Soliciteer nu Pijl rechts

Medewerker Workforce Management (WFM)

Standplaats
Arnhem
Aantal uren
32- 40
Educatie
Aantoonbaar MBO + werk/denkniveau
Afdeling
Klant en Facturatie
Salaris
Max € 51.000,- bruto per jaar incl. FAB (schaal 8)

De uitdaging

Medewerker Workforce Management (WFM) zorgt voor slimme roosters, zodat de 250 mensen die onze 8 miljoen klanten bedienen succesvol én plezierig hun werk kunnen doen. Vitens en Evides leveren samen vers en schoon drinkwater aan 8 miljoen mensen. Deze klanten kunnen niet voor ons kiezen. Dus kiezen wij voor hén door ze perfecte service te bieden. En dat is waar de in totaal zo’n 250 mensen van onze afdeling Klant & Facturatie (K&F) elke dag keihard aan werken. We geven de klanten via telefoon, mail, WhatsApp, chat en social media zo snel mogelijk antwoord op zeer uiteenlopende vragen. Om vervolgens hun problemen tot tevredenheid op te lossen. Het inplannen van al dit werk is geen simpel klusje. Hoe zorg je dat er altijd voldoende collega’s met verstand van zaken beschikbaar zijn om de klanten te bedienen zonder dat er wachtrijen ontstaan? En hoe hou je ook de medewerkers zélf blij met een goede balans tussen werk en vrije tijd? Dat is jouw boeiende taak in het Team WFM als Medewerker Workforce Management.

De functie Medewerker Workforce Management

De afdeling K&F houdt zich puur bezig met service rond administratieve zaken, maar telt toch ruim 20 werkstromen, verdeeld over twee bedrijven. Jij zorgt voor een goede planning en stelt (met software van Verint) strakke en efficiënte roosters op, waarbij je de verwachte werkdruk koppelt aan beschikbaarheid. Daarbij reageer je alert en flexibel als jouw zorgvuldig opgestelde planning ineens omgegooid moet worden. We doen natuurlijk aan forecasting, maar je werkt drie weken vooruit en kunt niet alles zien aankomen. Een griepgolf, extreem weer, een computerstoring. Jij probeert het - samen met je drie collega’s en in overleg met de teammanagers Operatie - zo goed mogelijk op te vangen. Concrete taken zijn onder meer:

 • met een lach op je gezicht en veel plezier meewerken aan een goede sfeer in het team;
 • middels een goede WFM-cyclus actief bijdragen aan het welzijn van je ruim 250 collega’s;
 • werken aan het belang van de klant én aan de (financiële) bedrijfsdoelstellingen;
 • vanuit jouw expertise bijdragen aan verbeterprojecten en actieplannen, inclusief uitvoering;
 • meedenken en -werken aan de doorontwikkeling van onze professionele tooling en ons beleid.

MBO plus en ervaring met de hectiek van WFM

In deze functie loop je het gevaar overspoeld te worden door de waan van de dag. Bijvoorbeeld als er ineens allerlei dingen tegelijk gebeuren en iedereen iets anders van je wil. Dan komt je ruime ervaring als Workforce Management Planner of Scheduler goed van pas. Je weet dat ook deze storm weer overwaait, en behoudt het overzicht zonder de details uit het oog te verliezen. Voor dit werk moet je goed cijfermatig inzicht hebben en ook mensen kunnen lezen. Als het kan flexibel zijn, en als het moet toch je poot stijf houden. Eerlijk en helder zijn, vanuit een begripvolle basisinstelling én met een glimlach. Belangrijke eigenschappen zijn verder:

 • MBO+ functioneringsniveau en minimaal drie jaar relevante ervaring;
 • kennis van moderne administratieve tools en liefst ervaring met Verint, CC/math/CCforecasting;
 • resultaatgericht, accuraat, stressbestendig, sterk in plannen en organiseren;
 • flexibele, sympathieke collega die zichzelf en zijn of haar omgeving steeds wil verbeteren.

Afwisseling en groei, met goede werk-privébalans

Je werkt 32 tot 40 uur per week, in te vullen gedurende onze openingstijden, van circa 7.30 uur tot 17.00 uur. Je kunt samen met je drie collega’s regelen wanneer je werkt. In deze functie heb je veel invloed op de kwaliteit van het werk van onze servicemedewerkers en via hen op de klanttevredenheid bij de grootste waterleveranciers van Nederland. Met alle ruimte om te leren én om fouten te maken, want je teamgenoten staan vierkant achter je. Wij bieden je bij fulltime (40 uur per week) werken:

 • een functie in schaal 8 (€ 2.612 - € 3.483,- bruto per maand);
 • 22% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget met vrije keuze voor geld en/of vrije tijd;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans;
 • mobiliteitsbudget tot € 5.000,- per jaar voor woon/werkverkeer (€0,19 p/km);
 • ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en inzet in internationale waterprojecten.

 

 

Bijzonderheden

Overwegen we na de sollicitatieprocedure om je een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat wij jouw identiteit controleren. Daarnaast vragen we je om een Verklaring omtrent het Gedrag en zullen we om enkele referenties vragen. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

 

Een assessment kan onderdeel zijn van deze sollicitatieprocedure.

Ben jij de roosterkoning(in) die wij zoeken?

Voor meer informatie over deze boeiende functie kun je bellen met Arnoud van Esch, Teammanager Bedrijfsbureau, telefoon 06-19279855 of mailen naar arnoud.vanesch@vitens.nl. Je schriftelijke sollicitatie mail je via onderstaande sollicitatiebutton.  

Graag ontvangen wij jouw CV en motivatie uiterlijk 31 augustus 2019.

Over Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Wij winnen, zuiveren en leveren topkwaliteit, betaalbaar en duurzaam drinkwater aan 5,6 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland en aan enkele gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 100 waterzuiveringsinstallaties en 49.000 kilometer waterleiding leveren we elk jaar zo’n 350 miljoen m3 schoon drinkwater. Daarbij werken wij nauw samen met alle mensen en bedrijven die wonen en werken in het land boven onze bronnen. Samen kunnen we ook op langere termijn zorgen voor een schone leefomgeving, een schone bodem, en dus ook voor schoon en lekker kraanwater.

In jouw functie als Medewerker WFM verricht je ook dienstverlening voor Evides Waterbedrijf, samen met Vitens goed voor 8 miljoen mensen en bedrijven.  

 

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.