Data Scientist

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
WO niveau
Afdeling
Business Development
Salaris
Maximaal €61.000,- bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Wij garanderen 24 uur per dag water van topkwaliteit voor iedereen op elke plaats. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en veel verder in de toekomst. De afdeling Business Development houdt zich bezig met de vraag waar Vitens staat over zo’n 5 tot 10 jaar. Hierbij richten wij ons volledig op toekomstige ontwikkelingen door onderzoek- en innovatieprojecten te ontwikkelen en coordineren. Van groot belang is de aansluiting op de business. Om die reden moeten onze tactische keuzes resulteren in toepasbare oplossingen voor de organisatie. Samenwerking is de sleutel tot succes. Daarom zoeken wij contact met collega's, experts en partners binnen en buiten Vitens. Wat ons verbindt, is onze visie op de toekomst. Samen met collega's en externe partners verspreiden wij deze visie en werken wij eraan om deze verder vorm te geven.

Kijk op vitensinnoveert.nl voor een actueel beeld van onze onderzoek- en innovatiethema’s.

De functie

Vitens ziet de datascientist als de ingenieur van de toekomst. Daarom hebben we hier de afgelopen jaren flink in geïnvesteerd. Nu is het moment gekomen dat we ons team Data Science uitbreiden van 2 naar 3 personen.

Als Data Scientist bij Vitens werk je volgens een scrum-aanpak aan verschillende projecten. Een team vertegenwoordigers van verschillende afdelingen fungeert als klant: zij vullen de backlog met aansprekende projecten uit de hele business en zij helpen mee bij de implementatie en evaluatie van de resultaten. Omdat Data Science als discipline relatief nieuw is binnen Vitens, spreekt niet iedereen automatisch je taal. Het is daarom belangrijk dat je de aansluiting vindt bij de taal en belevingswereld van collega’s die samen met jou de ontwikkeling doormaken naar medewerker van een data-gestuurd waterbedrijf. We verwachten dus dat jij het ziet als een uitdaging om data gerelateerde vraagstukken te vertalen naar bedrijfskundige oplossingen door concrete projecten en initiatieven op te zetten en nauw samen te werken met de business, zoals met de afdeling ICT en Asset Management.

Kennis en vaardigheden

We hebben voorkeur voor iemand met een meer statistische achtergrond. Je bent in staat om met jouw vakmanschap en bevlogenheid een belangrijke rol te vervullen op het gebied van data science. Met een gezonde dosis energie ga jij pro-actief en resultaatgericht aan de slag. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden waardoor je gemakkelijk in contact komt met jouw omgeving. Dit, in combinatie met analytisch vermogen, visie en inhoudelijk kennis op het gebied van data science, maakt dat je sterk bent in het creëren van draagvlak.

 • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding die een geloofwaardige basis biedt voor de functie van Data Scientist. Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring op het vlak van data-analyse en data verrijking. Ervaring met programmeren in Python of R is een vereiste.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met werken aan multidisciplinaire projecten en bent in staat om je vak te vertalen naar mensen die geen expert zijn.

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 4.176,- bruto per maand) van de WWB cao;
 • Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 22%. Onderdeel van dit budget zijn bijvoorbeeld het aanschaffen van extra vrije dagen, een inzetbaarheidsbudget voor een beter balans tussen werk- en privé en (eigen regie over de uitbetaling van) je vakantiegeld en eindejaarsuitkering;
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International;
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld;
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage;
 • Vanuit de functie van Data Scientist beschik je over een persoonlijk mobiliteitsbudget van maximaal € 5.000,- per jaar voor woon-/ werkverkeer en zakelijke reizen (€ 0,19 per km).

Bijzonderheden

 • Overwegen we na de sollicitatieprocedure om je een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit nagaan, je CV checken, navraag doen bij referenten en je diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig bekijken. Daarnaast vragen we je om een Verklaring omtrent het Gedrag te overleggen. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie;
 • Een assessment onderdeel zijn van deze procedure;
 • Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Rik Thijssen (Manager Business Development). Dit kan per mail via rik.thijssen@vitens.nl of telefonisch: 06-22517020.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Stuur dan op uiterlijk 24 juni 2018 jouw CV met motivatie in via de sollicitatie button. Ons streven is om in de eerste helft van juli de eerste gesprekken te plannen.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.