Solliciteer nu Pijl rechts

Business Development Manager met focus op klantinnovatie

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32 - 40 uur
Educatie
WO
Afdeling
Business Development
Salaris
Maximaal € 84.500 bruto per jaar incl. FAB

Met focus op klantinnovatie maak jij vanuit empathie met de consument onze klantenservice nóg efficiënter en succesvoller

Vitens levert drinkwater in Midden Nederland, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Daardoor bedienen we in totaal maar liefst 5,7 miljoen klanten! Dit vraagt nogal wat van ons. Om bij te blijven én vooruit te lopen teneinde onze klanten optimaal te bedienen - met thema's als duurzaamheid en digitalisering - is continue ontwikkeling van de dienstverlening heel belangrijk. Vitens heeft inmiddels grote stappen gezet. Wegens vertrek van onze collega komen wij graag in contact met een zelfstandige, empathische en creatieve

Business Development Manager met focus op klantinnovatie

Innoveren op het klantdomein is jouw kerntaak

In deze functie werk je in brede zin aan klantgerichte innovaties. Je volgt en anticipeert op de behoeften van de klant en inventariseert continu de mogelijke oplossingen om hieraan te voldoen. Dat kan gaan om toepassingen gebaseerd op informatietechnologie, artificial intelligence of online communicatie. Maar ook om de beïnvloeding van houding en gedrag van klanten of de verbetering van interne processen En zodra je een idee hebt, ga je voortvarend aan de slag om het in projectvorm te gieten en wáár te maken. Belangrijke kerntaken zijn verder:

 • ontwikkeling van de klant-innovatiestrategie en doorvertaling naar concrete adviezen en projecten;
 • inspirerend samenwerken binnen projecten met de operationele afdelingen;
 • creëren van breed draagvlak voor innovaties en hands-on leidinggeven aan projecten;
 • als boegbeeld van het domein 'klantinnovatie' de belangen van Vitens uitdragen;
 • constructief overleg met alle interne afdelingen over samenwerking in belang van de klant.

Ervaren concept- en productontwikkelaar

In deze boeiende en veelzijdige baan kom je het beste tot je recht als je ruime ervaring hebt met het ontwikkelen van klantgerichte concepten of producten en het verbeteren van interne processen. Ook nuttig is affiniteit met of begrip van de technische kant van de callcenter-business, zodat je weet wat er allemaal kan in de optimalisatie van klantcontacten. Qua karakter denken we aan een zelfstandige, creatieve, overtuigende en empathische teamspeler die heel goed aanvoelt wat de verhoudingen zijn binnen de organisatie. Concrete eisen zijn verder:

 • WO-opleiding of een door opleiding en ervaring verkregen vergelijkbaar functioneringsniveau;
 • ruime ervaring met strategieontwikkeling, managementadvisering en projectmanagement;
 • begrip van systemisch denken, goede managementkwaliteiten en analytisch vermogen;
 • teamplayer en vernieuwer met aantoonbare ervaring met zowel private als publieke organisaties;
 • visie op de behoeften van 'waterconsumenten' in hun relatie tot hun leverancier.

Rik Thijssen, Manager Business Development:
"'Zelfstartend' is hier het toverwoord. De nieuwe collega neemt zelf initiatief, verbindt collega’s en is in staat te overtuigen op basis van kennis van zaken. Vanuit knelpunten of kansen proposities bedenken en bewijslast bouwen, pilots opzetten en inzicht creëren. En dan meteen ook dóór, samen met collega’s de uitvoering aansturen.

Grote zelfstandigheid en ruimte voor vernieuwing

Stel jezelf de vragen: "Wat is er nodig om met één callcenter 5,7 miljoen waterconsumenten te bedienen? Wat zou ik verbeteren en hoe verkoop ik dat intern aan de klanten en partners?" Als jij dit boeiende thema's vindt en bovendien denkt dat je ook antwoorden hebt of kunt bedenken, dan kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het klantdomein van Vitens: dé leverancier van drinkwater in Nederland. Inhoudelijk reuze interessant werk dus. We bieden je verder:

 • een functie in schaal 11 of 12 (maximaal € 5.751,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
 • 23% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget in maandelijkse uitkering, vrije dagen of vakantiegeld;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans;
 • ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling;
 • ruimte om - met smartphone, laptop en bedrijfsauto - flexibel te werken, in tijd en plaats.

Wil jij op het klantdomein innoveren?

Voor vragen kun je contact opnemen met Rik Thijssen (Manager Business Development), via rik.thijssen@vitens.nl of 06-22517020. Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Vitens een aangepaste selectieprocedure waarin wij in gezamenlijkheid bepalen op welke wijze we de gesprekken voeren: op 1 van onze kantoren met de richtlijnen van het RIVM in acht nemende of via een online tool als skype.

Over Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Wij winnen, zuiveren en leveren topkwaliteit, betaalbaar en duurzaam drinkwater aan 5,7 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Met 1.400 medewerkers, 93 productiebedrijven en ruim 49.000 kilometer waterleiding leveren we elk jaar zo’n 350 miljoen m3 schoon drinkwater. Daarbij werken wij nauw samen met alle mensen en bedrijven die wonen en werken in het land boven onze bronnen. Samen kunnen we ook op langere termijn zorgen voor een schone leefomgeving, een schone bodem, en dus ook voor schoon en lekker kraanwater.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.