ICT Architect Intelligent waternetwerk en Industriële automatisering

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
WO
Afdeling
ICT, Architectuur & Beleid
Salaris
Maximaal € 79.300 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

We mogen dan bijna 50.000 kilometer aan waterleidingen in de grond hebben liggen, zonder een strakke ICT organisatie komt er geen water uit de kraan. ICT en innovatie wordt alleen maar belangrijker, we brengen steeds meer intelligentie in ons waternetwerk. Hoe we deze verandering gaan realiseren daar kun jij richting aan geven als architect in het ICT-team Architectuur & Beleid.

Het team Architectuur & Beleid is onderdeel van de afdeling ICT binnen Vitens. De afdeling ICT zorgt voor de ontwikkeling en beheer van alle ICT systemen binnen Vitens. De afdeling ICT bestaat verder nog uit de volgende teams: Advies & Analyse, Functioneel Beheer, Systeembeheer, Netwerkbeheer, Technisch Applicatiebeheer, Service & Procesmanagement, Projectmanagement en Servicedesk. De totale afdeling ICT bestaat uit circa 100 professionals.

De functie

We leveren drinkwater van topkwaliteit en gebruiken daarvoor steeds meer ICT-intelligentie in het productieproces. Als Architect geef je richting aan deze ontwikkeling. Je zorgt dat nieuwe technologieën, zoals sensoren, communicatieprotocollen en besturing, effectief toe zijn te passen.

Daarvoor werk je intensief samen met verschillende disciplines zoals ICT Security, planvormers, projectmanagers, informatieanalisten en beheerders van de procesautomatisering.

 

Het team Architectuur & Beleid ontwerpt en realiseert de enterprise architectuur en stelt richtinggevend, strategisch en tactisch beleid op. Het is een breed werkterrein en omvat onder andere informatiebeveiliging, ontwerpen van de applicatie- en technische architectuur en innovatietrajecten.
Als Architect ben je verantwoordelijk voor het vertalen van de informatiebehoefte vanuit de business naar een concrete architectuur visie en de uitwerking van (architectuur)kaders, doelstellingen, standaarden en projecten om de visie te realiseren. Je geeft daarmee inhoudelijk richting aan de modernisering van bestaande procesautomatisering en de inzet van IIoT in het distributienet. Je neemt daarvoor ook deel in projecten om de projectarchitectuur te detailleren en te bewaken. Je doet voorstellen tot verbetering in bestaande omgeving die bijdragen aan een veiliger en gebruikersvriendelijke omgeving, passend bij de visie van Vitens.

Je primaire aandachtsgebied daarin is het intelligente waternetwerk en de industriële procesautomatisering. Je stemt je aanpak af met andere domeinen, zo draag je bij aan het realiseren van een intelligent waternetwerk.
Je signaleert en analyseert belangrijke ICT ontwikkelingen en zet deze om in toepasbare oplossingen voor Vitens. Je brede blik op de organisatie en ICT ontwikkelingen gebruik je bij het uitwerken van businesscases, projectvoorstellen en veranderprogramma’s.

Kennis en vaardigheden

Je hebt een WO werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring met betrekking tot het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van architecturen (business-, informatie-, applicatie- en technische architectuur). Je hebt ruime ervaring met industriële procesautomatisering en IIoT. Je bent bekend met utiliteitsmarkten, utiliteitsbedrijven en internationale PA standaarden.

Je geniet van complexe vraagstukken en beweegt je makkelijk in alle lagen van de organisatie om informatie uit te wisselen. Je bent onafhankelijk in je oordeelsvorming en kunt helder verwoorden waarom je keuzes maakt. Je zoekt de verbinding en werkt graag samen om je doelen te realiseren.

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 12. Het genoemde bruto jaarsalaris is inclusief:

  • een Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget (ca 23%);

  • een persoonlijk opleidingsbudget;

  • een mobiliteitsbudget.

Bijzonderheden

Voor vragen kun je contact opnemen met Wido van der Lei, teammanager Architectuur & Beleid via wido.vanderlei@vitens.nl

Je standplaats is Zwolle, maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats, daarvoor krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Solliciteren

De sollicitatieprocedure voor deze functie verloopt via Sterksen. Jouw sollicitatie (CV en motivatie) kun je via onderstaande sollicitatiebutton aan Yvonne van Amelsvoort richten.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.