Solliciteer nu Pijl rechts

Business Development Manager met focus op klantinnovatie

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32 - 40 uur
Educatie
WO
Afdeling
Business Development
Salaris
Maximaal € 83.500 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Wij garanderen 24 uur per dag water van topkwaliteit voor iedereen op elke plaats. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en veel verder in de toekomst. De afdeling Business Development houdt zich bezig met de vraag waar Vitens staat over zo’n 5 tot 10 jaar. Hierbij richten wij ons volledig op toekomstige ontwikkelingen waarbij onze focus ligt bij de thema’s circulaire economie, duurzaamheid, maatschappij, digitalisering en klant. Daarnaast coördineren wij de onderzoek- en innovatieprojecten. Van groot belang is de aansluiting op de business. Om die reden moeten onze tactische keuzes resulteren in toepasbare oplossingen voor de organisatie. Samenwerking is de sleutel tot succes. Daarom zoeken wij contact met collega's, experts en partners binnen en buiten Vitens. Wat ons verbindt, is onze visie op de toekomst. Samen met collega's en externe partners verspreiden wij deze visie en werken wij eraan om deze verder vorm te geven.

Kijk op www.vitensinnoveert.nl voor een actueel beeld van onze onderzoek- en innovatiethema’s. 

De functie

In deze functie ben je verantwoordelijk voor een portfolio aan projecten gericht op klantstrategie en klantinnovatie. Je bent hierbij verantwoordelijk voor het initiëren/ opzetten, (bege)leiden van projectteams en ontwerpen, implementeren en borgen van het uiteindelijke product/dienst bij Vitens ten behoeve van de klant.

Met de buitenwereld en consumentenbehoeften als leidend kader, adviseer, inspireer en confronteer je de Vitens organisatie (medewerkers, management en directie) om het innovatie potentieel ten volste te benutten en op basis van de strategie te realiseren.

Je vertaalt de strategie door naar interne adviezen (gevraagd- en ongevraagd), aanbevelingen en concrete innovatieve projecten en initiatieven, in het bijzonder voor de operationele afdelingen waar met regelmaat klantcontact is.

Recente ontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid, digitalisering en de veranderende klantbehoeften zijn leidend in de keuzes welke we als Vitens moeten maken.

Kenmerkend voor deze rol is de externe blik. Je vertaalt inzichten naar een visie. Middels projecten en initiatieven leidt dit tot wisselwerking met de buitenwereld waarbij de versterking en versnelling met externe partijen het succes maakt. Net zoals de inzet van leiderschap bij de multidisciplinaire- en afdeling overschrijdende projecten, het creëren van draagvlak voor innovatieve oplossingen in de business en de vertaling daarvan naar concrete bedrijfsresultaten. De activiteiten zijn altijd onderscheidend, innovatief en passend bij de ambities van Vitens.

Vanuit deze rol ben je voor de organisatie het boegbeeld naar buiten. Deze functie vraagt niet alleen om een sterke inhoudelijke rol, maar zeker ook zakelijke en commerciële benadering. Vanuit jouw rol ben je veel in contact met stakeholders van binnen en buiten de sector. 

Vanuit je rol heb je op zeer frequente basis afstemming met collega’s binnen Vitens van diverse afdelingen over de ontwikkelingen en projecten. Deze inzichten en projectresultaten moeten bijdragen aan de ambitie van Vitens.

Kennis en vaardigheden

Je hebt ruime ervaring op het gebied van concept of productontwikkeling en een brede bedrijfskundige basis. Je hebt daarnaast aantoonbare kwaliteiten op het vlak van innovatie en “story telling”. Aantoonbare affiniteit met data, digitalisering en ICT. Gedegen vak- en domeinkennis en de capaciteit deze verder te ontwikkelen.

Verder hechten wij waarde aan een kandidaat met:

 • Ruime ervaring op het gebied van (klant)strategieontwikkeling, advisering op tactisch- en strategisch niveau en project- en stakeholdermanagement. 
 • Een groot begrip van systemisch denken, sterk ontwikkelde leiderschapscapaciteiten en bewezen analytisch vermogen. 
 • Aantoonbare ervaring met zowel private als publieke organisaties is een must. 
 •  Tot slot is affiniteit met water en inlevingsvermogen m.b.t. onze klanten essentieel om tot succes te komen.

Voor deze functie is een hoge mate van zelfstartendheid van belang, je bent creatief en bijt je vast in genoemde thema’s. Je bezit een grote mate van organisatie sensitiviteit. Omdat netwerken een belangrijk onderdeel is van de functie, ben je benaderbaar en leg je van nature gemakkelijk contacten. Je kracht zit op beïnvloeden, overtuigen en story telling.

Arbeidsvoorwaarden

 • Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring word je ingeschaald in schaal 11 of 12 (max. € 5.723, - bruto per maand) van de WWB cao;
 • Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 22%. Onderdeel van dit budget zijn bijvoorbeeld het aanschaffen van extra vrije dagen, een inzetbaarheidsbudget voor een beter balans tussen werk- en privé en (eigen regie over de uitbetaling van) je vakantiegeld en eindejaarsuitkering;
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld;
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage;
 • De functie kent een werkstijl B2, wat betekent dat bij ≥ 20.000 zakelijke kilometers per jaar je de keuze hebt uit een bedrijfsauto (alleen zakelijk gebruik) of een persoonlijk mobiliteitsbudget van maximaal € 5.000, - per jaar voor woon-/ werkverkeer en zakelijke reizen (€ 0,19 per km). 

Bijzonderheden

 • Een assessment kan onderdeel zijn van deze procedure;
 • Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Rik Thijssen (Manager Business Development). Dit kan per mail via rik.thijssen@vitens.nl of telefonisch: 06-22517020.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Stuur dan op uiterlijk 26 februari 2020 jouw CV met motivatie in via de sollicitatie button. Ons streven is om in de eerste helft van maart de eerste gesprekken te plannen.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.