Solliciteer nu Pijl rechts

Functioneel beheerder SAP FICO

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40
Educatie
HBO
Afdeling
ICT
Salaris
Max. € 4.830 bruto per maand (40 uur, incl. FAB)

De uitdaging

Water winnen, zuiveren en leveren aan 5,7 miljoen mensen gaat gepaard met complexe ICT-systemen en applicaties. Onze totale ICT-afdeling telt dan ook zo’n 100 professionals.

Vitens loopt voorop als het gaat om de implementatie van de nieuwste technieken zoals de huidige S4Hana implementatie. Opvallend aan deze beheerfunctie is dat we bij Vitens functioneel beheer en technisch applicatiebeheer in één afdeling hebben samengevoegd zodat je nauw samenwerkt.

Je werkt samen met collega’s van verschillende afdelingen om jouw vakgebied én jezelf op een steeds hoger plan te brengen. Natuurlijk hou je daarbij de kosten en deadlines in de gaten, maar… kwaliteit is dé prioriteit. Wij zoeken daarom ook een Senior.

Bij het zoeken naar nieuwe oplossingen kun jij je stempel drukken op de ontwikkeling van SAP R3 FICO, MM, RE en draai je volop mee met de implementatie van S4Hana.


De functie

Je gaat werken bij het team Applicatie beheer bedrijfssystemen (ABB) dat onderdeel is van de afdeling ICT. Samen met je collega’s zorg jij er op de eerste plaats voor dat alle systemen altijd optimaal draaien.

Maar als Senior Functioneel Beheerder zit je ook dicht bij de klant. Zo zorg je door het verzorgen van gebruikerstrainingen er voor dat andere collega’s onze systemen goed snappen en kunnen gebruiken.

Concrete werkzaamheden zijn:

 • Oplossen van incidenten;deelname aan projecten, zoals de implementatie van S4Hana;
 • meewerken aan onderhoud, change management en functionele testen;
 • bewaken van prestatieniveaus, onderhoud en 2e en 3e lijns support;
 • bijhouden van marktontwikkelingen, kansen signaleren en SAP FICO & MM innoveren

Kennis en vaardigheden

Je moet je thuis voelen in een ICT afdeling met ambitie. We geloven in medewerkers die ondernemerschap tonen en willen meedenken in de verdere ontwikkeling van de afdeling. Daarnaast vragen wij:

 • Een afgeronde HBO opleiding (informatiekundige richting) met specialisatie ICT, of minimaal HBO werk- en denkniveau, aangevuld met relevante opleidingen;
 • je hebt meerdere jaren ervaring met het functioneel beheren van SAP ECC (FICO, MM);
 • ervaring met de modules SD, RE, TM en VIM is een pré;
 • collegiale, ondernemende en ontwikkelings- en oplossingsgerichte instelling;
 • een stressbestendige doorzetter die verder kijkt dan de eigen discipline.

Arbeidsvoorwaarden

Je hebt bij Vitens volop kans om voorop te lopen, te pionieren, je vakgebied te innoveren, en tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen. Vitens is voortrekker in technologische vernieuwing en SAP is daarbij een speerpunt.

Bij Vitens werken we met persoonlijke carrière plannen en reserveren we graag budget voor mensen die zich binnen en buiten werktijd verder willen ontwikkelen.

Wij bieden verder (op fulltime basis, 40 uur per week):

 • de functie van senior functioneel beheerder is ingedeeld in schaal 9 van CAO-WWB en betaalt max. € 3.966 bruto per maand voor 40 uur. Indien je er voor kiest om het vaste salaris element Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget maandelijks te laten uitkeren dan ontvang je het inkomen van € 4.830 bruto per maand; 
 • 22% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget is met vrije keuze voor geld en/of vrije tijd;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans;
 • ruimte en faciliteiten om flexibel te werken, thuis of op diverse locaties;
 • ruime opleidingsmogelijkheden en persoonlijk ontwikkelbudget om je breder inzetbaar te maken voor je huidige en toekomstige functies binnen Vitens;
 • de kans om ervaring op doen door tijdelijk te werken op een andere afdeling via het Vitens Transfer Point en de kans om jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International.

Bijzonderheden

Pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat wij je identiteit controleren. Daarnaast vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en zullen we om enkele referenties vragen. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.


Solliciteren

Solliciteren? Graag ! Solliciteren kan via de sollicitatiebutton op de website. Graag sollicitatiebrief en CV aan ons versturen.

 

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Hendrik Bijma, teammanager Applicatiebeheer, telefoon 06 - 82 059 881.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Vitens een aangepaste selectieprocedure waarin wij in gezamenlijkheid bepalen op welke wijze we de gesprekken voeren: op 1 van onze kantoren met de richtlijnen van het RIVM in acht nemende of via online tools als skype.


Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Wij winnen, zuiveren en leveren topkwaliteit, betaalbaar en duurzaam drinkwater aan 5,7 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland en aan enkele gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 93 productiebedrijven en ruim 49.000 kilometer waterleiding leveren we elk jaar zo’n 350 miljoen m3 schoon drinkwater. Daarbij werken wij nauw samen met alle mensen en bedrijven die wonen en werken in het land boven onze bronnen. Samen kunnen we ook op langere termijn zorgen voor een schone leefomgeving, een schone bodem, en dus ook voor schoon en lekker kraanwater.

 


Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.