Contractmanager Ontwerp & Aanleg

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO
Afdeling
Ontwerp & Aanleg, Bedrijfsbureau
Salaris
Maximaal € 61.000 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Iedere dag wordt er in Nederland volop ontwikkeld en gebouwd, zoals nieuwe woonwijken, snelwegen en andere grote infraprojecten. Dit betekent dat wij continu onze drinkwaterinfrastructuur moeten aanpassen om ervoor te zorgen dat al onze klanten 24/7 veilig en lekker drinkwater uit de kraan krijgen. Daarom werkt onze afdeling Ontwerp & Aanleg voortdurend aan het aanleggen van nieuwe leidingen en het verleggen van bestaande. Daarnaast vinden bij de bovengrondse infrastructuur (de productiebedrijven van Vitens) renovatie- en nieuwbouwprojecten plaats. Om ons hierbij te helpen zijn we op zoek naar een Contractmanager.
We zijn een professionele projectorganisatie, waarbinnen de samenwerking met onze ketenpartners belangrijk is. We zoeken dan ook collega’s die gezamenlijk resultaat willen neerzetten, standvastig zijn, passie hebben voor hun vak én onze klanten.

Het team Bedrijfsbureau faciliteert medewerkers en management van de gehele afdeling Ontwerp & Aanleg om projecten en processen professioneel, voorspelbaar en volgens verwachtingen en afspraken met onze ketenpartners te realiseren.
Het Bedrijfsbureau heeft een ondersteunende, adviserende en toetsende rol hebben richting de overige teams van O&A op verschillende vakgebieden. Om dit te realiseren zijn wij dus op zoek naar een contractmanager.


De functie

Je bent verantwoordelijk voor het faciliteren, ontwikkelen, inrichten, nakomen en optimaal benutten van de contractuele afspraken tussen externe en/of interne leveranciers (al dan niet vastgelegd in Service Level Agreements (SLA's)) met betrekking tot het realiseren van infrastructurele projecten en processen. Je richt je hierbij specifiek op leveranciers op tactisch niveau.
Tevens ben je verantwoordelijk voor het behalen van de, met de contract-eigenaar, afgesproken (financiële) efficiency-doelstellingen en kwaliteitsdoelstellingen in bestaande en nieuw af te sluiten contracten. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de contracteigenaar binnen de afdeling Ontwerp & Aanleg.

Draagt bij aan en adviseert projectteams/contracteigenaar bij de aanbesteding en het opstellen van contracten van infrastructurele projecten gedurende het ontwerp tot en met realisatiefase. Signaleert kansen, mogelijkheden en risico’s en adviseert hierover. Je beheerst de rol van contractmanager in het zogenaamde Integraal Projectmanagement Model (IPM).

Je rapporteert aan de Teammanager Bedrijfsbureau.

Kennis en vaardigheden

Om als contractmanager aan de slag te gaan, heb je kennis van en kun je invulling geven aan verscheidende contract- en SLA-vormen. Je hebt kennis van methoden en standaarden op het gebied van contractmanagement, aanbestedingsvormen, inkoop, Vendor strategie, procesgericht werken, projectmanagement en in het bijzonder contractmanagement in relatie tot IPM.
In deze functie zien we graag iemand met minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie gericht op contractmanagement. Tevens meerjarige werkervaring (5 jaar) op het gebied van aansturen en ontwikkelen van klantleverancier relaties op SLA-niveau.
Competenties behorend bij deze functie zijn: onafhankelijkheid, onderhandelen, overtuigen, risicobewust, communiceren.

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 4.176,- bruto per maand) van de WWB cao; Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 22%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

 

Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.

 

Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld.

Bijzonderheden

Voor vragen kun je contact opnemen met Leo Brouwer, teammanager Bedrijfsbureau via e-mail leo.brouwer@vitens.nl tot en met 16 augustus. In de periode 17 augustus tot 10 september kun je contact opnemen Kitty de Jong, managementsecretaresse via de e-mail Kitty.deJong@vitens.nl.

 

Solliciteren

Stuur je CV met motivatie voor 10 september 2018 via onderstaande sollicitatiebutton naar Leo Brouwer.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.