Beleidsadviseur Waterdossiers

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32 - 40 uur
Educatie
WO
Afdeling
Assetmanagement, team Omgevingsmanagement
Salaris
€ 82.000 bruto per jaar inclusief ons flexibel arbeidsvoorwaardenbudget

De uitdaging

Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet! Het speelveld en de belangen zijn complex, waardoor het een uitdaging is dat voor elkaar te krijgen. En al helemaal als je je bedenkt dat onze (klein)kinderen later ook zorgeloos willen genieten van kraanwater. Daarom werken we bij afdeling Asset Management aan een veerkrachtige drinkwatervoorziening op de middellange en lange termijn. Dat is een verantwoordelijkheid voor de hele afdeling en daarmee ook zeker voor de Omgevingsmanager die wij zoeken!

De functie

Samen met 20 collega’s van het team omgevingsmanagement borgen wij het drinkwaterbelang in de dynamische ruimtelijke omgeving. Het team zorgt voor het verkrijgen en veiligstellen van voldoende en schone drinkwaterbronnen.

In deze functie draag je het drinkwaterbelang uit in verschillende overleggen. Daarnaast beoordeel jij voor Vitens wat de belangrijkste drinkwater gerelateerde (water)dossiers van de overheid zijn, op nationaal- en bovenregionaal niveau, om hierin condities te scheppen zodat het drinkwaterbelang geborgd kan worden. Jij hebt het overzicht en kent de onderlinge relaties. Dit alles doe je op basis van jouw inhoudelijke kennis van de dossiers én vanuit jouw kennis van de verschillende beleidsvelden en hun onderlinge samenhang.

Je richt je op water, het ruimtelijk domein, duurzaamheid & milieu en ondergrond. Ook daaraan gerelateerde ontwikkelingen als Omgevingswet en Energietransitie volg jij nauwlettend. Binnen deze beleidsvelden vertegenwoordig je Vitens in diverse ambtelijke overlegorganen. Je weet jouw kennis en inzichten van deze beleidsontwikkeling te vertalen tot interne adviezen ten behoeve van strategie- en beleidsvorming.

Je ondersteunt je collega (Strategisch)Omgevingsmanagers om tot effectieve beïnvloedingsstrategieën te komen op belangrijke thema’s, zodat bij stakeholders op alle niveaus draagvlak ontstaat voor de belangen, ambities en plannen van Vitens.

Samen met collega’s weet je deze nationale- en bovenregionale kaders te vertalen tot uniforme regionale - en lokale aanpakken om drinkwaterbronnen te verkrijgen en/of te behouden.

Kennis en vaardigheden

Je beschikt over een goede kennis van het watersysteem. Je kent de betreffende wet- en regelgeving voor het watersysteem. Je weet hoe de verantwoordelijkheden rond ‘water’ belegd zijn op nationaal-, regionaal- en lokaal niveau. Je bent goed geïnformeerd, mede omdat je over een goed netwerk beschikt. Je bent een autoriteit binnen het vakgebied en je weet je kennis te vertalen naar impact. Je bent in staat informatie uit beleidsmatige dossiers snel tot je te nemen, hierin de kern te onderscheiden en te bepalen wat de relevantie is voor Vitens en haar strategie. Je ziet de samenhang tussen de verschillende dossiers en je kan effectief interventies plegen om tot het beleid te komen wat aansluit bij de ambities van Vitens.

Samenwerken is belangrijk voor je en legt de gemakkelijk de verbinding met stakeholders en collega’s. Je zet technieken als Strategisch Omgevingsmanagement (SOM) in om het Vitens belang te borgen, waarbij het creëren van win-win situaties een middel is. Je weet dit te vertalen tot concrete adviezen en/of concrete acties.

Je bent (politiek) sensitief en communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus. Je beschikt over zelfstartend vermogen en je bent contextueel bewust.

We zoeken een kandidaat die een WO-opleiding heeft afgerond op het gebied van water-, bodem- en/of omgevingsbeheer (of aanverwant). Aanvullende opleidingen/cursussen op het gebied van bestuurskunde, strategie en/of programmamanagement zijn een pré. Je beschikt over relevante en meerjarige werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Je standplaats is Zwolle maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats, daarvoor krijg je een smartphone en laptop. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Het betreft een vacature met intentie tot vast dienstverband. De functie is ingedeeld in schaal 12 van de WWB CAO. Indicatie voor het bruto maximum jaarsalaris inclusief ons flexibel arbeidsvoorwaarden budget bedraagt € 82.000,-. Omdat wij ook internationaal actief zijn bestaat de mogelijkheid dat je voor korte termijn (2 weken) uitzendingen naar het buitenland kan.

Bijzonderheden

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Willem Bootsma (Team Manager Omgevingsmanagement, willem.bootsma@vitens.nl, 06-51177963).

Solliciteren

Interesse? Stuur dan je CV met motivatie voor 1 maart 2019 via onderstaande sollicitatiebutton.

Over Vitens

Vitens is het drinkwaterbedrijf met ruim 5,6 miljoen klanten. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen mensen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Ook bemoeien we ons nadrukkelijk met maatschappelijke discussies over water. Zodat we ook in de toekomst onze klanten kunnen blijven voorzien van schoon en lekker kraanwater.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: drinkwater, beleid, beleidsadviseur, beleidsdossier water, Strategisch Omgevingsmanagement, lobbyen, ruimtelijke ordening, WO opleiding, KRW, landelijke beleidsbeïnvloeding, Omgevingswet, drinkwaterbronnen

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.