Solliciteer nu Pijl rechts

Controller

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
36 - 40 uur
Educatie
HBO
Afdeling
Finance & Control
Salaris
Maximaal € 65.000 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Om binnen Vitens succesvol te kunnen zijn, zijn we op zoek naar een kandidaat die aansluiting vindt bij onze kernwaarden. Wat we graag in je drive en motivatie willen terugzien, zijn aspecten die wij herkennen als fris vakmanschap, grensverleggend en relevant voor de klant. Wij zijn binnen de afdeling Finance & Control op zoek naar een controller met als aandachtsgebieden Klant & Facturatie en ICT. Klant & Facturatie is verantwoordelijk voor de klantcontacten, klantenadministratie, facturatieprocessen, debiteurenbeheer en de analyse van de wateromzet. ICT draagt zorg voor het beheer van ICT-middelen en -diensten, informatiemanagement en het uitvoeren van innovatieve IT-projecten in opdracht van de business.  

De afdeling Finance & Control is verantwoordelijk voor de Planning & Control cyclus binnen Vitens. De afdeling draagt zorg voor een juiste, volledige en geactualiseerde financiële administratie, zodanig dat het management inzicht krijgt in de performance van enerzijds onderdelen van Vitens alsook de totale organisatie. De afdeling Finance & Control bestaat uit een team van ruim 45 medewerkers. Ons mission statement is: "Samen cijfers betekenis geven". Dit willen we realiseren door betrouwbaar en objectief te informeren en vanuit onze expertise (soms dwingend) te adviseren. Onze kernwaarden daarbij zijn: vertrouwen, verbinding en uitdaging.

De functie

Als controller ondersteun je de Businesscontroller en Teammanagers van je aandachtsgebieden bij het ontwikkelen, besturen, beheersen en verbeteren van de informatievoorziening. Je draagt bij aan het realiseren van bedrijfs- en procesdoelstellingen en ondersteunt de besluitvorming door het uitvoeren van bedrijfseconomische calculaties. Aan jou de uitdaging om de consequenties te beoordelen voor de planning en realisatie van budgetten van de teams en investerings- en exploitatie projecten. Daarnaast heb je een belangrijke rol in het beoordelen van de betrouwbaarheid van de informatievoorziening en interne beheersing (AO/IB). Je krijgt energie van het gevraagd en ongevraagd adviseren aan de Teammanagers en de Business Controller.

Kennis en vaardigheden

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van bedrijfseconomie, controlling of accounting.
 • Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring op vergelijkbaar niveau in een (middel)grote organisatie.
 • Je staat voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent resultaatgericht, gedreven, je kunt goed analyseren en plannen en je bent zorgvuldig.
 • Je weet als geen ander te verbinden, zoekt het management op, je bent gericht op samenwerking en je werkt klantgericht (maar niet klant gezwicht). Het management ziet je echt als sparringpartner. Samen cijfers betekenis geven zit in je genen. Je verliest hierbij je onafhankelijke rol niet uit het oog en bent niet bang voor weerstand.
 • Je levert werk van hoog kwaliteitsniveau. Flexibel en zelfstandig werken is je toevertrouwd en je voelt je prettig bij outputgerichte aansturing.

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 4.475,- bruto per maand) van de WWB cao;
 • Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 22%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
 • Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International;
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld;
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage;
 • Je standplaats is Zwolle. Vanuit de functie van controller beschik je over een persoonlijk mobiliteitsbudget van maximaal € 5.000,- per jaar voor woon-/ werkverkeer en zakelijke reizen (€ 0,19 per km).

Bijzonderheden

 • Overwegen we na de sollicitatieprocedure om je een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en CV checken door vorige werkgevers te benaderen en je diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integer en betrouwbare organisatie. 
 • Tevens kan een assessment onderdeel zijn van deze procedure.
 • Voor meer informatie over deze vacature kan je per mail terecht bij Peter Postma, Business Controller: peter.postma@vitens.nl.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan zien we je sollicitatie graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 februari 2020 tegemoet. Stuur jouw CV met motivatie via onderstaande sollicitatie button naar het secretariaat van de afdeling F&C.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen mensen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend. Ook bemoeien we ons nadrukkelijk met maatschappelijke discussies over water. Zodat we ook in de toekomst onze klanten kunnen blijven voorzien van schoon en lekker kraanwater.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.