Beleidsadviseur – Milieu (team Strategie & Programma’s Asset Management)

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
WO
Afdeling
Asset Management
Salaris
€ 79.000,- bruto per jaar inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget

De Uitdaging

Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is vanzelfsprekend voor onze klanten, maar vraagt veel van onze organisatie. Zeker als we later ook onze (klein)kinderen zorgeloos willen laten genieten van kraanwater. Daarom werken we bij afdeling Asset Management hard aan het duurzaam veilig stellen van de drinkwatervoorziening op middellange en lange termijn.

Het team Strategie & Programma’s (S&P), onderdeel van de afdeling Asset Management, ontwikkelt en vertaalt de strategie van Vitens in beleid en plannen voor onze infrastructuur van bron tot kraan en realiseert deze gezamenlijk met de operationele afdelingen. Ook worden vanuit dit team programma’s gemanaged die bijdragen aan het realiseren van de strategische doelen van Vitens.

Daarbij heeft het team een centrale rol bij de ontwikkeling en implementatie van het Vitens brede assetmanagement-proces. Het integraal denken en werken in termen van performance, risico’s en kosten staat hierin centraal en is een relatief nieuwe manier van doen voor Vitens. Vanuit S&P worden i.s.m. vele andere afdelingen en teams binnen Vitens visie, beleidskaders en methodieken ontwikkeld om dit Vitens brede assetmanagement te realiseren.

De Functie

Als beleidsadviseur Milieu ontwikkel je de milieustrategie van Vitens en zorg je ervoor dat dit wordt geborgd in het Vitens milieubeleid. Hierbij identificeer je de wettelijke kaders (milieuwetgeving) en externe ontwikkelingen die op Vitens van toepassing zijn. Je vertaalt dit naar strategie en beleid voor Vitens. Tevens zorg je voor de implementatie en de evaluatie van het milieubeleid.

Je bent verantwoordelijk voor het naleven en actueel houden van het totale gecertificeerde milieumanagementsysteem (ISO-14001/50001) binnen Vitens. In dit kader geef je functioneel leiding aan de milieuspecialisten binnen Vitens.

Je werkt projectmatig, dat wil zeggen: je kan vormgeven aan een aanpak om strategie en beleid gefaseerd te ontwikkelen en verder te implementeren binnen de organisatie, waarbij je proactief rekening houdt met de dynamieken in de organisatie. Op basis van je natuurlijke autoriteit op het gebied van milieu neem je de regie en voert het plan, samen met collega’s, systematisch en volgens planning en budget uit.

Je functie is gevarieerd. Je bent als kennisdrager, een aanspreekpunt voor andere collega’s binnen het vakgebied milieu. Tevens vertegenwoordiger je Vitens in diverse externe (kennis)netwerken. Je zult zowel ontwikkelen en bedenken, als andere collega’s ondersteunen en faciliteren bij het uitvoeren van het milieubeleid.

Kennis en vaardigheden

Deze functie vraagt om een veelzijdige persoonlijkheid: een strategische denker en tegelijkertijd een praktische doener, iemand die complexiteit kan reduceren tot werkbare vormen, iemand die aan weet te sluiten bij anderen en tegelijk staat voor z’n zaak, iemand die anderen weet te motiveren en ook zorgt dat zaken binnen de afgesproken kaders voor elkaar komen.

Je bent flexibel, benaderbaar en hebt energie om te pionieren. Je beschikt over een hoog zelf startend vermogen. Daarnaast heb je ook een inhoudelijke opvatting over milieumanagement en het managen van maatschappelijke infrastructuren.

Je beschikt over een WO werk- en denkniveau.

Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring, bij voorkeur op het gebied van maatschappelijke infrastructuur.

Bij voorkeur ben je in het bezit van het IRCA-certificaat lead auditor milieu of je bent bereid om dit te halen. Ook gewenst is ervaring met asbest en je beschikt hiervoor over één of meer van de certificaten (ADK, DTA, DIA niveau) of je bent bereid om dit te halen.

Belangrijke competenties die benodigd zijn voor het goed vervullen van deze functie zijn: analytisch, oordeelsvorming, visie, organisatiesensitief en communiceren.

Arbeidsvoorwaarden

Er zijn ruime mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats. Het maximum bruto maandsalaris bedraagt € 5367,-. Daarnaast kent Vitens een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget ter grootte van ca. 23%, een persoonlijk opleidingsbudget, smartphone en laptop.

Bijzonderheden

Voor vragen over de functie kan je terecht bij Rian Kloosterman, beleidsadviseur Strategie & Programma’s via 06 23 22 70 34.

Solliciteren

Interesse? Stuur dan je CV met motivatie voor 12 februari 2018 via onderstaande sollicitatiebutton.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen mensen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaan. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kan doen dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.