Enterprise Architect Procesautomatisering

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
WO
Afdeling
ICT, Architectuur & Beleid
Salaris
Maximaal € 79.300 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

We mogen dan bijna 50.000 kilometer aan waterleidingen in de grond hebben liggen, zonder een strakke ICT organisatie komt er geen water uit de kraan. Aangezien ICT en innovatie alleen maar belangrijker worden de komende jaren, waarin we steeds meer intelligentie in ons waternetwerk brengen, hebben we een nieuwe IT strategie geïmplementeerd waarbij de ICT organisatie centraal is ingericht. Nu is het tijd om deze strategie waar te maken. Architectuur & Beleid, waar de Enterprise Architect toebehoort, is onderdeel van de afdeling ICT binnen Vitens. De afdeling ICT zorgt voor de ontwikkeling en beheer van alle ICT systemen binnen Vitens. De afdeling ICT bestaat verder nog uit de volgende teams: Advies & Analyse, Functioneel Beheer, Systeembeheer, Netwerkbeheer, Technisch Applicatiebeheer, Service & Procesmanagement, Projectmanagement en Servicedesk. De totale afdeling ICT bestaat uit circa 100 professionals.

De functie

Het team Architectuur & Beleid is verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de enterprise architectuur. Het brede werkterrein omvat de governance, informatiebeveiliging, de innovatie en de planning van de business-, informatie-, applicatie- en technische architectuur. Als Enterprise Architect ben je verantwoordelijk voor het vertalen van de informatiebehoefte vanuit de business en de meerjaren visie op de inrichting en organisatie van de informatievoorziening naar (architectuur)kaders, doelstellingen, standaarden en projecten. Je primaire aandachtsgebied daarin is de procesautomatisering en de ontwikkeling van het intelligente waternetwerk. Je draagt zorg voor de afstemming van de verschillende invalshoeken en bewaakt de realisatie en doorontwikkeling van de enterprise architectuur. Je signaleert en analyseert belangrijke ontwikkelingen op het gebied van informatievoorzieningstoepassingen en – processen en zet deze om naar bedrijfsspecifieke proposities. Door integratie en uitnutting van verschillende informatiesystemen en infrastructuren lever je een bijdrage aan de optimale bedrijfsprocesvoering. Daarnaast breng je je architecturale expertise in bij het opstellen van businesscases, projectvoorstellen en veranderprogramma’s.

Kennis en vaardigheden

Je hebt een WO werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring met betrekking tot het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van enterprise architecturen (business-, informatie-, applicatie- en technische architectuur). Je hebt ruime ervaring met procesautomatisering en IoT. Je bent bekend met utiliteitsmarkten, utiliteitsbedrijven en internationale PA standaarden. Je beweegt je makkelijk in alle lagen van de organisatie en je bent klantgericht. Je bent onafhankelijk in je oordeelsvorming en kunt helder verwoorden waarom je keuzes maakt. Je kunt overtuigend communiceren op business niveau en je hebt gevoel voor politieke verhoudingen in een complexe omgeving. Je bent in staat zelfstandig je taak te vervullen, maar wordt ook getypeerd als teamplayer.

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 12. Het genoemde bruto jaarsalaris is inclusief een Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget (ca 23%), een persoonlijk opleidingsbudget en een mobiliteitsbudget.

Bijzonderheden

De invulling van deze vacature is in behandeling bij bureau Sterksen, gespecialiseerd in IT recruitment. Voor vragen kun je contact opnemen met Yvonne van Amelsvoort, bureau Sterksen, op het mobiele nummer: 06-41902316.
Je standplaats is Zwolle, maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats, daarvoor krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.


Solliciteren

Stuur je CV met motivatie via onderstaande sollicitatiebutton naar Yvonne van Amelsvoort (Sterksen).

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.