Uitdagende stage- en afstudeermogelijkheden Omgevingsmanagment

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32-40 uur
Educatie
WO
Afdeling
Asset Management

De uitdaging

Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is zo vanzelfsprekend, maar het is nog flink ingewikkeld om dat voor elkaar te krijgen. En al helemaal als je je bedenkt dat onze (klein)kinderen later ook zorgeloos willen genieten van kraanwater. Daarom denken we bij de afdeling Asset Management vooruit en werken we hard aan het duurzaam veiligstellen van de drinkwatervoorziening op middellange en lange termijn.

 

Je gaat je stage vervullen binnen het team Omgevingsmanagement, een onderdeel van de afdeling Asset Management. Bij Asset Management werken ca. 90 medewerkers. De afdeling Asset Management stelt beleidsplannen op, geeft strategisch advies aan de directie en technologisch advies aan de watermakers. Daarnaast worden programma’s geregisseerd en de organisatie voorzien van de goede (management)informatie. Ook strategisch omgevingsmanagement vindt plaats binnen Asset Management.

 

Het team Omgevingsmanagement behartigt het drinkwaterbelang in processen die in gebieden rondom de waterwinningen plaatsvinden. Om te zorgen dat onze winningen in de omgeving gedragen worden, onderhouden de omgevingsmanagers een netwerk van belangrijke stakeholders in de gebieden op ambtelijk en bestuurlijk niveau. Door middel van dit netwerk zijn we snel op de hoogte van aankomende plannen. We kunnen hierdoor tijdig kansen grijpen en eventuele risico’s voor de waterwinning voorkomen. We werken nauw samen met het bevoegd gezag, zoals provincies en gemeenten en met overige stakeholders, bijvoorbeeld natuurorganisaties en agrariërs.

Omgevingsmanagers staan voor het drinkwaterbelang maar zijn zich ook bewust van de belangen van stakeholders en hun onderlinge relaties. Ze kunnen integraal denken, dus niet alleen gericht op de waterwinning maar ze kennen de relaties binnen het watersysteem.

Wat kun je bij ons doen?

Voor WO-Master studenten is het mogelijk om binnen het team Omgevingsmanagement een stage of afstudeeropdracht te doen. Voorbeelden van actuele onderwerpen zijn: zorgen voor voldoende reserves voor de toekomst, hoe om te gaan met nieuwe verontreinigende stoffen (zoals medicijnresten), samenwerking met agrariërs om uitspoeling van stoffen te verminderen en effecten van gebruik van de ondergrond voor bijv. geothermie op de kwaliteit van het grondwater. Naast het werken aan een eigen inhoudelijk onderwerp draai je mee in gebiedsprocessen, bepaal je een strategie voor een vraagstuk en draag je de resultaten over binnen en/of buiten de organisatie. Je wordt door ons beoordeeld op de competenties die bij deze onderdelen horen:

  • Meedraaien in gebiedsprocessen: communicatieve vaardigheden, contextueel bewustzijn, zoomend vermogen;
  • Strategie bepalen voor een vraagstuk volgens de SOM methodiek: resultaatgerichtheid, contextueel bewustzijn, onderhandelen;
  • Uitwerken van een inhoudelijk onderwerp: integraal/systeem denken, resultaatgerichtheid;
  • Resultaten overdragen binnen en/of buiten de organisatie: implementatiekracht, communicatieve vaardigheden.

Wat verwachten we van jou?

Naast bovengenoemde competenties voor omgevingsmanagement vragen we een universitaire opleiding in Civiele techniek, Bestuurskunde, Geologie, Hydrologie, Waterbeheer, Planologie, Milieukunde of aanverwante studierichting. Daarnaast heb je kennis van bestuursprocessen, het watersysteem, de watersector en de daarin relevante stakeholders.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou goede begeleiding door een omgevingsmanager, een open en collegiale werksfeer, een uitdagende opdracht en een kans om bijdrage te leveren aan de toekomstige drinkwatervoorziening. Bovendien ontvang je een vergoeding voor je inzet.

 

Je standplaats is Zwolle. Afhankelijk van de opdracht zal je ook op andere locaties binnen Vitens werkzaam zijn. Er zijn ruime mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats.

Solliciteren

Als je interesse hebt in een stage of afstudeeropdracht bij het team Omgevingsmanagement nodigen we je van harte uit om een CV met motivatiebrief door middel van onderstaande sollicitatie button te sturen. We kunnen dan gezamenlijk kijken welke opdracht het beste aansluit bij je opleiding en wensen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rebi Nijboer (tel 06-23792533, rebi.nijboer@vitens.nl).

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.