Soliciteer nu Pijl rechts

Compliance- en Privacy Officer

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
WO
Afdeling
Bestuurlijke en Juridische Ondersteuning
Salaris
Maximaal € 82.820 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is zo vanzelfsprekend, maar het is nog flink ingewikkeld dat voor elkaar te krijgen. En al helemaal als je je bedenkt dat we aan honderden regels en wetten moeten voldoen. Om dat goed georganiseerd te krijgen is een grote verantwoordelijkheid voor de Compliance- en Privacy Officer. Als Compliance- en Privacy Officer richt je een framework in waarmee we in staat zijn ons aan wet- en regelgeving te houden. Een uitdagende klus gezien het brede compliance spectrum van een drinkwaterbedrijf. Je bent het eerste aanspreekpunt voor directie, management en medewerkers en daarmee een belangrijke schakel in het geheel. Verder krijg je ook de rol van Privacy Officer. De spil en adviseur die Vitens nodig heeft om de persoonsgegevens van 1.400 medewerkers en miljoenen klanten te beschermen.

Zie jij de grote verbanden en heb je ook nog oog voor detail? Ben je in staat om beleid te formuleren en ook operationele taken uit te voeren? Dan past deze functie bij jou.

De functie

Zoals de functiebeschrijving al doet vermoeden, bestaat de functie uit twee onderdelen. Voor het ‘Compliance deel’ zijn de voornaamste taken:
• Verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren, borgen en bewaken van het Vitens Compliance Framework.
• Het opzetten en onderhouden van een register voor non-compliance-issues en het rapporteren hierover in managementrapportages.
• Het, in gezamenlijkheid met de lijnorganisatie, initiëren van verbetervoorstellen voor non-compliance-issues.
• Het Vitens breed adviseren over compliance vraagstukken.

Bij het ‘Privacy deel’ hoort het:
• Bijhouden van een actueel verwerkingenregister.
• Creëren van privacy-bewustzijn in de organisatie.
• Informeren en adviseren van de organisatie over de verplichtingen op grond van privacywetgeving.
• Adviseren over privacy-by-design.
• Bewustmaken en opleiden van het betrokken personeel.
• Actief betrokken bij de wijze waarop wordt omgegaan met privacygevoelige informatie binnen de organisatie.
• Adviseren bij en beoordelen van Data Protection Impact Assessments (DPIA).
• Toezien op de naleving van de privacywetgeving, het eigen interne privacy-beleid en audits.
• Behandelen van klachten van klanten, opdrachtgevers en medewerkers.
• Samenwerken met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
• Functioneren als (eerste) aanspreekpunt en sparringpartner voor de AP.

Kennis en vaardigheden

Onze ideale kandidaat bezit de volgende kenmerken:
• Je hebt een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur Nederlands recht of Bedrijfskunde. Daarbij heb je enige ervaring op het gebied van compliance en/ of privacy.
• Je bent een kritische en een stevige gesprekspartner voor directie en management en spreekt tegelijkertijd ook de taal van de werkvloer.
• Je staat voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, beschikt over goede communicatieve vaardigheden en advies vaardigheden.
• Je bent een integere en accurate persoonlijkheid en beschikt over een flexibele, proactieve en klantgerichte instelling.

Arbeidsvoorwaarden

• De functie is ingedeeld in schaal 12 (max. € 5.611,- bruto per maand) van de WWB cao.
• Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 23%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
• Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.
• Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International.
• Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld.
• Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage.
• Vanuit de functie van Compliance- en Privacy Officer beschik je over een persoonlijk mobiliteitsbudget van maximaal € 5.000,- per jaar voor woon-/ werkverkeer en zakelijke reizen (€ 0,19 per km).

Bijzonderheden

Voor vragen kun je contact opnemen met Gert van Beek, Manager B&JO via e-mail gert.vanbeek@vitens.nl of telefoon 06-53624323
Je standplaats is Zwolle, maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats, daarvoor krijg je een smartphone en een laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Overwegen we na de sollicitatieprocedure om jou een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en CV checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

Bij aanvang bieden we een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met de intentie tot een vast dienstverband.

Een assessment kan onderdeel zijn van deze sollicitatieprocedure;

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Stuur je CV met motivatie voor 3 juni 2019 via onderstaande sollicitatiebutton naar Gert van Beek.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.