Business Development Manager

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40
Educatie
WO
Afdeling
Business Development
Salaris
Maximaal € 72.300 bruto per jaar incl. FAB

De uitdaging

Wij garanderen 24 uur per dag water van topkwaliteit voor iedereen op elke plaats. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en veel verder in de toekomst. De afdeling Business Development houdt zich bezig met de vraag waar Vitens staat over zo’n 5 tot 10 jaar. Hierbij richten wij ons volledig op toekomstige ontwikkelingen waarbij onze focus ligt bij de thema’s circulaire economie, duurzaamheid, maatschappij, technologie, sensoren & data en consumentengedrag. Wij ontwikkelen en coördineren onderzoek- en innovatieprojecten. Van groot belang is de aansluiting op de business. Om die reden moeten onze tactische keuzes resulteren in toepasbare oplossingen voor de organisatie. Samenwerking is de sleutel tot succes. Daarom zoeken wij contact met collega's, experts en partners binnen en buiten Vitens. Wat ons verbindt, is onze visie op de toekomst. Samen met collega's en externe partners verspreiden wij deze visie en werken wij eraan om deze verder vorm te geven.

Kijk op www.vitensinnoveert.nl voor een actueel beeld van onze onderzoek- en innovatiethema’s.

De functie

Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor een portfolio aan projecten gericht op de valorisatie van reststromen, dit als onderdeel van onze ambitie op het vlak van circulaire economie. Valoriseren van reststoffen binnen Vitens heeft al enkele grote successen gerealiseerd. Initieel was de functie gericht op kostenreductie door het ontwikkelen van hoogwaardige toepassingen zoals HumVi en kalkkorrels voor landbouw en diervoeding. Het gaat inmiddels niet alleen meer om waarde creatie, maar ook om een (voor Vitens) relevante toepassing. Je speelveld is breed: water, landbouw & bodem en de industrie. Je ondersteund het gedachtegoed van circulaire economie en bent zowel binnen als buiten onze organisatie een boegbeeld op dit thema. Deze functie vraagt niet alleen om een sterke (te ontwikkelen) inhoudelijke rol, maar zeker ook zakelijke en commerciële vaardigheden. Vanuit jouw rol ben je veel in contact met stakeholders in de sector en haal je relevante ontwikkelingen van buiten naar binnen.

Kennis en vaardigheden

Je hebt een academische opleiding/denk niveau en daarbij affiniteit met water, landbouw en duurzaamheid. Je hebt bij voorkeur ruime ervaring met valorisatie, reststromen of circulaire economie en projectmanagement in innovatieve ontwikkeltrajecten is jouw ding. Je hebt een sterke affiniteit met de water/agromarkt en ervaring met aanpalende gebieden van chemie, duurzaamheid en commercie is noodzakelijk.

Voor deze functie is een hoge mate van zelfstartendheid van belang, je bent creatief en bijt je vast in genoemde thema’s. Je bezit een grote mate van organisatie sensitiviteit. Omdat netwerken een belangrijk onderdeel is van de functie, ben je benaderbaar en leg je van nature gemakkelijk contacten. Je kracht zit op beïnvloeden, overtuigen en story telling.

Arbeidsvoorwaarden

  • De functie is ingedeeld in schaal 11 (max. € 4.945,- bruto per maand) van de WWB cao;
  • Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van circa 22%. Onderdeel van dit budget zijn bijvoorbeeld het aanschaffen van extra vrije dagen, een inzetbaarheidsbudget voor een beter balans tussen werk- en privé en (eigen regie over de uitbetaling van) je vakantiegeld en eindejaarsuitkering;
  • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International;
  • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld;
  • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage;
  • Vanuit de functie beschik je over een persoonlijk mobiliteitsbudget van maximaal € 5.000,- per jaar voor woon-/ werkverkeer en zakelijke reizen (€ 0,19 per km).

Bijzonderheden

  • Overwegen we na de sollicitatieprocedure om je een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit nagaan, je CV checken, navraag doen bij referenten en je diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig bekijken. Daarnaast vragen we je om een Verklaring omtrent het Gedrag te overleggen. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie;
  • Een assessment kan onderdeel zijn van deze procedure;
  • Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Rik Thijssen (Manager Business Development). Dit kan per mail via rik.thijssen@vitens.nl of telefonisch: 06-22517020.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Stuur dan op uiterlijk 3 maart 2019 jouw CV met motivatie in via de sollicitatie button. Ons streven is om in de eerste helft van maart de eerste gesprekken te plannen.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.