rondom beveiliging en security;
• het fungeren als aanspreekpunt voor actuele en/of acute informatiebeveiligingsincidenten en vragen;
• functionele sturing aan de operationele securityorganisatie;
• beoordelen van de uitkomsten van in- en externe controles en audits en zorg dragen voor de implementatie van passende maatregelen.

Kennis en vaardigheden

• Je hebt een academische opleiding of aantoonbaar academisch werk- en denkniveau; afgerond en minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
• Je bent een gedreven en actiegerichte professional;
• Je bent in staat om te acteren op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je geeft richting en invulling aan de implementatie van verbeterinitiatieven in de (ICT beheer)organisatie;
• Je functie organisatie breed als een zelfstandig adviseur, waarbij je eigenaarschap pakt op de implementatie en borging van security kaders- en richtlijnen;
• Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met business continuity management, security architectuur en de security van Proces Automatisering;
• Je onderscheidt je door sterke competenties op het vlak van overtuigingskracht, verbinden en omgaan met weerstand;
• Je vertaalt specialistische kennis naar een heldere boodschap voor de interne klant;
• Je bent daadkrachtig en daardoor haal jij de resultaten binnen de afgesproken tijd, budget én naar tevredenheid;
• Je bent in het bezit van een CISSP of soortgelijke certificering;
• Je bezit de technische vaardigheden om zaken als penetratietesten of technische analyses uit te voeren.

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 12. Het genoemde bruto jaarsalaris is inclusief een Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget (ca 22%), een persoonlijk opleidingsbudget en een mobiliteitsbudget.

Bijzonderheden

De invulling van deze vacature is in behandeling bij bureau Sterksen, gespecialiseerd in IT recruitment. Voor vragen kun je contact opnemen met Yvonne van Amelsvoort, bureau Sterksen, op het mobiele nummer: 06-41902316.
Je standplaats is Zwolle, maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats, daarvoor krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Overwegen we na de sollicitatieprocedure om jou een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en CV checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Solliciteren

Stuur je CV met motivatie via onderstaande sollicitatiebutton naar Yvonne van Amelsvoort

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.