Solliciteer nu Pijl rechts

Controleur Drinkwaterinstallaties

Standplaats
Mobiel/Vanuit huis (werkgebied Utrecht)
Aantal uren
40 uur
Educatie
MBO (installatie) techniek
Afdeling
Laboratorium
Salaris
Maximaal €51.000 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Het Laboratorium bewaakt voor Vitens en haar externe opdrachtgevers de (drink)waterkwaliteit van productielocaties, het distributienet tot aan de levering en de risicovolle binnen installaties.

Het Team Controle & Beheer Drinkwaterinstallaties bestaat uit circa 25 controleurs. Deze controleurs controleren op jaarbasis circa 14.000 bedrijven en instellingen op veiligheid en Legionella. Deze controles worden uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, afdeling Inspectie Leefomgeving en Transport(IL&T). Deze taak wordt geautomatiseerd uitgevoerd. De controleurs worden drie dagen per week ingepland en voeren de controles uit met behulp van een Tablet. Op de overige dagen worden zelfstandig taken opgehaald uit de takenbox. Dit zijn met name klachtenafhandelingen en hercontroles. 

De functie

Wij zijn op zoek naar een controleur drinkwaterinstallaties. Je hoofdtaak is het controleren van binnen installaties op veiligheid en/of Legionella.

Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Het controleren van risicovolle (drink)waterinstallaties conform (landelijk) beleid en procedures (risicoklasse 2/3/4/5) en beoordeel je het Legionella beheer door middel van een audit. En je draagt zorg dat de voorgestelde/verplichte aanpassingen uitgevoerd worden, ten einde de volksgezondheid te waarborgen.
 • Het coördineren van controlewerkzaamheden voor de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT); het zelfstandig uitvoeren van de controles en rapporteren van bevindingen richting de klant en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hiernaast geef je uitleg aan de klant over het door ILT vastgestelde beleid.
 • Je begeleidt en bespreekt het ontwerp van nieuwe grote installaties met de klant.
 • Je analyseert, na opschaling vanuit Netbeheer en Leveren, de omvang en impact van complexe klachten. Deze kunnen betrekking hebben op de kwaliteit en/of kwantiteit van het te leveren water. Voert (indien nodig) metingen uit.

Kennis en vaardigheden

Wij zijn op zoek naar een communicatief vaardig controleur drinkwaterinstallaties met kennis van de relevante wetgeving.

Andere gewenste eigenschappen zijn:

 • Afgeronde MBO+ opleiding, bij voorkeur in de richting van (installatie)techniek;
 • Het willen volgen van de Basisopleiding Distributie en de functieopleiding Controle van leidingwaterinstallaties;
 • De volgende (functie)competenties: resultaatgerichtheid, mondelinge- en schriftelijke communicatie en accuratesse;
 • Tot slot beschikt je over een lerende houding en sta je open voor ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

Naast de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de belangrijke drinkwaterveiligheid, heeft deze baan ook andere stevige pluspunten. Zo kun je inhoudelijk echt je ei kwijt. Jouw ideeën over hoe het beantwoorden van klantvragen en plannen beter kan, vinden bij Vitens snel hun weg naar de praktijk.

De arbeidsvoorwaarden die wij bieden zien er als volgt uit:

 • De functie is ingedeeld in schaal 8 (max. € 3.483,- bruto per maand) van de WWB cao;
 • Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 22%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
 • Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.
 • Vanuit jouw functie werk je flexibel in de regio en is jouw standplaats vanuit huis/mobiel. De benodigde middelen zoals een smartphone, tablet en bedrijfsauto (voor alleen zakelijke kilometers) worden beschikbaar gesteld;
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International;
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage.

Bijzonderheden

Overwegen we na de sollicitatieprocedure om jou een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en CV checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

De vacature is gericht op het werkgebied Utrecht.

Interesse?

Solliciteren kan door jouw motivatiebrief en CV via onderstaande sollicitatiebutton te versturen voor 31 januari 2020. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jan van Vliet, Teammanager Controle & Beheer DWI: Jan.vanvliet@vitens.nl

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.