Solliciteer nu Pijl rechts

Adviseur Veiligheid & Gezondheid

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
Minimaal 32 uur per week
Educatie
HBO
Afdeling
HR
Salaris
maximaal € 4.367 bruto per maand

De uitdaging

Dag en nacht betrouwbaar en lekker water uit de kraan is zo vanzelfsprekend, maar het is nog flink ingewikkeld om dat voor elkaar te krijgen. En al helemaal als je je bedenkt dat onze (klein)kinderen later ook zorgeloos willen genieten van kraanwater.

Het team Veiligheid & Gezondheid maakt, met ongeveer 4 fte, onderdeel uit van de stafafdeling HR van Vitens. Het team adviseert over en faciliteert in impactvolle en effectieve veiligheidsonderwerpen met veel stakeholders. Denk daarbij aan de ruim 1.400 medewerkers van Vitens, collega-bedrijven in de waterketen, certificerende instellingen, opdrachtnemers, regionale en landelijke netwerken, het bevoegd gezag en tal van andere stakeholders.

De functie

In de functie van Adviseur Veiligheid & Gezondheid zorg je voor het creëren van draagvlak voor en ontwikkeling van V&G-beleid naar duurzaamheidsbeleid met de focus op inzetbaarheid, gezondheid en veiligheid. Je draagt bij aan de formulering, ontwikkeling en verbetering van het veiligheidsbeleid in samenwerking met de Teammanager. Je bent een uitstekende adviseur, regisseert veiligheidsprojecten, bent casemanager in lastige trajecten, voert V&G-onderzoeken uit en je bent een vraagbaak voor teams en leidinggevenden. Ook geef je presentaties en toolboxen over veiligheidsonderwerpen.
Verder ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van interne audits, inspecties/ risicoanalyses en het beoordelen van werksituaties. Ook toets en controleer jij activiteiten en veiligheidsplannen met een risico en de te nemen V&G-maatregelen.

Kennis en vaardigheden

 • Je bent, naast een afgeronde HBO, ook minimaal in het bezit van een MVK-diploma;
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
 • Je beschikt over aantoonbare ervaring met en kennis van CROW 400, Stoffenmanager, ISO 45001 en ISO 14001 (pre);
 • Je hebt kennis van relevante arbowetgeving;
 • Je hebt een proactieve houding en weet verbinding te maken met mensen op alle niveaus in de organisatie;
 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en je kunt goed plannen en organiseren;
 • Je bent resultaatgericht, je toetst voortgang van activiteiten en stuurt deze bij waar nodig en ondersteunt anderen bij het opstellen van veiligheid & gezondheid doelstellingen;
 • Jij krijgt energie van vernieuwingen en neemt hierin graag jouw collega’s mee.

Arbeidsvoorwaarden

Je hebt bij Vitens volop kans om voorop te lopen, te pionieren, je vakgebied te innoveren, en tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen.

Wij bieden verder (op fulltime basis):

 • Een functie in schaal 10 (maximaal € 4.367 bruto per maand, dit is salarisschaal per 1-1-2020). Dit is exclusief 23,13% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans;
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International;
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld;
 • Vanuit de functie van Adviseur Veiligheid & Gezondheid beschik je over een bedrijfsauto voor zakelijke kilometers;
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage;

Bijzonderheden

 • Pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat wij je identiteit controleren. Daarnaast vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en zullen we om enkele referenties vragen. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.
 • Het betreft een baan voor minimaal 32 uur per week met standplaats in Zwolle.
 • Voor nadere informatie omtrent de functie kan je contact opnemen met Peter Ploeger (Teammanager Veiligheid & Gezondheid) via peter.ploeger@vitens.nl of 06-23087186. Voor vragen rondom het sollicitatieproces kan je contact opnemen met Sibel Sener-Armut via sibel.armut@vitens.nl.

Solliciteren

Solliciteren? Solliciteren kan tot 31 januari via de sollicitatiebutton op de website.

Over Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Wij winnen, zuiveren en leveren topkwaliteit, betaalbaar en duurzaam drinkwater aan 5,7 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland en aan enkele gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 93 productiebedrijven en ruim 49.000 kilometer waterleiding leveren we elk jaar zo’n 350 miljoen m3 schoon drinkwater. Daarbij werken wij nauw samen met alle mensen en bedrijven die wonen en werken in het land boven onze bronnen. Samen kunnen we ook op langere termijn zorgen voor een schone leefomgeving, een schone bodem, en dus ook voor schoon en lekker kraanwater.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.