Uitdagende stage- en afstudeermogelijkheden Portfoliomanagement

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32-40 uur
Educatie
HBO/WO
Afdeling
Asset Management

De uitdaging

Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is zo vanzelfsprekend, maar het is nog flink ingewikkeld om dat voor elkaar te krijgen. En al helemaal als je je bedenkt dat komende generaties ook zorgeloos willen genieten van kraanwater. Daarom werken we bij de afdeling Asset Management hard aan het duurzaam veiligstellen van de drinkwatervoorziening op middellange en lange termijn.

 

Als stagiair of afstudeerder werk je binnen het team Portfoliomanagement. Dit team bestaat uit 13 medewerkers en stelt het investeringsprogramma van Vitens op (jaarlijks circa 120 M€), de infrastructuurplannen en de business cases die ten grondslag liggen aan deze investeringen en stuurt op de uitvoering van deze investeringen.

Stage- en afstudeeropdrachten

Graag komen we in gesprek met jou om een match te creëren tussen waar jij je in wilt ontwikkelen en de vraagstukken die wij te bieden hebben.

 

Concrete stage mogelijkheden zijn:

 

  • Ontwikkelen van businesscases en investeringsvoorstellen in samenwerking met ervaren collega’s, klik hier voor voorbeelden van projecten.
  • Ontwikkelen van lange termijnplannen voor de winning- productie- en transport infrastructuur in samenwerking met vast projectteam.
  • Het evalueren van een of meerdere business cases op een afgerond project.

 

Concrete afstudeermogelijkheden zijn:

 

  • Uitwerken van life cycle management op een aantal typen assets.
  • Onderzoek naar waardecreatie d.m.v. portfoliomanagement, hoe kan Vitens het beste investeringsprojecten afwegen t.o.v. elkaar.
  • Effectiviteit van investeringen beoordelen.
  • Toekomstige kennis en informatiebehoefte voor infrastructuurplanning in kaart brengen.

 

We staan open voor een gesprek over andere thema’s!

Jouw profiel

Je bent student aan een WO of HBO opleiding, bij voorkeur in een technische richting (bijv. civiele techniek, werktuigbouw, technische bedrijfskunde). Uiteraard spreekt het voor zich dat je affiniteit hebt met drinkwater. Je wilt je ontwikkelen in het vertalen van strategische en complexe vraagstukken naar concrete plannen en acties. Je werkt graag in teamverband, maar kunt ook zelfstandig te werk gaan. Je beschikt over kritisch en analyserend denkvermogen en bent in staat om je bevindingen op een doeltreffende en aansprekende manier te communiceren.

Wat bieden wij jou?

Goede begeleiding, uitdagende opdracht, en een kans om bijdrage te leveren aan de toekomstige drinkwatervoorziening. Bovendien ontvang je een vergoeding voor je inzet. Je standplaats is Zwolle, afhankelijk van de opdracht zal je ook op andere locaties binnen Vitens werkzaam zijn. Er zijn ruime mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats.

Solliciteren

Benader voor meer informatie over de stage- en afstudeer mogelijkheden, Thomas de Jong thomas.dejong@vitens.nl | 06 1926 9083

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '%', '€' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.