Solliciteer nu Pijl rechts

Beleidsadviseur Waterdossiers

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32-40
Educatie
WO
Afdeling
Asset Management
Salaris
schaal 12

Jouw uitdaging

Water voor nu en later. Vitens garandeert 24 uur per dag en 7 dagen per week betrouwbaar en betaalbaar drinkwater, nu en in de toekomst. En al helemaal als je je bedenkt dat de generatie na ons later ook zorgeloos wil genieten van kraanwater. Daarom werken we bij afdeling Asset Management hard aan een veerkrachtige drinkwatervoorziening op middellange en lange termijn. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor de hele afdeling en daarmee dus ook voor de Beleidsadviseur waterdossiers die wij zoeken!

Je nieuwe afdeling en functie

Samen met 21 collega’s van het team Omgevingsmanagement borgen wij het drinkwaterbelang in de dynamische ruimtelijke omgeving. Het team zorgt voor het veiligstellen van voldoende, duurzaam ingepaste en schone drinkwaterbronnen. Hiermee leveren wij een bijdrage aan een schone leefomgeving.

In deze functie beoordeel jij voor Vitens de belangrijkste ontwikkelingen op drinkwater gerelateerde (water)dossiers van de overheid, op nationaal- en bovenregionaal niveau. Daarnaast draag je het belang van schone bronnen ten behoeve van goed en betrouwbaar drinkwater. Je richt je op water, het ruimtelijk domein, duurzaamheid & milieu en ondergrond. Binnen deze beleidsvelden vertegenwoordig je Vitens in diverse ambtelijke overlegorganen en kan je draagvlak creëren voor de opgaven van Vitens. Je weet jouw kennis en inzichten van deze beleidsontwikkeling te vertalen tot interne adviezen ten behoeve van strategie- en beleidsvorming. Het uiteindelijke doel is draagvlak creëren bij onze stakeholders voor de belangen, ambities en plannen van Vitens.

Belangrijke focus is het beïnvloeden van nationale en regionale wet- en regelgeving. En daarnaast het adviseren over beïnvloedingsstrategieën voor de implementatie van nationale wet- en regelgeving in de regio. Denk aan transities in het deltaprogramma zoetwater en de zoetwatervoorziening oost Nederland of de regionale en nationale omgevingsvisies onder de omgevingswet.

Wat breng je mee aan kennis en vaardigheden?

Je beschikt over een goede kennis van het watersysteem en de bijbehorende wet- en regelgeving. Je weet hoe de verantwoordelijkheden rond ‘water’ belegd zijn op nationaal-, regionaal- en lokaal niveau. Je bent in staat informatie uit beleidsmatige dossiers snel tot je te nemen, hierin de kern te onderscheiden en te bepalen wat de relevantie is voor Vitens en haar strategie. Je ziet de samenhang tussen de verschillende dossiers en je kan effectief interventies plegen om de belangen van Vitens geborgd te krijgen in wet- en regelgeving en beleid van de overheid.

Je onderhoudt een netwerk op het niveau van beleidsadviseurs en strategische adviseurs zowel op nationaal (Ministeries, UvW, VEWIN e.d.) als (boven)provinciaal niveau. Je bent (omgevings) sensitief en communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus. Je vervult daarmee een brugfunctie tussen landelijke beleidsvorming en onze regionale opgaven.

functie-eisen:

 • Je hebt een WO-opleiding succesvol afgerond bij voorkeur op het gebied van water, bodem en/of ruimtelijke planvorming (of aanverwant);
 • Aanvullende opleidingen/cursussen op het gebied van bestuurskunde, strategie en/of programmamanagement zijn een pré;
 • Je beschikt over brede, relevante en minimaal 5 jaar werkervaring;
 • Je standplaats is Zwolle, het relevante netwerk en de overleggen vinden vaak plaats in Utrecht/Den Haag.

Ons aanbod

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 12 van de WWB cao (max. € 5.751,- bruto per maand, fulltime basis, 40 uur per week), inclusief circa 22% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget met vrije keuze voor geld en/of vrije tijd;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van jouw werk-privébalans;
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden om jouw vaktechnische en persoonlijke vaardigheden te blijven ontwikkelen;
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld;
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage;
 • Een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk en thuis ook;
 • De kans je expertise in te zetten bij internationale (water)projecten in ontwikkelingslanden;
 • De functie kent een werkstijl B2, wat betekent dat bij ≥ 20.000 zakelijke kilometers per jaar je de keuze hebt uit een bedrijfsauto (alleen zakelijke kilometers) of een persoonlijk mobiliteitsbudget van maximaal € 5.000, - per jaar voor woon-/ werkverkeer en zakelijke reizen (€ 0,19 per km).

Bijzonderheden

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Ben je net zo enthousiast geworden over de functie als dat wij zijn? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 5 april 2020, jouw sollicitatie via onderstaande sollicitatiebutton.

Meer inhoudelijke informatie? Neem dan tot 6 maart contact op Willem Bootsma (Team Manager Omgevingsmanagement) via: 06-51177963. Na 6 maart kan je contact opnemen met Peter Salverda (Strategisch Omgevingsmanager) via: 06-22663565. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Sibel Armut (Interim recruiter) via e-mail: sibel.armut@vitens.nl of telefonisch: 06-83158408.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het drinkwaterbedrijf van Midden en Oost- Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met onze stakeholders en de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Wij geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.